Cumpara acum
Anunturi Publicitare Online
Sondaj:

Credeți că pedepsele pentru violatori ar trebui crescute?

Da
Nu
Pedepsele actuale sunt corecte
Nu stiu, nu mă interesează

Comentarii (4) »
Sondaje vechi »

Contact:

Adresa:
Str. Cristian Popisteanu nr. 2-4
Sector 1, Bucuresti
Telefon/Fax:
021.527.19.13
0758.256.441
E-mail:
office@curierul national.ro

trafic@curierul national.ro
« Alte articole din categoria Dezbaterile CN

Dezbaterile „Parteneri pentru Dezvoltare” au ajuns în Mehedinţi

Dezbaterile CN - Dragoş Manea
(citeste alte articole de acelasi autor »)
Data adaugarii: 2015-09-28

Versiunea pentru tiparire
Trimite prin e-mail

Marimea textului:


Aladin Gigi Georgescu, preşedinte CJ Mehedinţi: În judeţ sunt necesare investiţii masive
Nicolae Drăghiea, prefect Mehedinţi: Suntem un judeţ deschis pentru orice propunere din partea mediului de afaceri privat

Ediţia a IX-a a Dezbaterilor “Parteneri pentru Dezvoltare”, organizate de Curierul Naţional şi UGIR, s-a desfăşurat joi la Drobeta Turnu Severin, bucurându-se de o largă repre­zentare a mediului de afaceri autohton şi străin, precum şi din partea autorităţilor publice locale şi centrale. 
Evenimentul a fost deschis de Aladin Gigi Georgescu, preşedintele Consiliului Judeţean Mehe­dinţi, care a arătat că iniţiativa Curierul Naţional - UGIR este deosebit de importantă “şi este bine­venită raportat la actuala situaţie socio-economică”. Oportunitatea discuţiei a fost subliniată de acesta în contextul adoptării în urmă cu câteva luni a strategiei de dezvoltare a judeţului Mehedinţi. De asemenea, Aladin Georgescu a arătat că “în judeţ sunt necesare investiţii masive”, idee dublată şi de următorul lector, prefectul Nicolae Drăghiea.
Acesta din urmă a arătat că Mehedinţiul este “un judeţ des­chis pentru orice propunere, cu oameni calificaţi în multe domenii, dar şi o fostă industrie puternică”. El a continuat prin a arăta că diverşi factori au contribuit la actualul aspect socio-economic al judeţului, explicând că “Iugoslavia, şi Serbia mai târziu, au redirecţionat investiţiile din zonă”, acest fenomen fiind câteodată dublat “de performanţele manageriale slabe”.
Aflat permanent în discuţie cu reprezentanţii mediului de afaceri prezenţi, cărora le-a prezentat oportunităţile investiţionale ale zonei, preşedintele Consiliului Judeţean a explicat că “strategia de dezvoltare a fost într-adevăr adoptată, dar este perfectibilă”. Astfel, a fost arătat că propunerile din partea mediului de afaceri sunt “binevenite”. 

Emil Tiucă, UGIR Mehedinţi: Dorim înfiinţarea unui centru de afaceri

Emil Tiucă, preşedintele UGIR Mehedinţi: “Sunt un om de echipă şi aş dori să profit de această oportunitate pentru a propune în această adunare să discutăm despre un centru de afaceri, care să reunească autorităţile publice locale şi mediul de afaceri. Dorim de asemenea să lansăm brandurile noastre de judeţ. Ideea e inspirată din poveştile de succes ale celorlalte judeţe”.
Ideea unui brand de judeţ a fost susţinută şi de reprezentanţii CJ Mehedinţi, care au subliniat că valorile istorice şi elementele distinctive, specifice zonei, vor primi o promovare mai intensă în următoarea perioadă.

Victoria Nistor, PALMED: Problemele din Mehedinţi sunt problemele din ţară

Victoria Nistor, vicepreşedintele PALMED, a declarat, în cadrul Dezbaterilor “Parteneri pentru Dezvoltare”, că “problemele din Mehedinţi sunt problemele din ţară”. Referindu-se la reforma în sănătate, aceasta a explicat că “s-a demonstrat, însă, că lipsa de mobilizare a celor din conducerea sistemului, lipsa de reacţie a decidenţilor a dus la situaţia actuală, în care reforma sanitară nu este realizată”. Totodată, Victoria Nistor a subliniat că şi la nivel local se resimte plecarea cadrelor medicale, precum şi subfinanţarea sistemului.
De asemenea, vicepreşedintele PALMED a arătat că “parteneriatul public-privat este o soluţie, dar trebuie bine pregătit înainte pentru a se evita situaţiile anterioare. Momentan, există o atmosferă concurenţială între mediul privat şi public, dar trebuie să existe colaborare, în sate unde nu există medici, de exemplu”.

Nicoleta Iordache, Praktiker: Avem o bună colaborare cu autorităţile locale

Nicoleta Iordache, reprezentant Business to Business, Praktiker a explicat participanţilor la Dezbaterea “Parteneri pentru Dezvoltare” că există vizibilitate asupra producătorilor locali, zonali. Dezbaterile reprezintă o oportunitate pentru un contact direct şi, de ce nu, pentru o viitoare colaborare”.
 
În ceea ce priveşte judeţul Mehedinţi, reprezentantul Praktiker a arătat că s-a implicat deja în proiecte precum “Cinema City”, având o bună colaborare în zonă cu autorităţile publice locale.

Dantes Nicolae Bratu - Munca la negru a generat amenzi de 10 milioane de euro în primele luni ale anului

La cea de a IX-a ediţie a Dezbaterilor Curierul Naţional „Parteneri pentru Dezvoltare” a fost prezent şi Dantes Nicolae Bratu, Inspector General de Stat - Inspecţia Muncii, acesta atrăgând atenţia asupra muncii la negru, un fenomen încă prezent în România şi pentru care instituţia pe care o reprezintă a dat amenzi uriaşe în primele luni ale acestui an.
„Acest fenomen a generat, în primele luni ale acestui an, amenzi de 10 milioane de euro”, a precizat Dantes Nicolae Bratu, unul din partenerii Dezbaterilor „Parteneri pentru Dezvoltare”.

Silvia Trancă: Vrem să realizăm investiţiile în judeţ după modelul finlandezilor

La a IX-a ediţie a dezbaterilor “Parteneri pentru Dezvoltare” din Drobeta Turnu Severin, din partea Consiliului Judeţean Mehedinţi a fost prezent şi directorul executiv al Direcţiei Ma­nagementul Proiectelor, Silvia Trancă, care a prezentat principalele realizări şi obiective ale autorităţilor publice locale, precum şi oportunităţile de investiţie în zonă.
Silvia Trancă a mai spus că s-au realizat investiţii de peste 25 de milioane de euro în moder­nizarea porturilor dunărene din judeţ.
În ceea ce priveşte realizarea investiţiilor, reprezentanta Direcţiei Managementul Proiectelor din cadrul CJ Mehedinţi a declarat că ar dori să împrumute un model occidental. Aş vrea să luăm exemplul finlandezilor, su­edezilor, cu produse în mare măsură autohtone”, a explicat Silvia Trancă.
Potrivit acesteia, autorităţile publice au ca obiectiv realizarea mai multor investiţii în infrastructură rutieră, feroviar-navală şi a infrastructurii tehnico-edi­litare pentru creşterea mobilităţii, accesibilităţii, co­nectivităţii, atractivităţii şi siguranţei jude­ţului.
În ceea ce priveşte creşterea mobilităţii, accesibilităţii, conectivităţii şi atractivităţii judeţului prin investiţii în infrastructura de transport rutieră din mediul urban şi rural, autorităţile au ca obiectiv reabilitarea şi moderni­zarea mai multor tronsoane de pe DJ 607C cu o lungime de 58,58 km, prin POR 2014-2020 (SUERD). De asemenea sunt vizate lucrări pe mai multe tronsoane de pe DJ 562A, DN 67A, DJ 607 - limita Judeţ Gorj, care acoperă o distanţă de 116,632 km.
De asemenea, vor fi lucrări şi la Centura de Ocolire a Dr. Tr. Severin, dar şi la drumul judeţean 607B.
Autorităţile locale vor să investească şi în infrastructura de sănătate. În prezent, în Mehe­dinţi funcţionează 4 spitale clasificate pe clase de competenţă, de către Ministerul Sănătăţii.
Autorităţile vor să pună în funcţiune BMI, să reabiliteze acoperişul secţiei de psihiatrie, etajele V şi VI ale spitalului judeţean de urgenţă şi grupurile sanitare din cadrul secţiei de psihiatrie, lucrări care vor fi reali­zate din bugetul local. De a­semenea, va fi modernizată Unitatea de Primiri Urgenţe, însă lucrările vor fi finanţate din bani europeni.

Cea de-a IX-a ediţie a Dezbaterilor „Parteneri pentru Dezvoltare”, cu tema „Direcţiile şi planurile de dezvoltare, precum şi identificarea oportunităţilor de afaceri şi investiţii în judeţul Mehedinţi”, organizată de Curierul Naţional împreună cu Uniunea Generală a Industriaşilor din România (UGIR), a avut loc joi, la Drobeta Turnu Severin, în Sala Consiliului Judeţean Mehedinţi.
Evenimentul se bucură de sprijinul Consiliului Judeţean Mehe­dinţi, a celorlalte autorităţi locale, precum şi a mediului de afaceri din regiune.
Pe lângă asociaţiile oamenilor de afaceri români şi străini - Confindustria, TIAD, ARACO, PALMED, FPSC, CEPISC, FORT, Patronatul Naţional Român, Federaţia Patronatelor din Turism, FPTS - au fost invitaţi să participe reprezentanţi din Ministerul Muncii, Ministerul Economiei, Ministerul Fondurilor Europene, Ministerul Transporturilor, Ministerul Apelor şi Pădurilor, Ministerul Energiei, Ministerul Dezvoltării şi Administraţiei Publice, Ministerul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale, Comerţului şi Turismului, ITM, Departamentul pentru Întreprinderi Mici şi Mijlocii, Mediu de Afaceri şi Turism şi reprezentanţi ai ambasadelor - Ambasada Austriei, Ambasada Germaniei, Ambasada Franţei, Ambasada SUA, Ambasada Chinei, Ambasada Spaniei, Ambasada Greciei, Ambasada Israelului, Ambasada Olandei, Ambasada Italiei, Ambasada Turciei, Ambasada Lituaniei, Ambasada Egiptului, Ambasada Belgiei, Ambasada Ungariei, Ambasada Serbiei, Ambasada Moldovei.
De asemenea, evenimentul s-a bucurat de o largă promovare locală şi naţională, în prezenţa întregii media locală şi a canalelor media naţionale partenere, printre care: Evenimentul Zilei, Capital, Gazeta de Sud, Alege TV, B1TV, Radio Sud.
 
 • Currently 5.00/5
 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • 5
Noteaza articolul.

Nota curentă: 5.0 din 3 voturi

 Comentarii

Curierul National nu este responsabilă juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastră vă revine în exclusivitate.

  Timpul de 30 zile în care puteaţi face comentarii pe marginea acestui articol a expirat.


  Recomandat Curierul National
  Ultimele comentarii:

  1 ,ai uitat voit sa mentionezi gulerele albe ale p ...
  DLAF: 150 de cazuri suspecte de fraudă cu fonduri europene în anul 2017

  Am inteles , ca pe timpul comunismului institutii ...
  DLAF: 150 de cazuri suspecte de fraudă cu fonduri europene în anul 2017

  NĂVODARI 8 DUMNEZEU 8; Năvodari 8/15 Dumnezeu 8/ ...
  Anunț începere proiect: „Înfiinţare cabinet integrat fizioterapie-kinetoterapie în oraşul Năvodari”

  PLOIEȘTI 8/14 DUMNEZEU 8, MARIA 14; Ploiești 11 ...
  Meteorologii anunță ploi abundente în acest weekend. Cod portocaliu și galben pentru nordul Moldovei și zona montană

  du-te-n ungaria daca ti-e asa de bini acolo si nu ...
  Fermă agricolă angajează muncitori necalificați

  Top articole:

  Afişează articolele cele mai:
  Votate | Comentate | Expediate

  Radio Sud

  Tipografia de Sud
  Orologia Primo minuto

  Sumarul ediţiei:

  Eveniment

  Economie

  Dezbaterile CN

  Finante Banci

  Politic

  Economie mondiala

  Business Style

  Actualitate

  IT&C

  Auto

  Extern

  Util