Prima pagină:

PDF
Descarcă »

Caricatura zilei:

PDF


Anunturi Publicitare Online
Sondaj:

Poate face fata sistemul de urgenta din Romania unui cutremur asemanator celui din 1977?

DA - Comentati ca sa explicati
NU- Comentati ca sa explicati
NU STIU/ NU RASPUND

Comentarii (24) »
Sondaje vechi »

Contact:

Adresa:
Str. Cristian Popisteanu nr. 2-4
Sector 1, Bucuresti
Telefon/Fax:
021.527.19.13
0758.256.441
E-mail:
office@curierul national.ro

trafic@curierul national.ro5 secunde - stiri instant« Alte articole din categoria Economie mondiala

Vânzările de active vor creşte la nivel global în 2017

Economie mondialaData adaugarii: 2017-03-10

Versiunea pentru tiparire
Trimite prin e-mail

Marimea textului:

EY 2017 Global Corporate Divestment Study:  82% dintre companii spun că volatilitatea macroeconomică va impulsiona dezinvestiţiile în 2017
48% cred că provocările fiscale legate de dezinvestiţii au crescut în ultimele 12 luni
88% consideră că instrumentele avansate de analiză date îi ajută să ia decizii mai rapide şi mai eficiente în privinţa dezinvestiţiilor

Contextul politic şi de business impredictibil, precum şi schimbările legislative din zona reglementărilor sunt principalele motive care îndeamnă companiile să-şi vândă activele neesenţiale, în funcţie de amprenta lor geografică, conform studiului EY 2017 Global Corporate Divestment Study. Cea de-a şasea ediţie a studiului a colectat opiniile a peste 900 de directori executivi de la nivel global.
Companiile din Europa, Orientul Mijlociu şi Africa (regiunea EMEIA) menţionează că factorii externi, precum îngrijorările geopolitice, sunt cei mai importanţi în impulsionarea vânzării de active neesenţiale, 81% dintre respondenţi indicând instabilitatea politică regională şi 73% plasând Brexitul printre principalele motive. 
Incertitudinile geopolitice accelerează deciziile de dezinvestiţii ale companiilor din zona EMEIA cu un ritm de aproape două ori mai mare comparativ cu cele din America (59% versus 30%), generând vânzări mai rapide, dar preţuri de vânzare mai mici şi satisfacţii reduse legate de valoarea adăugată pe termen lung. 

Diferenţe regionale semnificative

Există diferenţe regionale semnificative privind succesul acţiunilor de dezinvestire la nivel global, datorate diferenţelor de abordare: accent pe viteză versus valoare obţinută. Doar 62% dintre companiile din EMEIA declară că dezinvestiţiile derulate au generat valoare pe termen lung, faţă de 88% în regiunea celor două Americi şi 80% în regiunea Asia-Pacific. Pentru 43% dintre companiile din EMEIA importantă este viteza de încheiere a tranzacţiei faţă de valoarea obţinută, comparativ cu cei 18% în cele două Americi şi 29% în regiunea Asia-Pacific.
În regiunea celor două Americi, 57% dintre multinaţionale spun că deciziile de vânzare de active neesenţiale sunt motivate de schimbările tehnologice. În schimb, 84% dintre ele spun că deciziile se datorează noilor schimbări legislative. La nivel global, instabilitatea politică are, de asemenea, un impact major asupra deciziilor de dezinvestiţii, cu 56% dintre respondenţi susţinând că sunt mai înclinaţi să vândă active neesenţiale în contextul unui mediu impredictibil.

Stiri similare:

» Numărul focarelor de gripă aviară a ajuns la 37
» Nokia 6 va fi lansat la nivel global
» Piata auto la inceput de 2017: +21% pentru masinile noi si -53% pentru cele rulate de import

Liliana Buşoiu, director executiv, Asistenţă în tranzacţii, EY România explică: „La nivel mondial, în multe cazuri, se observă vânzări de active bazate pe decizii de moment şi, de cele mai multe ori, cu preţul sacrificării valorii maxime. Impactul vitezei asupra preţului de vânzare este semnificativ şi ar trebui să motiveze companiile să ia decizii strategice, măsurate, care să prioritizeze valoarea. În cazul tranzacţiilor din România, nivelul impredictibilităţii generate de factorii macroeconomici şi politici influenţează atât calendarul tranzacţiilor, cât şi evaluările pentru vânzători. De multe ori, schimbările de legislaţie generează costuri suplimentare pentru afaceri ce nu pot fi atenuate, mai ales dacă apar chiar în timpul tranzacţiilor”.

Două feţe ale reformei fiscale

Taxele alimentează îngrijorarea companiilor care sunt interesate de vânzarea de active neesenţiale, în vreme ce peisajul fiscal în schimbare aduce şi oportunităţi, după cum se arată în studiul EY. Aproape jumătate din companiile intervievate consideră că provocările fiscale au crescut şi au complicat dezinvestiţiile. Atunci când vine vorba de strategie, 80% dintre companii declară că pregătirea anterioară vânzării, pentru a evita reducerile de preţ generate de riscurile fiscale, a fost eficientă.

Impactul tehnologiei în securizarea pe viitor a afacerilor 

Astăzi, mai mult ca oricând, factorii de decizie ai companiilor recunosc valoarea instrumentelor de analiză inteligentă a datelor (analytics). Un procent copleşitor de 88% dintre corporaţii susţin că astfel de instrumente avansate le permit să ia decizii mai eficiente legate de vânzarea de active neesenţiale şi să îmbunătăţească procesul de pregătire a vânzărilor.
Când vine vorba de folosirea platformelor tehnologice pentru îmbunătăţirea, în sens larg, a modelului operaţional al unei companii, 49% dintre companii caută să investească în tehnologii noi, incluzând aici robotică, inteligenţă artificială (AI), software as a service (SaaS) şi Internet of Things (IoT) pentru a eficientiza vânzările viitoare de active neesenţiale. Astfel de investiţii sunt în mod deosebit importante pentru companiile din domeniul auto, 73% dintre corporaţiile care activează în această zonă intenţionând să investească în tehnologie în astfel de scopuri.
 
 • Currently 0.00/5
 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • 5
Noteaza articolul.

 Comentarii

Curierul National nu este responsabilă juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastră vă revine în exclusivitate.

  Adauga comentariul tau:
  * Nume: Email:

  * Mesaj:

  caractere rămase.

  Câmpurile notate cu * sunt obligatorii. Adresa de e-mail nu va fi publicată pe site. Mesajele sunt citite de redactorii Curierul National şi pot fi publicate in ziar.


  Recomandat Curierul National
  Ultimele comentarii:

  tocmai azi?! marsh teodosie infractorul! ...
  Weekend ploios și cu temperaturi scăzute. Cum arată prognoza meteorologică pentru sfârșitul săptămânii

  de ce ministerul de interne s-a mutat in sediul ce ...
  Președintle Klaus Iohannis a semnat "Declaraţia de la Roma" alături de ceilalți șefi de stat și de guvern europeni

  severin a intrat la puscarie fara onoare! n-a pier ...
  Adrian Severin către Dragnea: Măcar să pierzi cu demnitate

  NU DAM MANA CU TOTI BORFASII Pese de ...
  Președintele și premierul Israelului au refuzat să se întâlnească cu președintele PSD

  KIM JONG UN si KIM JONG DOI= DRACnea PENTRU NOI ! ...
  Președintele turc avertizează: Atât timp cât ei mă vor numi "dictator", eu voi continua să îi numesc "nazişti", "fascişti"

  Top articole:

  Afişează articolele cele mai:
  Votate | Comentate | Expediate

  Diverse:Stare vreme

  Vremea:
  Acum: °C.
  La noapte: °C.
  Mâine: °C. Detalii »

  Curs valutar:
  EUR: Tendinta lei
  USD: Tendinta lei

  Radio Sud

  Alege TV

  Tipografia de Sud
  Orologia Primo minuto

  Sumarul ediţiei:

  Eveniment

  Economie