Cumpara acum
Anunturi Publicitare Online
Sondaj:

Care sunt soluţiile pentru eficientizarea sistemului sanitar?

Scăderea birocraţiei
Creşterea transparenţei
Construcţia de spitale noi
Modernizarea spitalelor vechi
Parteneriatul public privat

Comentarii (5) »
Sondaje vechi »

Contact:

Adresa:
Str. Cristian Popisteanu nr. 2-4
Sector 1, Bucuresti
Telefon/Fax:
021.527.19.13
0758.256.441
E-mail:
[email protected] national.ro

[email protected] national.ro
« Alte articole din categoria Economie

Realizarea reactoarelor 3 şi 4 la CNE Cernavodă, proiect de interes naţional

Economie


Sursa foto: ziarelive.ro

Data adaugarii: 2017-10-07

Versiunea pentru tiparire
Trimite prin e-mail

Marimea textului:


Nuclear Energy Summit 2017 este un eveniment organizat la Bucureşti de Departamentul de Comerţ al Guvernului Marii Britanii şi de Ambasada Marii Britanii. Summit-ul prilejuieşte întâlnirea dintre experţii şi reprezentanţii a peste douăzeci de companii din domeniul nuclear din Regatul Unit cu omologii acestora din România.
Ministerul Energiei a fost reprezentat de Andrei Maioreanu, secretar de stat. „Vreau să-i mulţumesc cu această ocazie Excelenţei-Sale, domnului ambasador Paul Brummell, pentru contribuţia domniei-sale la dezvoltarea şi întărirea relaţiilor de cooperare dintre ţara noastră şi Marea Britanie. Şi nu doar în domeniul nuclear. Există la acest moment un interes reciproc pentru aprofundarea relaţiilor bilaterale într-un număr mare de domenii, printre care şi cel energetic”, a declarat Andrei Maioreanu în cuvântul de deschidere.
Reprezentantul Ministerului Energiei a vorbit despre faptul că România se numără printre cele 14 state membre UE care îşi menţin opţiunea de utilizare a energiei nucleare şi de dezvoltare a capacităţilor de producţie, România dezvoltând o infrastructură complexă în domeniul nuclear. Faptul că ţara noastră permite desfăşurarea întregului ciclu de activităţi (exploatarea, prelucrarea şi rafinarea minereurilor de uraniu, fabricarea de combustibil nuclear, cercetarea şi proiectarea în domeniul nuclear, producţia de energie electrică) joacă un rol esenţial în asigurarea independenţei în producerea de energie nucleară.
Astfel, sectorul nuclear contribuie în mod major la asigurarea securităţii energetice a ţării şi la reducerea dependenţei de resursele energetice din import.
„Viziunea strategiei este de creştere a sectorului energetic în condiţii de sustenabilitate, creştere însemnând: construirea de noi capacităţi de producţie, retehnologizarea şi modernizarea capacităţilor de producţie, transport şi distribuţie de energie electrică. România are un mix energetic echilibrat şi diversificat. Suntem norocoşi pentru că beneficiem de resurse energetice interne. Avem cărbune, petrol, gaze naturale. Avem potenţial hidroenergetic şi avem uraniu. Avem, desigur, potenţial şi pentru dezvoltarea surselor regenerabile de energie: eoliană, biomasă, solară. Resursele ne asigură competitivitatea la nivel regional”, a adăugat secretarul de stat Andrei Maioreanu.
Menţionând faptul că printre obiectivele strategice ale României se numără cel al creşterii aportului energetic al României pe pieţele regionale şi europene prin valorificarea resurselor energetice primare naţionale şi cel al poziţionării României ca furnizor regional de securitate energetică, Andrei Maioreanu a subliniat că dezvoltarea programului nuclear (realizarea unităţilor 3 şi 4, dar şi prelungirea duratei de operare pentru unităţile 1 şi 2 de la CNE Cernavodă) reprezintă proiecte investiţionale de interes naţional.
 
 • Currently nan/5
 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • 5
Noteaza articolul.

 Comentarii

Curierul National nu este responsabilă juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastră vă revine în exclusivitate.

  Adauga comentariul tau:
  * Nume: Email:

  * Mesaj:

  caractere rămase.

  Câmpurile notate cu * sunt obligatorii. Adresa de e-mail nu va fi publicată pe site. Mesajele sunt citite de redactorii Curierul National şi pot fi publicate in ziar.


  Recomandat Curierul National
  Ultimele comentarii:

  Succesul este rezultatul atitudinilor, iar atitudi ...
  Monedă din argint cu tema Laureați ai Premiului Nobel originari din România – Elie Wiesel

  Succesul este rezultatul atitudinilor, iar atitudi ...
  Medicii rezidenți vor încasa bursele de rezidențiat până la intrarea în vigoare a creșterilor salariale

  Succesul este rezultatul atitudinilor, iar atitudi ...
  Liviu Pop: „Elevii României trebuie să aibă la timp manuale școlare de calitate”

  Succesul este rezultatul atitudinilor, iar atitudi ...
  Lemnul de foc s-a scumpit cu peste 60%

  asta si restul ministrilor trebuie sa sape santuri ...
  Liviu Pop: „Elevii României trebuie să aibă la timp manuale școlare de calitate”

  Top articole:

  Afişează articolele cele mai:
  Votate | Comentate | Expediate

  Radio Sud

  Tipografia de Sud
  Orologia Primo minuto

  Sumarul ediţiei: