Cumpara acum
Prima pagină:

PDF
Descarcă »


Anunturi Publicitare Online
Sondaj:

Credeți că pedepsele pentru violatori ar trebui crescute?

Da
Nu
Pedepsele actuale sunt corecte
Nu stiu, nu mă interesează

Comentarii (4) »
Sondaje vechi »

Contact:

Adresa:
Str. Cristian Popisteanu nr. 2-4
Sector 1, Bucuresti
Telefon/Fax:
021.527.19.13
0758.256.441
E-mail:
office@curierul national.ro

trafic@curierul national.ro
« Alte articole din categoria Auto

Pretul RCA are toate sansele sa explodeze din nou in aceasta iarna

Auto

Data adaugarii: 2018-08-07

Versiunea pentru tiparire
Trimite prin e-mail

Marimea textului:

Asociatia Societatilor de Service Auto Independente (A.S.S.A.I.) atrage atentia celor aproape 8 milioane de proprietari de autovehicule din Romania cu privire la o foarte posibila crestere a pretului RCA.
Potrivit ASSAI, pretul RCA a scazut cu 19% in primul trimestru al acestui an, in ciuda asa-zisei cresteri ale costurilor cu reparatiile reclamate de catre piata de asigurari din Romania. 
,,Pe ansamblul intregii piete, prima medie RCA anualizata a scazut cu aproximativ 19% in trimestrul I 2018 comparativ cu aceeasi perioada a anului precedent, inregistrand valoarea de 589 lei." - Evolutia pietei asigurarilor in primul trimestru al anului 2018, emisa de catre ASF in data de 9 Iulie 2018.
In ciuda faptului ca pretul RCA a scazut semnificativ in ultimii 2 ani, asiguratorii au raportat oficial cele mai mari profituri din ultimii 10 ani. 
 ,,Vestea proasta este ca perioada de acalmie si echilibru din ultimii doi ani din piata de asigurari a luat sfarsit. Piata de asigurari a incercat zilele trecute un exercitiu de manipulare a opiniei publice pentru a justifica viitoarele cresteri de preturi pentru RCA. Au identificat si cine este responsabil de viitoarele cresteri de preturi pe care, de fapt, asiguratorii le doresc: service-urile auto. Pretul RCA va creste cu certitudine din aceasta iarna daca modificarilor dorite de catre asiguratori vor fi aduse legii si normei RCA.
" - a declarat Dan  Barbu, Presedinte ASSAI.
Va reamintim faptul ca in perioada 2013 - 2016, pretul RCA era compus, conform Raportului Milliman comandat de catre ASF, din niste "cheltuieli administrative" uriase ale firmelor de asigurari.
Raportul Milliman evidentia atunci faptul ca, la fiecare 100 de lei incasati de catre asiguratorii RCA, acestia platesc daune cuprinse in medie, intre 38,64 lei, pentru persoane fizice si 27,93 lei, pentru persoane juridice. Asta inseamna ca de fapt, cheltuielile administrative ale asiguratorilor erau de 61,36 lei (persoane fizice) si 72,07 lei (persoane jurdice), adica, duble raportate la daunele achitate, conform raportului Milliman.
Profitul raportat de catre asiguratori in perioada 2013 - 2016 pentru produsul RCA era zero sau negativ (pierderi).
 
Asiguratorii RCA vor eliminarea plafonului de cheltuieli administrative de 25%

Eliminarea plafonului de cheltuieli administrative existent in legea RCA va reprezenta principala cauza a cresterii pretului RCA, ce ar putea fi resimtit inca din aceasta iarna.
 
Eliminarea factorului N din calculul pretului RCA
Factorul N din calculul RCA este esential pentru soferi din perspectiva faptului ca asiguratorii nu mai pot majora pretul RCA cu mai mult de 36% fata de tariful de referinta plus clasa de Bonus/Malus corespunzatoare, indiferent de numarul de daune produs de catre sofer.
Acest factor care tinea in frau pretul RCA pentru soferii cu o frecventa a daunei mai ridicata (ex: transportatorii), va fi eliminat din legislatia romaneasca.
Eliminarea obligatiei de notificare a ASF din partea asiguratorilor cu 60 de zile inainte de modificarea tarifelor RCA. 
Asiguratorii doresc a fi simplificata procedura de avizare a tarifelor RCA astfel incat, sa le poata modifica in timp scurt, fara o notificare prealabila de 60 de zile catre ASF. In acest fel, asiguratorii vor avea mai multa flexibilitate in modificarea tarifelor RCA.
   
Ce isi doresc in realitate firmele de asigurari?
 Simplu. Profit cat mai mare, in special, pentru produsele cu caracter obligatoriu.
 ,,ASSAI solicita implicarea de urgenta a tuturor jucatorilor impactati de legea RCA in vederea participarii active la toate dezbaterile publice organizate de catre ASF in saptamanile care urmeaza, pe tema modificarii legii si a normei RCA, pentru ca in joc este pretul unui produs obligatoriu care are toate sansele sa se majoreze semnificativ daca aceste modificari vor fi adoptate, asa cum doreste piata de asigurari din Romania." - a precizat Dan Barbu, Presedinte ASSAI.

 
 • Currently nan/5
 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • 5
Noteaza articolul.

 Comentarii

Curierul National nu este responsabilă juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastră vă revine în exclusivitate.

  Adauga comentariul tau:
  * Nume: Email:

  * Mesaj:

  caractere rămase.

  Câmpurile notate cu * sunt obligatorii. Adresa de e-mail nu va fi publicată pe site. Mesajele sunt citite de redactorii Curierul National şi pot fi publicate in ziar.


  Recomandat Curierul National
  Ultimele comentarii:

  ITALIA 12 HRISTOS 12; I.T.ALIA. I.T.-Ilie Tișbitu ...
  Bilanțul catastrofei de la Genova, în continuă creștere. Funeralii naționale în absența sicrielor unora dintre victime, ale căror familii condamnă guvernul

  weber a ajuns un manipulat ...
  Iohannis: Condamn ferm intervenţia brutală a Jandarmeriei; ministrul de Interne trebuie să dea urgent explicaţii

  19-08-2018. 1+9+8+2+1-8=13 ALLAH; 20+1+8-8=21 MAHO ...
  Un al doilea seism puternic, duminică, în largul coastelor insulei indoneziene Lombok

  NEA EXPLICAT : LAPTELE DE BIVOLIŢĂ E NEGRU ... ...
  Iohannis: Condamn ferm intervenţia brutală a Jandarmeriei; ministrul de Interne trebuie să dea urgent explicaţii

  chichirau si gotiu la troaca ...
  Cine gestionează şi răspunde pentru pesta porcină

  Top articole:

  Afişează articolele cele mai:
  Votate | Comentate | Expediate

  Radio Sud

  Tipografia de Sud
  Orologia Primo minuto

  Sumarul ediţiei: