Cumpara acum
Prima pagină:

PDF
Descarcă »

Caricatura zilei:

PDF


Anunturi Publicitare Online
Sondaj:

Credeți că pedepsele pentru violatori ar trebui crescute?

Da
Nu
Pedepsele actuale sunt corecte
Nu stiu, nu mă interesează

Comentarii (3) »
Sondaje vechi »

Contact:

Adresa:
Str. Cristian Popisteanu nr. 2-4
Sector 1, Bucuresti
Telefon/Fax:
021.527.19.13
0758.256.441
E-mail:
office@curierul national.ro

trafic@curierul national.ro
« Alte articole din categoria Economie

Până când trebuie depusă declaratia ANAF?

Economie - b1.ro
(citeste alte articole de acelasi autor »)Sursa foto: Ziarul de Bacau

Data adaugarii: 2018-05-15

Versiunea pentru tiparire
Trimite prin e-mail

Marimea textului:

Ordinul din 26 aprilie 2018 privind  Formularul 112 a apărut în Monitorul Oficial. ”Declaraţia privind obligaţiile de plată a contribuţiilor sociale, impozitului pe venit şi evidenţa nominală a persoanelor asigurate” conţine şi anexele nr. 1.1 „Anexa angajator” şi nr. 1.2 „Anexa asigurat”.Declaratia este modificata pentru stopajul la sursa aferent veniturilor din drepturi de autor, arenda, activitati sportive, asocieri ale persoanei fizice, informează ziare.com. Procedura de declarare si depunere a formularului 112 a fost impusa și pentru a fi implementat dreptul salariatului, respectiv dreptul persoanei fizice ce realizeaza venituri din drepturi de proprietate intelectuala, de a solicita redirectionarea unei sume corespunzatoare fie la procentul de 2%, fie la procentul de 3,5%, catre entitati fara scop patrimonial.

 Incepand cu veniturile aferente lunii aprilie 2018, se revine la impozitarea prin stopaj la sursa si la declararea in formularul 112, pentru urmatoarele categorii de venituri:
venituri din drepturi de proprietate intelectuala;
venituri realizate in baza contractelor de activitate sportiva, incadrate la activitati independente (pentru aceasta activitate independenta, s-a prevazut in mod expres stopajul la sursa;
venituri realizate in baza contractelor de arenda; venituri din asocierea persoanelor fizice cu persoane juridice ce achita impozitul specific (unitati turistice, alimentatie publica, hoteluri, etc) - Legea nr. 170/2016;

venituri scutite de impozit (informaticieni, persoane cu handicap, lucratori sezonieri) pentru care bugetul suporta o parte a contributiei la sanatate.
Una dintre modificarile aplicabile incepand cu veniturile salariale/drepturi de proprietate intelectuala realizate de persoanele fizice incepand cu luna aprilie 2018 este acordarea dreptului acestor persoane sa solicite platitorilor de venituri sa directioneze una din urmatoarele ca) Cota de 2% din impozitul pe venitul din salarii/drepturi de proprietate intelectuala catre unitati fara scop patrimonial;
b) Cota de 3,5% din impozitul pe venitul din salarii/drepturi de proprietate intelectuala catre unitati fara scop patrimonial care sunt autorizate si au cel putin un serviciu social licentiat.
Declaratia se depune astfel:
lunar, pana la data de 25 inclusiv a lunii urmatoare pentru care se platesc veniturile, de persoanele fizice si juridice care au calitatea de angajatori sau sunt asimilate acestora, institutiile publice;
trimestrial, pana la data de 25 inclusiv a lunii urmatoare trimestrului, de platitorii de venituri din salarii si asimilate salariilor, in calitate de angajatori sau de persoane asimilate angajatorului:
pana la data de 25 inclusiv a lunii urmatoare celei pentru care se platesc veniturile din drepturi de proprietate intelectuala, venituri realizate in baza unor contracte de activitate sportiva, arenda, din asocieri de persoane fizice cu persoane juridice platitoare de impozit pe profit, microintreprinderi sau platitoare de impozit specific, pentru care impozitul se retine la sursa, de platitorii de venituri.ote:

 

 
 • Currently 3.00/5
 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • 5
Noteaza articolul.

Nota curentă: 3.0 din 1 vot

 Comentarii

Curierul National nu este responsabilă juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastră vă revine în exclusivitate.

  Adauga comentariul tau:
  * Nume: Email:

  * Mesaj:

  caractere rămase.

  Câmpurile notate cu * sunt obligatorii. Adresa de e-mail nu va fi publicată pe site. Mesajele sunt citite de redactorii Curierul National şi pot fi publicate in ziar.


  Recomandat Curierul National
  Ultimele comentarii:

  Va multumim tavarasci Teodorovici ca in sfarsit d ...
  Autoritățile au pus gând rău PENSIILOR ROMÂNILOR!

  Avem numai de invatat de la Marea Franta care a fo ...
  Evaluarea Națională: Elevii de clasa a VI-a susțin prima probă

  In al WW II toti militarii au purtat la bandulier ...
  Rusia: Un tir cu patru rachete intercontinentale Bulava a reuşit în Marea Albă

  chiria au platit-o? ...
  Sediul central al Partidului România Mare (PRM) a fost spart

  multi elevi din romania nu stiu citi nimic. ...
  Copiii din scolile elementare nu stiu sa citeasca ceasul. Care este cauza?

  Top articole:

  Afişează articolele cele mai:
  Votate | Comentate | Expediate

  Radio Sud

  Tipografia de Sud
  Orologia Primo minuto

  Sumarul ediţiei:

  Eveniment

  Economie

  Fonduri Europene

  Actualitate Companii

  Politic

  Business Style

  Actualitate

  Turism