Cumpara acum
Prima pagină:

PDF
Descarcă »

Caricatura zilei:

PDF


Anunturi Publicitare Online
Sondaj:

Credeți că pedepsele pentru violatori ar trebui crescute?

Da
Nu
Pedepsele actuale sunt corecte
Nu stiu, nu mă interesează

Comentarii (4) »
Sondaje vechi »

Contact:

Adresa:
Str. Cristian Popisteanu nr. 2-4
Sector 1, Bucuresti
Telefon/Fax:
021.527.19.13
0758.256.441
E-mail:
office@curierul national.ro

trafic@curierul national.ro
« Alte articole din categoria Economie

Catalin Neagu:"Părinții simt o presiune socială de a cheltui mai mult decât își permit pentru copiii lor"

Economie - Curierul Naţional
(citeste alte articole de acelasi autor »)www.bussines-cover.ro

Data adaugarii: 2017-12-05

Versiunea pentru tiparire
Trimite prin e-mail

Marimea textului:

Cea mai vulnerabila categorie, părinții cu vârste între 18 și 34 de ani;
Doar 3% dintre părinți reușesc să nu cheltuiască peste bugetul propus;
65% dintre românii intervievați spun că rețelele de socializare îi fac să cumpere mai mult decât au nevoie;
35% dintre români consideră că este în regulă să cumpere pe credit telefoane, calculatoare și televizoare.

Potrivit noului Raport al Consumatorilor privind Plățile Efectuate de către aceștia, părinții sunt categoria de consumatori cea mai vulnerabilă la presiunea socială, fiind forțați să cheltuiască pentru copiii lor un buget mai mare decât își pot permite. Patru din zece părinți au experimentat presiune în ultimul an, simțindu-se fortați de către contextul social să cumpere pentru copiii lor lucruri cu care nu erau financiar confortabili. Doar 3% dintre aceștia au rezistat presiunii și au decis să achiționeze doar ceea ce era prevăzut în buget.

Intrum, leaderul european în credit management, reprezentat în România de către Top Factoring, prezintă ediția 2017 a studiului European Consumer Report, bazat pe răspunsurile a 24 401 consumatori europeni intervievați. Studiul, desfășurat în luna septembrie 2017, include și răspunsurile a 1000 de respondenți din România. Anul acesta, Intrum și-a concentrat analiza pe datele care stau în spatele excesului de consum.

“Datele analizate demonstrează că un grup vulnerabil expus unei presiuni sociale poate duce la o îndatorare nesănătoasă pe termen lung. Cu toate opțiunile de plată care există în momentul de față și luând în considerare presiunea socială raportată la nivel general, misiunea noastră este de a investi în sporirea încrederii și în educarea generațiilor prezente și viitoare atunci când vine vorba despre un consum sustenabil”, declară Mikael Ericson, CEO și Președinte Intrum.

Raportul arată nu doar că patru din zece părinți se simt expuși presiunii sociale, dar observă că în specialpărinții tineri cu vârste între 18-34 ani sunt foarte vulnerabili, 5 din 10 simțind constant o presiune a societății atunci când vine vorba despre cumpărături efectuate pentru copiii lor.

Rețelele de socializare joacă de asemenea un rol important în crearea presiunii asupra consumatorilor moderni. 65% dintre românii intervievați au fost de acord cu afirmația “Rețelele de socializare mă fac să cumpăr mai mult decât aș avea nevoie”.
La nivel European, media celor care au răspuns afirmativ la această întrebare este de doar 39%. 

Cu referire la depășirea cheltuielilor, există certitudine asupra faptuluică există creștere în ceea ce privește creditelele de consum. Intrum, reprezentată în România de către Top Factoring, observă o creștere masivă a cumpărăturilor pe credit. Aproape fiecare al patrulea roman (35%) crede că este în regulă să cumpere bunuri precum televizoare, calculatoare sau telefoane pe credit, acest trend înregistrând o creștere susținută în ultimii doi ani.

 “În România uzanța părințilorde a depăși bugetul alocat atunci cînd vine vorba despre cumpărături pentru copiii lor este mai mare față de restul europenilor. Cifrele arată o discrepanță față de media europeană la acest capitol, iar diferența va putea fi estompată doar prin educare, respectiv prin îmbunătățirea managementului finanțelor personale și ale familiei”, declară Cătălin Neagu, director general Top Factoring. “Presiunea asupra părinților subliniată de raport este una delicată și îngrijorătoare. De aceea principiile de bază pe care se poate așeza o educație financiară și administrarea unui buget ar trebui să fie parte din materia de studiu de la școală, încă de la vârste mici. Multe țări europene au introdus aceste informații în curricula școlară și cred că și la noi există capacitatea de a găsi un echilibru între precauție și investiție sustenabilă”, adaugă acesta.


“A fi capabilă să preia și să ofere credit este o condiție obligatorie pentru orice societate în creștere. În același timp, analiza noastră arată cât de important este faptul că sistemul în care aceste credite sunt acordate și preluate, funcționează în favoarea tuturor părților implicate”, concluzionează Mikael Ericson, CEO și Președinte Intrum.


Despre European Consumer Payment Report ediția 2017

Au fost culese răspunsurile a 24401 respondenți cu vârste între 18-65 ani din 24 de țări europene. În România, întrebările au fost adresate unui eșantion de 1000 de repondenți, dintre care 48% bărbați și 53% femei, cu vârste cuprinse între 18-50 ani , peste 75% dintre aceștia având studii superioare și fiind angajați în momentul interviului. 
Pentru mai multe informații, vă rugăm să contactați: 
 
 • Currently nan/5
 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • 5
Noteaza articolul.

 Comentarii

Curierul National nu este responsabilă juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastră vă revine în exclusivitate.

 1. de alta intrebare!:
  cat castigi daca renunti la feisbuci?!
  2017-12-05, 18:25:01 (adresa: 83.103.229.*)

Timpul de 30 zile în care puteaţi face comentarii pe marginea acestui articol a expirat.


Recomandat Curierul National
Ultimele comentarii:

Incepem sa ne invatam cu alt tip de infomatii, con ...
Anunț TERIBIL al autorităților pentru pensionarii români: Nicio pensie nu se mai plătește

Dupa miscarile neamtului sigur va avea un al doile ...
Sentința finală în cazul lui Dragnea ar putea fi grăbită.

Titlull este jenant,continutul este subtirel,pacat ...
Anunț TERIBIL al autorităților pentru pensionarii români: Nicio pensie nu se mai plătește

ai numai gainuse ! 3 ...
Israel: Vizită controversată a lui Viktor Orban

Din acest articol romanii au aflat doua stiri ...
Israel: Vizită controversată a lui Viktor Orban

Top articole:

Afişează articolele cele mai:
Votate | Comentate | Expediate

Radio Sud

Tipografia de Sud
Orologia Primo minuto

Sumarul ediţiei: