Cumpara acum
Prima pagină:

PDF
Descarcă »

Caricatura zilei:

PDF


Anunturi Publicitare Online
Sondaj:

Care sunt soluţiile pentru eficientizarea sistemului sanitar?

Scăderea birocraţiei
Creşterea transparenţei
Construcţia de spitale noi
Modernizarea spitalelor vechi
Parteneriatul public privat

Comentarii (7) »
Sondaje vechi »

Contact:

Adresa:
Str. Cristian Popisteanu nr. 2-4
Sector 1, Bucuresti
Telefon/Fax:
021.527.19.13
0758.256.441
E-mail:
[email protected] national.ro

[email protected] national.ro
« Alte articole din categoria Economie

FGA a plătit 177 mil. lei păgubiţilor Astra, Forte Asigurări şi Carpatica Asig

Economie - Afrodita Cicovschi / [email protected]
(citeste alte articole de acelasi autor »)
Data adaugarii: 2017-04-13

Versiunea pentru tiparire
Trimite prin e-mail

Marimea textului:

Comisia Specială a Fondului de Garantare a Asiguraţilor (FGA) a aprobat, până la 31 martie, 39.642 cereri de plată, pentru societăţile aflate în faliment Astra Asigurări, Forte Asigurări şi Carpatica Asig.
„Potenţialii creditori de asigurare ai societăţii Astra Asigurări au depus până la 31 martie 2017 62.344 cereri de plată. Dintre acestea, Comisia Specială a FGA a avizat 38.500 de cereri de plată, în valoare de 183,3 mil. lei. În cazul Forte Asigurări, Comisia Specială a FGA a avizat 616 cereri de plată, în valoare de 2,992 mil. lei. Pentru această societate, Fondul a recepţionat 1206 cereri de plată. Potenţialii creditori de asigurare ai Carpatica Asig au depus la FGA, până la 31 martie 2017, 17.660 cereri de plată. Comisia Specială a FGA a avizat 526 cereri de plată, în valoare de 2,379 mil lei. Plăţile către creditorii de asigurări ai Carpatica Asig au fost iniţiate în a doua jumătate a lunii martie 2017, respectiv după rămânerea definitivă, prin neapelare, a hotărârii nr.132/16.02.2017, privind deschiderea procedurii de faliment împotriva societăţii Carpatica Asig S.A”, a informat Fondul.
Acesta a precizat că efectuează plăţi din disponibilităţile sale, doar către petenţii care au depus cereri de plată şi care au dosarele complete. Plata despăgubirilor se va face în limita a 450.
000 lei pentru fiecare creditor al unui asigurator în faliment.
„Le reamintim potenţialilor creditori de asigurări ai societăţii Forte Asigurări S.A că, potrivit art. 14. alin (1) din Legea nr 213/2015, în vederea încasării indemnizaţiilor/ despăgubirilor, orice persoană care pretinde un drept de creanţă de asigurări împotriva asigurătorului în faliment poate formula o cerere motivată în acest sens, adresată Fondului în termen de 90 de zile de la data rămânerii definitive a hotărârii de deschidere a procedurii falimentului, respectiv până la data de 24 aprilie 2017, sau de la data naşterii dreptului de creanţă, atunci când acesta s-a născut ulterior”, a informat Fondul.
În cazul potenţialilor creditori de asigurare ai societăţii Carpatica Asig S.A, FGA menţionează faptul că aceştia mai pot depune cereri de plată până la data de 18.06.2017 sau în termen de 90 de zile de la data naşterii dreptului de creanţă, atunci când acesta s-a născut ulterior, potrivit art. 14. alin (1) din Legea nr. 213/2015. De asemenea, FGA mai poate primi cereri de deschidere a dosarelor de daună până la data de 18.05.2017.
Potenţialii creditori de asigurări ai societăţilor menţionate în comunicat pot depune, în funcţie de statusul actual al termenelor de faliment ale companiilor respective, atât electronic, cât şi fizic, la sediul FGA, cereri de plată (Anexa 6) sau cereri de deschidere dosare de daună (Anexa 3). Formularele sunt disponibile şi online la adresa: http://www.fgaromania.ro/formulare.
Statusul cererilor de plată poate fi urmărit şi online, accesând aplicația: „STATUS CERERI”,  disponibilă pe site-ul FGA, respectiv, la adresa: http://www.fgaromania.ro/fga/status-cereri
 
 • Currently nan/5
 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • 5
Noteaza articolul.

 Comentarii

Curierul National nu este responsabilă juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastră vă revine în exclusivitate.

  Timpul de 30 zile în care puteaţi face comentarii pe marginea acestui articol a expirat.


  Recomandat Curierul National
  Ultimele comentarii:

  vreau d-alea pe 10 ani cu 1% de toti banii! ...
  Programul “Tezaur” de emisiuni de titluri de stat destinate populaţiei va demara în 2018

  daca esti pensionar britanic, este mai avantajos s ...
  Salariaţii aleg independenţa fiscală

  CLIMA. Subiect foarte important pentru intreaga pl ...
  Semnal de alarmă lansat de Emmanuel Macron la Summitul climatic de la Paris: "Suntem pe cale să pierdem bătălia. Este nevoie de o mobilizare mult mai puternică"

  Căile Domnului nu sunt încurcate daca mai si mer ...
  Ai venituri în afară de salarii? Se schimbă calculul CASS

  Cel mai avantajos e sa emigrezi in Anglia si sa re ...
  Salariaţii aleg independenţa fiscală

  Top articole:

  Afişează articolele cele mai:
  Votate | Comentate | Expediate

  Radio Sud

  Tipografia de Sud
  Orologia Primo minuto

  Sumarul ediţiei:

  Eveniment

  Economie

  Finante Banci

  Actualitate Companii

  Politic

  In brief

  Actualitate