Cumpără Acum
Prima pagină:

PDF
Descarcă »

Caricatura zilei:

PDF


Anunturi Publicitare Online
Sondaj:

Care sunt soluţiile pentru eficientizarea sistemului sanitar?

Scăderea birocraţiei
Creşterea transparenţei
Construcţia de spitale noi
Modernizarea spitalelor vechi
Parteneriatul public privat

Comentarii (2) »
Sondaje vechi »

Contact:

Adresa:
Str. Cristian Popisteanu nr. 2-4
Sector 1, Bucuresti
Telefon/Fax:
021.527.19.13
0758.256.441
E-mail:
[email protected] national.ro

[email protected] national.ro
« Alte articole din categoria Economie

Investitorii străini şi-au schimbat percepţia despre România de la bună la foarte bună în doar câţiva ani

Economie


Sursa foto: numbervision.sg

Data adaugarii: 2017-08-10

Versiunea pentru tiparire
Trimite prin e-mail

Marimea textului:


Investitorii străini şi-au îmbunătăţit mult percepţia asupra pieţei de capital din România, care se află la mică distanţă de a dobândi statutul de Piaţă Emergentă. „Performanţa acţiunilor companiilor listate la bursa din România a fost una remarcabilă, indicele MSCI Romania Total Return a crescut cu mai mult de 150% în ultimii 5 ani, în dolari. Datorită unei creşteri economice foarte puternice şi a expansiunii fondurilor de pensii private, tot mai multe companii se listează la Bursa de Valori Bucureşti”, a spus Carsten Hesse, EME Equity Strategist la banca germană de investiţii Berenberg.

Renaissance Capital, una dintre cele mai importante bănci de investiţii în pieţele emergente, împărtăşeşte o opinie similară. „Piaţa românească a avut printre cele mai bune performanţe în acest an.
Un număr mai mare de investitori faţă de acum doi ani au cunoştinţe despre piaţa din România şi tranzacţionează aici. De asemenea, în ultimele 12 luni am văzut un interes crescut din partea clienţilor noştri să afle mai multe informaţii despre piaţa de capital românească. Activitatea în creştere pe piaţa bursieră vine ca urmare a unui avans economic sănătos şi a randamentelor dividendelor peste media din regiune”, a spus Mark Reed, Global Head of Sales Trading la Renaissance Capital. 
„Interesul investitorilor străini faţă de companiile listate la bursa din România a crescut foarte mult, în special faţă de sectorul bancar şi Fondul Proprietatea, lucru care este confirmat, de asemenea, prin dublarea volumului tranzacţiilor faţă de anul 2012. Recentele IPO-uri, MedLife şi DIGI, şi tranzacţiile semnificative din piaţă au fost foarte reuşite, ceea ce nu ne surprinde, deoarece investitorii sunt foarte interesaţi să profite de perspectivele de creştere puternică a economiei prin investiţii în companii româneşti”, a explicat Hesse.
„Reglementările au îmbunătăţit, de exemplu, modul în care sunt distribuite dividendele şi a fost redusă birocraţia pentru a scurta durata şi complexitatea procedurii de deschidere a unui cont de tranzacţionare pentru investitorii instituţionali străini. Să sperăm că vor urma, în scurt timp, alte tranzacţii mari pe piaţa de capital pentru a menţine interesul puternic al investitorilor internaţionali faţă de piaţa de capital din România”, a concluzionat reprezentantul Berenberg. 
 
 • Currently 1.00/5
 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • 5
Noteaza articolul.

Nota curentă: 1.0 din 2 voturi

 Comentarii

Curierul National nu este responsabilă juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastră vă revine în exclusivitate.

 1. de Viata pe credit. Tanase Scatiu:
  De vreo 10 ani incoace tot creste nivelul de trai in Romania, desi multi romani pleaca in strainatate la munca. S-a zis ca nivelul de trai a crescut pe baza banilor trimisi acasa de expatriati. Dar acesti expatriati nu mai contribuie la sistemul de pensii si de sanatate din Romania, deci sunt o gaura la buget. Si totusi, de unde bani pentru mariri de pensii si salarii bugetare? Din izvorul nesecat (inca) al DATORIEI EXTERNE. Ne apropiem de 100 MILIARDE euro datorie externa. Ne apropiem de scenariul din Grecia, dar mai avem pana acolo. Bunastarea de azi o vor plati copiii nostri prin austeritate peste 10-20 de ani...
  2017-08-10, 18:33:51 (adresa: 5.2.161.*)
Adauga comentariul tau:
* Nume: Email:

* Mesaj:

caractere rămase.

Câmpurile notate cu * sunt obligatorii. Adresa de e-mail nu va fi publicată pe site. Mesajele sunt citite de redactorii Curierul National şi pot fi publicate in ziar.


Recomandat Curierul National
Ultimele comentarii:

pare ceva total politic sub aripa pdl -barba, pror ...
Inca o Fundatiei Judeteana pentru Tineret a luat fiinta!

Firma noastra SC Clever Protect face parte din ce ...
Ministerul Muncii și Justiției Sociale reacționează

Firma noastra SC Clever Protect face parte din ce ...
Ministerul Muncii și Justiției Sociale reacționează

Sa muncesti 50 de ani uneori in conditii de sup ...
Nu există nicio justificare pentru pensii speciale

BA ,EXISTA , PENTRU O CONTRIBUTIE LA STAT MAI MARE ...
Nu există nicio justificare pentru pensii speciale

Top articole:

Afişează articolele cele mai:
Votate | Comentate | Expediate

Radio Sud

Alege TV

Tipografia de Sud
Orologia Primo minuto

Sumarul ediţiei: