Cumpara acum
Prima pagină:

PDF
Descarcă »


Anunturi Publicitare Online
Sondaj:

Credeți că pedepsele pentru violatori ar trebui crescute?

Da
Nu
Pedepsele actuale sunt corecte
Nu stiu, nu mă interesează

Comentarii (3) »
Sondaje vechi »

Contact:

Adresa:
Str. Cristian Popisteanu nr. 2-4
Sector 1, Bucuresti
Telefon/Fax:
021.527.19.13
0758.256.441
E-mail:
office@curierul national.ro

trafic@curierul national.ro
« Alte articole din categoria Economie mondiala

S-a lansat ediţia 2014 a premiului UE pentru patrimoniu

Economie mondialaData adaugarii: 2013-08-06

Versiunea pentru tiparire
Trimite prin e-mail

Marimea textului:

Fundaţia Europa Nostra şi Comisia Europeană au lansat ediţia din 2014 a premiului Uniunii Europene pentru patrimoniul cultural - Europa Nostra, care recompensează iniţiativele şi realizările în domeniul patrimoniului cultural, anunţă Ministerul Culturii, citat de Mediafax.
otrivit site-ului Ministerului Culturii, au fost deschise înscrierile pentru premiul Uniunii Europene pentru patrimoniu cultural - Europa Nostra, care răsplăteşte în fiecare an iniţiativele şi reuşitele arhitecţilor, artizanilor, voluntarilor, şcolilor, comunităţilor locale, proprietarilor de patrimoniu şi ale mass-media. Acesta constituie o acţiune comună a Comisiei Europene, cu finanţare din programul Cultura, şi a Fundaţiei Europa Nostra. Candidaturile pot fi depuse până la data de 9 septembrie.
Câştigătorii vor fi selectaţi de jurii specializate, alcătuite din experţi independenţi din întreaga Europă, pentru patru categorii: conservare, cercetare, contribuţii exemplare şi educaţia, formarea şi sensibilizarea publicului.
Premiile pentru patrimoniul cultural european au fost lansate în 2002, de Comisia Europeană şi de Europa Nostra, în cadrul programului Cultura al Comisiei, pentru a recompensa iniţiative remarcabile referitoare la numeroase sfere ale patrimoniului cultural european.
Federaţia paneuropeană pentru patrimoniul cultural Europa Nostra este o platformă reprezentativă care reuneşte 250 de organizaţii ce activează în domeniul patrimoniului cultural, din 50 de ţări din Europa.
Preşedintele Europa Nostra este tenorul Plácido Domingo.
În 2012, Mănăstirea Golia din Iaşi şi Paraschiva Kovacs din Satu Mare (Harghita) s-au numărat printre laureaţii premiului Uniunii Europene pentru patrimoniu cultural (premiul Europa Nostra). Mănăstirea Golia din Iaşi a fost premiată la categoria "conservare", în timp ce Paraschiva Kovacs din Satu Mare, Harghita, a fost premiată la categoria "contribuţii exemplare".
În 2010, Muzeul Brukenthal din Sibiu s-a numărat printre laureaţii premiilor Europa Nostra, fiind recompensat la categoria "educaţie, formare şi sensibilizare" pentru programul de pedagogie muzeală intitulat "Descoperind Muzeul", pe care l-a desfăşurat începând cu anul şcolar 2008/2009.
Premiile Europa Nostra beneficiază de sprijinul programului Cultura al Uniunii Europene, care a investit, începând cu 2007, circa 30 de milioane de euro în cofinanţarea proiectelor de patrimoniu. Şi alte programe cu finanţare UE asigură sprijin: Fondul european de dezvoltare regională a alocat 6 miliarde de euro pentru cultură pentru perioada 2007-2013. Din această sumă, 3 miliarde de euro sunt destinaţi pentru protejarea şi conservarea patrimoniului cultural, 2,2 miliarde de euro pentru dezvoltarea infrastructurii culturale şi 775 de milioane de euro pentru cofinanţarea serviciilor culturale, precum formarea profesională, educaţia în domeniul artelor şi al patrimoniului, promovarea itinerarelor culturale etc. O altă sumă - 150 de milioane de euro - a fost pusă la dispoziţie începând cu 1998 prin intermediul programelor-cadru ale UE pentru cercetare şi dezvoltare tehnologică.
 
 • Currently nan/5
 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • 5
Noteaza articolul.

 Comentarii

Curierul National nu este responsabilă juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastră vă revine în exclusivitate.

  Timpul de 30 zile în care puteaţi face comentarii pe marginea acestui articol a expirat.


  Recomandat Curierul National
  Ultimele comentarii:

  Decat baze rusesti si modelul de viata comunist , ...
  O nouă bază militari cu soldaţi NATO în România

  PERMIS = ȘPAGĂ = MOARTE !!! ...
  Trupurile neînsuflețite ale celor 9 români morți în accidentul din Ungaria au fost repatriate

  Să truțuliți bine ȚIGARETA !!! ...
  Peste 35.000 pachete țigări confiscate la frontiera de nord a României

  GDPR să nu secretizeze : INJUSTIȚIA, CORUPȚIA; ...
  Escrocheria GDPR: Ce riscuri apar odată cu noile reglementări privind protecția datelor

  Mai tov. Colonel Nica vorbesti serios ? Ai curaj s ...
  Dan Nica (PSD): Românii riscă să plătească 2 miliarde Euro din cauza blocajului PNL şi USR pe Directiva prezumţiei de nevinovăţie

  Top articole:

  Afişează articolele cele mai:
  Votate | Comentate | Expediate

  Radio Sud

  Tipografia de Sud
  Orologia Primo minuto

  Sumarul ediţiei:

  Opinii

  Eveniment

  Economie

  Finante Banci

  Piata bursiera

  Actualitate Companii

  Specializat

  Politic

  Economie mondiala

  Business Style

  Actualitate