Cumpara acum
Prima pagină:

PDF
Descarcă »

Caricatura zilei:

PDF


Anunturi Publicitare Online
Sondaj:

Credeți că pedepsele pentru violatori ar trebui crescute?

Da
Nu
Pedepsele actuale sunt corecte
Nu stiu, nu mă interesează

Comentarii (4) »
Sondaje vechi »

Contact:

Adresa:
Str. Cristian Popisteanu nr. 2-4
Sector 1, Bucuresti
Telefon/Fax:
021.527.19.13
0758.256.441
E-mail:
office@curierul national.ro

trafic@curierul national.ro
« Alte articole din categoria Economie mondiala

Vânzările de active vor creşte la nivel global în 2017

Economie mondialaData adaugarii: 2017-03-10

Versiunea pentru tiparire
Trimite prin e-mail

Marimea textului:

EY 2017 Global Corporate Divestment Study:  82% dintre companii spun că volatilitatea macroeconomică va impulsiona dezinvestiţiile în 2017
48% cred că provocările fiscale legate de dezinvestiţii au crescut în ultimele 12 luni
88% consideră că instrumentele avansate de analiză date îi ajută să ia decizii mai rapide şi mai eficiente în privinţa dezinvestiţiilor

Contextul politic şi de business impredictibil, precum şi schimbările legislative din zona reglementărilor sunt principalele motive care îndeamnă companiile să-şi vândă activele neesenţiale, în funcţie de amprenta lor geografică, conform studiului EY 2017 Global Corporate Divestment Study. Cea de-a şasea ediţie a studiului a colectat opiniile a peste 900 de directori executivi de la nivel global.
Companiile din Europa, Orientul Mijlociu şi Africa (regiunea EMEIA) menţionează că factorii externi, precum îngrijorările geopolitice, sunt cei mai importanţi în impulsionarea vânzării de active neesenţiale, 81% dintre respondenţi indicând instabilitatea politică regională şi 73% plasând Brexitul printre principalele motive. 
Incertitudinile geopolitice accelerează deciziile de dezinvestiţii ale companiilor din zona EMEIA cu un ritm de aproape două ori mai mare comparativ cu cele din America (59% versus 30%), generând vânzări mai rapide, dar preţuri de vânzare mai mici şi satisfacţii reduse legate de valoarea adăugată pe termen lung. 

Diferenţe regionale semnificative

Există diferenţe regionale semnificative privind succesul acţiunilor de dezinvestire la nivel global, datorate diferenţelor de abordare: accent pe viteză versus valoare obţinută. Doar 62% dintre companiile din EMEIA declară că dezinvestiţiile derulate au generat valoare pe termen lung, faţă de 88% în regiunea celor două Americi şi 80% în regiunea Asia-Pacific. Pentru 43% dintre companiile din EMEIA importantă este viteza de încheiere a tranzacţiei faţă de valoarea obţinută, comparativ cu cei 18% în cele două Americi şi 29% în regiunea Asia-Pacific.
În regiunea celor două Americi, 57% dintre multinaţionale spun că deciziile de vânzare de active neesenţiale sunt motivate de schimbările tehnologice. În schimb, 84% dintre ele spun că deciziile se datorează noilor schimbări legislative. La nivel global, instabilitatea politică are, de asemenea, un impact major asupra deciziilor de dezinvestiţii, cu 56% dintre respondenţi susţinând că sunt mai înclinaţi să vândă active neesenţiale în contextul unui mediu impredictibil.
Liliana Buşoiu, director executiv, Asistenţă în tranzacţii, EY România explică: „La nivel mondial, în multe cazuri, se observă vânzări de active bazate pe decizii de moment şi, de cele mai multe ori, cu preţul sacrificării valorii maxime. Impactul vitezei asupra preţului de vânzare este semnificativ şi ar trebui să motiveze companiile să ia decizii strategice, măsurate, care să prioritizeze valoarea. În cazul tranzacţiilor din România, nivelul impredictibilităţii generate de factorii macroeconomici şi politici influenţează atât calendarul tranzacţiilor, cât şi evaluările pentru vânzători. De multe ori, schimbările de legislaţie generează costuri suplimentare pentru afaceri ce nu pot fi atenuate, mai ales dacă apar chiar în timpul tranzacţiilor”.

Două feţe ale reformei fiscale

Taxele alimentează îngrijorarea companiilor care sunt interesate de vânzarea de active neesenţiale, în vreme ce peisajul fiscal în schimbare aduce şi oportunităţi, după cum se arată în studiul EY. Aproape jumătate din companiile intervievate consideră că provocările fiscale au crescut şi au complicat dezinvestiţiile. Atunci când vine vorba de strategie, 80% dintre companii declară că pregătirea anterioară vânzării, pentru a evita reducerile de preţ generate de riscurile fiscale, a fost eficientă.

Impactul tehnologiei în securizarea pe viitor a afacerilor 

Astăzi, mai mult ca oricând, factorii de decizie ai companiilor recunosc valoarea instrumentelor de analiză inteligentă a datelor (analytics). Un procent copleşitor de 88% dintre corporaţii susţin că astfel de instrumente avansate le permit să ia decizii mai eficiente legate de vânzarea de active neesenţiale şi să îmbunătăţească procesul de pregătire a vânzărilor.
Când vine vorba de folosirea platformelor tehnologice pentru îmbunătăţirea, în sens larg, a modelului operaţional al unei companii, 49% dintre companii caută să investească în tehnologii noi, incluzând aici robotică, inteligenţă artificială (AI), software as a service (SaaS) şi Internet of Things (IoT) pentru a eficientiza vânzările viitoare de active neesenţiale. Astfel de investiţii sunt în mod deosebit importante pentru companiile din domeniul auto, 73% dintre corporaţiile care activează în această zonă intenţionând să investească în tehnologie în astfel de scopuri.
 
 • Currently nan/5
 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • 5
Noteaza articolul.

 Comentarii

Curierul National nu este responsabilă juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastră vă revine în exclusivitate.

  Timpul de 30 zile în care puteaţi face comentarii pe marginea acestui articol a expirat.


  Recomandat Curierul National
  Ultimele comentarii:

  cu ,...copy - paste,nu. ...
  Peste 10.000 de candidați pentru cele 1.600 de locuri de la școlile de poliție

  europeni arabi,!!!? ...
  Regatul Unit promite facilitarea vieții europenilor care vor să rămână pe teritoriul britanic după Brexit

  Credeam ca se bat sa intre la scoala profesionala ...
  Peste 10.000 de candidați pentru cele 1.600 de locuri de la școlile de poliție

  Va va fi la fel de bine ca in Romania, dragi europ ...
  Regatul Unit promite facilitarea vieții europenilor care vor să rămână pe teritoriul britanic după Brexit

  Pe tatuku bostru DRAG NE-A fost sa il vedem la bul ...
  Iohannis: Dragnea ar trebui să dispară pur și simplu din viața politică

  Top articole:

  Afişează articolele cele mai:
  Votate | Comentate | Expediate

  Radio Sud

  Tipografia de Sud
  Orologia Primo minuto

  Sumarul ediţiei:

  Eveniment

  Economie