Cumpara acum
Prima pagină:

PDF
Descarcă »


Anunturi Publicitare Online
Sondaj:

Credeți că pedepsele pentru violatori ar trebui crescute?

Da
Nu
Pedepsele actuale sunt corecte
Nu stiu, nu mă interesează

Comentarii (4) »
Sondaje vechi »

Contact:

Adresa:
Str. Cristian Popisteanu nr. 2-4
Sector 1, Bucuresti
Telefon/Fax:
021.527.19.13
0758.256.441
E-mail:
office@curierul national.ro

trafic@curierul national.ro
« Alte articole din categoria Economie

Proiectele colectivităţilor teritoriale, care se vor înscrie în cadrul Sezonului Franţa-România, au fost discutate în cadrul Întâlnirilor Franco - Române ale Cooperării descentralizate

Economie

Data adaugarii: 2018-06-12

Versiunea pentru tiparire
Trimite prin e-mail

Marimea textului:

Proiectele dezvoltate de colectivităţile teritoriale franceze şi române, care se vor înscrie în cadrul Sezonului Franţa-România 2018-2019, au fost discutate în cadrul Întâlnirilor Franco - Române ale Cooperării descentralizate, care au avut loc la Sinaia pe 7 şi 8 iunie, în prezenţa domnului Jean Jacques Garnier, comisarul francez al Sezonului şi a omologului său român, domnul Andrei Ţărnea.
Întâlnirile Franco - Române ale Cooperării descentralizate, eveniment prezidat de Bernard Saules, Vicepreşedinte al consiliului departamental Aveyron, au permis mobilizarea reţelelor de colectivităţi româneşti : Uniunea naţională a Consiliilor Judeţene din România (UNCJR), Asociaţia Municipiilor din România (AMR), şi Asociatia Comunelor din Romania (ACoR) precum şi a celor din Franţa, pe tema cooperării descentralizate.
Evenimentul de la Sinaia reprezintă cea de-a doua întâlnire a grupului de lucru Franţa -România, care permite schimbul de idei şi de bune practici privind tematicile şi acţiunile colectivităţilor, care s-au bucurat de succes.
Pe de altă parte, sezoanele culturale încrucişate, cum este şi sezonul Franţa-România 2018-2019, permit schimburile de idei şi se conturează ca incubatoare de proiecte care pun în culoare colectivităţi mici şi mari.
Reprezentanţii francezi şi români ai colectivităţilor teritoriale au subliniat faptul că aceste colectivităţi locale sunt un motor important al cooperării bilaterale franco-române în diferite domenii, de la cultură şi francofonie la dezvoltare economică durabilă, proiecte pentru tineri şi sănătate publică.
Cooperarea franco-română este foarte activă şi cuprinde 117 parteneriate franco-române care vizează în România 24 de municipii, 10 judeţe, 12 oraşe şi 71 de comune. Aceste parteneriate demonstrează legăturile istorice dintre Franţa şi România, care s-au consolidat activ şi la nivel de teritorii.
"Sezonul Franţa-România este ocazia de dinamiza înfrăţirile dintre localităţile din Franţa şi cele din România, de a consolida proiectele comune în ceea ce priveşte politicile publice locale şi de a programa evenimente de impact peste tot în cele două ţări ale noastre", a declarat doamna Michele Ramis, Ambasadoarea Franţei, în cadrul unei reuniuni informale care a precedat evenimentul de la Sinaia.

 
 • Currently nan/5
 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • 5
Noteaza articolul.

 Comentarii

Curierul National nu este responsabilă juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastră vă revine în exclusivitate.

  Timpul de 30 zile în care puteaţi face comentarii pe marginea acestui articol a expirat.


  Recomandat Curierul National
  Ultimele comentarii:

  4 faci furt de expresie jigodie= huligan adresata ...
  Un călător s-a aruncat în fața metroului, dar nu a fost rănit

  5 tu nu ai deloc ...
  Veste soc despre plata pensiilor: Ce trebuie să facă urgent toți pensionarii români

  pisha: deci tu o ai mai mica decat inflația! ...
  Veste soc despre plata pensiilor: Ce trebuie să facă urgent toți pensionarii români

  decat ca tot la parnaie ma pensionez! ...
  Lovitură pentru guvernul DĂNCILĂ! Dezvaluiri incendiare despre planurile instaurării dictaturii în România! Măcelul aplicat de jandarmi confirmă totul

  dragnea, infractorul criminal, analfabetul sef, vo ...
  Un călător s-a aruncat în fața metroului, dar nu a fost rănit

  Top articole:

  Afişează articolele cele mai:
  Votate | Comentate | Expediate

  Radio Sud

  Tipografia de Sud
  Orologia Primo minuto

  Sumarul ediţiei: