Cumpara acum
Prima pagină:

PDF
Descarcă »

Caricatura zilei:

PDF


Anunturi Publicitare Online
Sondaj:

Credeți că pedepsele pentru violatori ar trebui crescute?

Da
Nu
Pedepsele actuale sunt corecte
Nu stiu, nu mă interesează

Comentarii (4) »
Sondaje vechi »

Contact:

Adresa:
Str. Cristian Popisteanu nr. 2-4
Sector 1, Bucuresti
Telefon/Fax:
021.527.19.13
0758.256.441
E-mail:
office@curierul national.ro

trafic@curierul national.ro
« Alte articole din categoria Economie

Ministrul Rovana Plumb pledează pentru o Politică de Coeziune regională

Economie - Andreea Andrei
(citeste alte articole de acelasi autor »)foto: romaniajournal.ro

Data adaugarii: 2018-03-06

Versiunea pentru tiparire
Trimite prin e-mail

Marimea textului:

 

Ministrul Fondurilor Europene, Rovana Plumb, s-a întâlnit, în cadrul vizitei de două zile pe care a efectuat-o la Bruxelles, cu Corina Crețu, comisar european pentru Politică Regională, și cu Günther Oettinger, comisar pentru Buget. În cadrul întrevederii cu comisarul Corina Crețu, s-a discutat despre identificarea unor soluții tehnice cu privire la evitarea dezangajării pe Programul Operațional Regional, dar și despre inițierea unui grup de lucru care ar urma să vizeze simplificarea procedurilor pentru atragerea de fonduri europene de către beneficiari.

Cu privire la implementarea Programului Operațional Regional, delegația română a solicitat sprijinul Comisiei Europene pentru a agrea, în cel mai scurt timp, măsurile pentru reducerea riscului de dezangajare, printre care se numără propunerea unei scheme de subvenționare pentru creșterea eficienței energetice în locuințe.

Un alt subiect dezbătut a fost stadiul proiectelor aferente celor 3 spitale regionale, care urmează să fie construite din fonduri europene în orașele Craiova, Iași și Cluj-Napoca. S-a agreat depunerea celor trei aplicații la Comisia Europeană până la finalul acestui an, după ce vor fi finalizate studiile de fezabilitate, în octombrie 2018.


La întâlnirea cu comisarul pentru Buget, Günther H. Oettinger, ministrul Plumb a reafirmat poziția României cu privire la viitoarea perioadă financiară (2021-2027), punând accent pe faptul că politica de coeziune ar trebui să se concentreze în continuare pe un număr limitat de obiective tematice și priorități de investiții. De asemenea, s-a punctat faptul că va fi necesară o anumită flexibilitate a politicii de coeziune în viitoarea perioadă, pentru a răspunde în timp scurt provocărilor viitoare.

,,Am pledat, la Bruxelles, pentru o Politică de Coeziune care să sprijine toate regiunile, dată fiind relevanța acesteia în dezvoltarea României și a celorlalte state membre. Am solicitat această flexibilitate în alegerea priorităților pentru a răspunde nevoilor de dezvoltare și provocărilor specifice fiecărei regiuni’’, a afirmat  Rovana Plumb.

Reamintim faptul că delegația română s-a întâlnit, în prima zi a vizitei efectuate la Bruxelles, cu doamna Marianne Thyssen, comisar european pentru Ocupare și Afaceri Sociale, și cu domnul Maroš Šefčovič, vicepreședintele Comisiei Europene, comisar pentru Energie.

 

 
 • Currently 1.00/5
 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • 5
Noteaza articolul.

Nota curentă: 1.0 din 1 vot

 Comentarii

Curierul National nu este responsabilă juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastră vă revine în exclusivitate.

  Timpul de 30 zile în care puteaţi face comentarii pe marginea acestui articol a expirat.


  Recomandat Curierul National
  Ultimele comentarii:

  De prinderea din urmă a țărilor DEZVOLTATE : n ...
  Tăriceanu, după condamnarea lui Dragnea: Indiferent de sentința definitivă, continuam reforma pentru stoparea abuzurilor

  Shantajul Greciei impotriva Republicii Macedonia ( ...
  Acord după 27 de ani de negocieri: Grecia și Macedonia au semnat o înțelegere pentru schimbarea numelui fostei republici iugoslave

  Dragnea, presedinte PSD ,presedintele camerei depu ...
  Concluziile şedinţei de urgenţă PSD de după condamnarea lui Dragnea

  Mai voi sunteti in toate mintile .Dupa ce Fierea ...
  Concluziile şedinţei de urgenţă PSD de după condamnarea lui Dragnea

  Mai voi sunteti in toate mintile .Dupa ce Fierea ...
  Concluziile şedinţei de urgenţă PSD de după condamnarea lui Dragnea

  Top articole:

  Afişează articolele cele mai:
  Votate | Comentate | Expediate

  Radio Sud

  Tipografia de Sud
  Orologia Primo minuto

  Sumarul ediţiei: