Cumpara acum
Prima pagină:

PDF
Descarcă »

Caricatura zilei:

PDF


Anunturi Publicitare Online
Sondaj:

Credeți că pedepsele pentru violatori ar trebui crescute?

Da
Nu
Pedepsele actuale sunt corecte
Nu stiu, nu mă interesează

Comentarii (4) »
Sondaje vechi »

Contact:

Adresa:
Str. Cristian Popisteanu nr. 2-4
Sector 1, Bucuresti
Telefon/Fax:
021.527.19.13
0758.256.441
E-mail:
office@curierul national.ro

trafic@curierul national.ro
« Alte articole din categoria Economie

Modificarea Ghidului General al solicitantului pentru POR 2014-2020

EconomieData adaugarii: 2017-04-19

Versiunea pentru tiparire
Trimite prin e-mail

Marimea textului:

Ministerul Dezvoltării Regionale, Administraţiei Publice şi Fondurilor Europene (MDRAPFE) a emis ordinul de modificare a Ghidului General al solicitantului pentru POR 2014-2020 ce conţine condiţii generale pentru accesarea fondurilor în cadrul programului. 
Principalele noutăţi prevăd modificarea prevederilor ghidului cu privire la preponderenţa procesului competitiv al apelurilor lansate în cadrul POR 2014-2020; actualizarea tipurilor de apel ce pot fi lansate în conformitate cu tipurile de apel permise de sistemul electronic MYSMIS, respectiv apeluri de proiecte competitive cu termen-limită de depunere sau apeluri necompetitive cu depunere continuă/la termen; eliminarea unor documente obligatorii solicitate în cadrul etapei precontractuale, având în vedere principiul contractării la faza de studiu de fezabilitate, existând imposibilitatea obţinerii respectivelor documente pentru proiectele la faza de studiu de fezabilitate (aviz/acord ISC, Aviz Natura 2000, Decizia finală emisă de autoritatea competentă privind evaluarea impactului asupra mediului). Precizăm că în cadrul contractului de finanţare este inclusă obligaţia beneficiarului de obţinere a tuturor avizelor/autorizaţiilor/ acreditărilor/ licenţelor/etc. necesare pentru realizarea activităţilor prevăzute în proiect, precum şi pentru desfăşurarea în condiţii legale a activităţii sale.
De asemenea, s-a extins termenul din cadrul etapei precontractuale de 30 de zile calendaristice în cazul în care este necesară actualizarea/emiterea Hotărârilor de Guvern (HG) pentru demonstrarea drepturilor reale aferente proprietăţii publice şi respectiv pentru obţinerea autorizaţiei de construire. Aceste documente pot fi aduse inclusiv în cadrul etapei de contractare, dar nu mai târziu de 60 de zile calendaristice calculate de la data primirii notificării privind demararea etapei precontractuale. În acest sens, solicitantul trebuie să demonstreze faptul că au fost realizate demersurile necesare pentru emiterea/actualizarea respectivelor hotărâri cel târziu în termenul prevăzut în cadrul etapei precontractuale pentru transmiterea documentelor solicitate.
S-a actualizat şi forma de contract - Clauze generale şi clauze specifice POR -, precum şi modelul A - Opisul cererii de finanţare în conformitate cu cele de mai sus.
 Modificările de mai sus se vor avea în vedere pentru apelurile care urmează a fi lansate în cadrul POR 2014-2020. 
Pentru apelurile lansate înainte de data publicării prezentului ordin, modificările se aplică pentru proiectele pentru care nu a fost demarată etapa de contractare. Etapa respectivă se consideră a fi demarată ulterior finalizării termenului de 30 de zile de transmitere a documentelor din cadrul etapei de precontractare. Forma consolidată a Ghidului General este publicată pe site-ul www.inforegio.ro. Restul condiţiilor şi prevederilor din Ghidul General rămân neschimbate.
 
 • Currently nan/5
 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • 5
Noteaza articolul.

 Comentarii

Curierul National nu este responsabilă juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastră vă revine în exclusivitate.

  Timpul de 30 zile în care puteaţi face comentarii pe marginea acestui articol a expirat.


  Recomandat Curierul National
  Ultimele comentarii:

  BRAZILIA 8 DUMNEZEU 8; Brazilia 8/15 Dumnezeu 8/15 ...
  Brazilia revine în scenă

  dracNEA SA VA IA DE PiSD-ei BORATI SI BORFASI CE P ...
  Primele reacții din PSD, după condamnarea lui Dragnea ​

  Vino la mini in Madagascar, Liviule,cu toti banii ...
  Liviu Dragnea, condamnat cu executare!

  Ia trimiteti 10 milioane de iranieni aici sa-i fac ...
  Angela Merkel - preocupată de «tendințele agresive» ale Iranului

  In cel mai rau caz lui Dragnea i se pregateste ret ...
  Liviu Dragnea, condamnat cu executare!

  Top articole:

  Afişează articolele cele mai:
  Votate | Comentate | Expediate

  Radio Sud

  Tipografia de Sud
  Orologia Primo minuto

  Sumarul ediţiei:

  Eveniment

  Economie

  Finante Banci

  Specializat

  Politic

  Actualitate

  Turism

  IT&C

  Piata farma

  Extern

  Util