Cumpara acum
Prima pagină:

PDF
Descarcă »

Caricatura zilei:

PDF


Anunturi Publicitare Online
Sondaj:

Considerați normal să plătiți vizita la medicul de familie?

Da
Nu
Casa de Sănătate trebuie să intervină

Comentarii (4) »
Sondaje vechi »

Contact:

Adresa:
Str. Cristian Popisteanu nr. 2-4
Sector 1, Bucuresti
Telefon/Fax:
021.527.19.13
0758.256.441
E-mail:
[email protected] national.ro

[email protected] national.ro
« Alte articole din categoria Economie mondiala

Mai mult de un milion de locuri de muncă vacante în Germania

Economie mondiala


Sursa foto: Dobovo

Data adaugarii: 2017-12-20

Versiunea pentru tiparire
Trimite prin e-mail

Marimea textului:


Cerere mare pentru talente internaţionale

1,1 milioane de specialişti au lipsit angajatorilor germani în trimestrul 3 al anului 2017 - mai mult decât oricând. Economia se află într-o ascensiune continuă şi lipsesc cadrele tinere pentru acoperirea necesarului de forţă de muncă. Companiile germane caută asiduu talente în întreaga lume. Cine s-a jucat cândva cu gândul de a trăi şi lucra în Germania, acela ar trebui acum să-şi planifice acest pas. Ce calificări sunt totuşi căutate?  
Pe lângă persoane cu studii superioare, sunt căutate profesii care nu presupun niciun studiu. Pe lista albă a Agenţiei federale pentru ocuparea forţei de muncă se găsesc peste 110 profesii, în care există o lipsă evidentă de forţă de muncă. Aici, şansele pentru aplicanţii internaţionali sunt deosebit de mari.  

Deosebit de căutaţi: ingineri, tehnicieni, meseriaşi, specialişti IT şi personal medical de specialitate 

Companiile germane caută ingineri şi tehnicieni din toate specializările. Datorită digitalizării avansate, lipsesc dezvoltatori de software. Domeniul sănătăţii are nevoie de medici pentru medicina umană, de asistenţi medicali şi îngrijitori pentru bătrâni, precum şi de fizioterapeuţi şi farmacişti. În sectorul meşteşugăresc sunt necesari tinichigii, specialişti pentru instalaţii de încălzire, de climatizare şi sanitare. Dar se caută şi zidari, acoperitori-învelitori acoperişuri şi geamgii. Lista calificărilor căutate este lungă.  
De asemenea, puternic afectată este industria hotelieră şi a restaurantelor din Germania.
Îndeosebi în zonele turistice şi în oraşele mari, hotelurile şi restaurantele prezintă o lipsă mare de personal. Ca urmare, perspectivele pentru un loc de muncă sunt şi aici ridicate. 

Absolut necesare: cunoştinţe de limba germană 

Cel puţin cunoştinţe de bază de limbă germană sunt indispensabile pentru a trăi şi a lucra în Germania. Acestea pot fi adâncite în Germania prin cursuri de limbi străine corespunzătoare şi prin susţinere din partea viitorului angajator, însă fără cunoştinţe de limbă germană este foarte greu să găsiţi un loc de muncă. 

Găsirea de oferte de joburi în Germania 

Persoanele interesate găsesc un număr mare de oferte de locuri de muncă de la companii prin intermediul diferitelor burse de joburi online, de exemplu la StepStone sau Monster. Aplicantul trimite documentele sale direct la companiile care fac anunţurile sau, pentru a aplica pentru un loc de muncă potrivit, completează formularele online de aplicare ale fiecărei companii.  

Să fii descoperit ca talent 

Altfel se desfăşoară lucrurile prin intermediul platformei de intermediere www.employland.de. Aici, specialiştii din întreaga lume întocmesc profilul lor personal şi văd imediat dacă profesia pe care ei doresc să o practice în Germania este reglementată şi necesită o certificare. Angajatorii germani caută pe platformă noi colaboratori şi aplică ei într-o oarecare măsură la specialişti. În completare la intermediere, Employland se ocupă de formalităţile juridice, ca de exemplu, pentru obţinerea recunoaşterii calificării.
Pentru variantele prezentate aici solicitantul nu va suporta niciun fel de cheltuieli. Companiile plătesc la bursele de joburi pentru inserarea de oferte de locuri de muncă şi la employland.de pentru o intermediere cu succes.
 
 • Currently 2.00/5
 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • 5
Noteaza articolul.

Nota curentă: 2.0 din 4 voturi

 Comentarii

Curierul National nu este responsabilă juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastră vă revine în exclusivitate.

  Adauga comentariul tau:
  * Nume: Email:

  * Mesaj:

  caractere rămase.

  Câmpurile notate cu * sunt obligatorii. Adresa de e-mail nu va fi publicată pe site. Mesajele sunt citite de redactorii Curierul National şi pot fi publicate in ziar.


  Recomandat Curierul National
  Ultimele comentarii:

  IMPARATUL CALIGULA SI-A FACUT IAPA SENATOR, dracNE ...
  Iohannis, in conferinta de presa comuna cu premierul japonez: Vom lansa demersuri ca in viitor sa ridicam relatiile la nivel de parteneriat strategic

  decat sa ne radem de fraieri! ...
  Stadiul actual al derulării programului Start-Up Nation

  daca n-am avea ”autoritati de reglementare” am ...
  ANRE aprobă un preţ al gazelor naturale de 88,28 lei pe MWh

  ANU ASTA VA DUBLAM PRETURILE SI TAXELE CA SA VA LU ...
  Tariful pentru rovinieta a fost actualizat

  Nr 1, dar tu in ce societate crezi ca te afli? ...
  ANRE aprobă un preţ al gazelor naturale de 88,28 lei pe MWh

  Top articole:

  Afişează articolele cele mai:
  Votate | Comentate | Expediate

  Radio Sud

  Tipografia de Sud
  Orologia Primo minuto

  Sumarul ediţiei:

  Eveniment

  Economie

  Fonduri Europene

  Finante Banci

  Actualitate Companii

  Politic

  Economie mondiala

  Actualitate

  Turism

  IT&C