Cumpara acum
Prima pagină:

PDF
Descarcă »

Caricatura zilei:

PDF


Anunturi Publicitare Online
Sondaj:

Credeți că pedepsele pentru violatori ar trebui crescute?

Da
Nu
Pedepsele actuale sunt corecte
Nu stiu, nu mă interesează

Comentarii (3) »
Sondaje vechi »

Contact:

Adresa:
Str. Cristian Popisteanu nr. 2-4
Sector 1, Bucuresti
Telefon/Fax:
021.527.19.13
0758.256.441
E-mail:
office@curierul national.ro

trafic@curierul national.ro
« Alte articole din categoria Economie mondiala

Ne aşteaptă un an dificil

Economie mondiala - Anca Tamas (INACO)
(citeste alte articole de acelasi autor »)Sursa grafică: BetaNews

Data adaugarii: 2018-01-23

Versiunea pentru tiparire
Trimite prin e-mail

Marimea textului:


Raportul privind riscurile globale este un studiu anual publicat de Forumul Economic Mondial (World Economic Forum). Peste 1.000 de experţi în afaceri, în guvernanţă şi reprezentanţi ai societăţii civile din întreaga lume identifică şi analizează riscurile globale pe care omenirea le va înfrunta în anul care urmează. Acum câteva zile a apărut raportul aferent anului 2018 - Global Risks 2018 - publicat în 17 ianuarie 2018, disponibil la https://www.weforum.org/…/the-global-risks-report-2018, unde 59% dintre repondenţi consideră că în anul 2018 vom asista la o escaladare a riscurilor în mod deosebit în următoarele domenii:

1. Persistenţa inegalităţilor sociale şi economice

Conform estimărilor FMI, în ultimii 30 de ani, în 53% dintre ţări au crescut inegalităţile referitoare la veniturile populaţiei, acest trend fiind mai accentuat în economiile dezvoltate şi în strânsă conexiune cu creşterea gradului de îndatorare personală, scăderea economiilor populaţiei şi accentuarea vulnerabilităţilor fondurilor de pensii. Pe termen mediu au fost identificate ca riscuri efectele adverse ale noilor tehnologii, automatizării şi digitalizării, precum şi globalizarea inegalităţilor de gen.

2.
Tensiuni politice la nivel naţional şi internaţional

Creşterea influenţei formaţiunilor politice de extremă dreaptă în majoritatea ţărilor în care se vor desfăşura alegeri parlamentare sau prezidenţiale, criza din Coreea de Nord, conflictele militare din Siria şi Yemen, escaladarea conflictelor regionale, planul nuclear al Iranului, dar şi slăbirea capacităţii OMC de a rezolva disputele comerciale.

3. Pericole la nivelul mediului

Escaladarea fenomenelor meteorologice extreme, atât ca frecvenţă, cât şi ca intensitate, creşterea temperaturilor la nivel global, cu efecte catastrofale asupra agriculturii şi asupra asigurării necesarului de hrană şi apă. Pe termen mediu s-a identificat riscul scăderii accentuate a biodiversităţii, în condiţiile în care în ultimii 30 de ani speciile de vertebrate s-au redus cu 58%, speciile de insecte s-au redus cu 72% şi, la nivelul anului 2016, a fost despădurită la nivel mondial o suprafaţă similară cu cea a Noii Zeelande. Un alt pericol îl reprezintă poluarea. Peste 90% din populaţie trăieşte în zone în care poluarea depăşeşte cu mult limitele admise, iar micro-fibrele de plastic se regăsesc în 83% din apa curentă la nivel global. Pe termen mediu au fost identificate pericolele creşterii concentraţiilor de CO2 în atmosferă şi a încălzirii globale.

4. Vulnerabilităţi cibernetice

Atacurile cibernetice s-au dublat în ultimii 5 ani, prin intermediul serviciilor de cloud şi al internetului lucrurilor, iar frecvenţa lor a crescut cu 140%.
Ca urmare a globalizării, riscurile economice, financiare, ecologice şi de securitate au devenit sistemice, iar soluţiile trebuie abordate similar. 
 
 • Currently 2.60/5
 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • 5
Noteaza articolul.

Nota curentă: 2.6 din 10 voturi

 Comentarii

Curierul National nu este responsabilă juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastră vă revine în exclusivitate.

 1. de RADU MAZARIN:
  TE ASTEPT IN MADAGASCAR SAU BRAZILIA CU TOTI BANII (DE PENSII) AI ROMANILOR, LIVIULE! DRACnea SA-I IA DE PiSD_ei BORATI SI BORFASI ! VINE AICI SI SEBI GHITA CU MILIOANELE FURATE DIN TARA
  2018-01-23, 04:40:39 (adresa: 95.77.196.*)

Timpul de 30 zile în care puteaţi face comentarii pe marginea acestui articol a expirat.


Recomandat Curierul National
Ultimele comentarii:

huliganii la parnaie ...
Comisia de Apărare din Camera Deputaților va anunţa dacă o audiază pe Carmen Dan

Crisul Alb nu va inunda ...
Obiective de investiții din domeniul apelor, în valoare totală de 32 mil euro

Crisul Alb nu va inunda ...
Obiective de investiții din domeniul apelor, în valoare totală de 32 mil euro

pt 27% ramasi datornici la taxa si impozite se pr ...
ANAF pune tunurile pe sute de mii de români! E posibil să te numeri printre ei! Incredibil ce se va întâmpla cu toate veniturile

decat ca este egal cu zero! ...
Obiective de investiții din domeniul apelor, în valoare totală de 32 mil euro

Top articole:

Afişează articolele cele mai:
Votate | Comentate | Expediate

Radio Sud

Tipografia de Sud
Orologia Primo minuto

Sumarul ediţiei:

IT&C