Cumpara acum
Prima pagină:

PDF
Descarcă »

Caricatura zilei:

PDF


Anunturi Publicitare Online
Sondaj:

Credeți că pedepsele pentru violatori ar trebui crescute?

Da
Nu
Pedepsele actuale sunt corecte
Nu stiu, nu mă interesează

Comentarii (4) »
Sondaje vechi »

Contact:

Adresa:
Str. Cristian Popisteanu nr. 2-4
Sector 1, Bucuresti
Telefon/Fax:
021.527.19.13
0758.256.441
E-mail:
office@curierul national.ro

trafic@curierul national.ro
« Alte articole din categoria Economie

Indicele FAO pentru prețurile la alimente a scazut în iunie pentru prima dată în 2018

Economie


Sursa foto: Doc.ro

Data adaugarii: 2018-07-06

Versiunea pentru tiparire
Trimite prin e-mail

Marimea textului:


Indicele FAO pentru prețurile la alimente a înregistrat o medie de 173,7 puncte în luna iunie, în scădere cu 1,3% față de nivelul din luna mai. Declinul a fost determinat în primul rând de cotații de referință mai mici pentru grâu, porumb și uleiurile vegetale, inclusiv cele obținute din soia.

Indicele FAO pentru prețurile alimentelor este un indice calculat în baza tranzacțiilor care urmărește prețurile pieței internaționale pentru cinci grupuri principale de produse alimentare.

Indicele FAO pentru prețurile la cereale a scăzut cu 3,7% în cursul lunii. În ciuda înrăutățirii generale a perspectivelor de producție a principalelor tipuri de cereale, s-au înregistrat scăderi relativ drastice ale prețurilor internaționale la porumb și grâu din cauza tensiunilor comerciale puternice. Prețurile la orez au crescut.

Indicele FAO pentru prețurile la uleiurile vegetale a scăzut cu 3,0% față de luna mai, înregistrând nivelul minim din ultimele 29 de luni. 
Au scăzut prețurile la uleiul de palmier, soia și floarea-soarelui. 

Tensiunile comerciale intensificate între Statele Unite ale Americii și Republica Populară Chineză au influențat major prețurile de export la produsele din State, în special la soia, iar întărirea dolarului a influențat scăderea și mai dramatic a prețurilor.
Indicele FAO pentru prețurile la produsele lactate a scăzut cu 0,9%, în condițiile în care prețurile mai scăzute pentru brânzeturi - reflectând disponibilitățile de export mai mari în Uniunea Europeană și Statele Unite ale Americii - au compensat creșterea prețurilor la laptele praf degresat.
Indicele FAO pentru prețurile la carne a crescut cu 0,3% față de luna mai, determinat de o creștere a valorilor la carnea de ovine și de porc.

Indicele FAO pentru prețurile la zahăr a crescut cu 1,2%, reversând șase scăderi lunare consecutive, în principal datorită îngrijorării privind condițiile meteo secetoase din Brazilia, cea mai mare țară producătoare și exportatoare de zahăr din lume, care ar afecta negativ plantațiile și producția de trestie de zahăr. FAO estimează scăderea producției de cereale și a rezervelor
De asemenea, FAO și-a actualizat prognoza pentru producția mondială de cereale în acest an, acum la o valoare de 2 586 milioane de tone, ceea ce reprezintă cu 64,5 milioane de tone sau cu 2,4% mai puțin decât producția record din 2017.
Noua estimare emisă astăzi în Raportul FAO privind Cererea și Oferta de Cereale este cu 24 milioane de tone mai mică decât cea prevăzută de FAO luna trecută, reflectând în mare parte perspectivele scăzute ale producției de grâu în Uniunea Europeană și ale producției de grâu și cereale furajere în Federația Rusă și Ucraina.

Conform previziunilor, consumul mondial de cereale va crește până la 2 641 milioane de tone în 2018/19.
Pe măsură ce consumul va depăși producția, stocurile globale de cereale acumulate în ultimele cinci sezoane vor fi reduse cu aproximativ 7% față de nivelul lor la momentul sezonului de deschidere. Acest lucru ar trebui să ducă la scăderea raportului dintre rezerve și consumul de cereale la nivel mondial la 27,7%, reprezentând prima scădere în patru ani - de la 30,6 la sută - deși cu mult peste minimul de 20,4 la sută înregistrat în sezonul 2007/08.
Se estimează că declinul stocurilor se va produce cel mai mult la porumb, în timp ce rezervele de orez ar putea să prezinte o creștere pentru al treilea an consecutiv. Comerțul mondial cu cereale este prognozat să fie, în general, stabil în perioada 2018-1919, aproape de nivelul indicatorilor record din 2017/18.

 
 • Currently 1.00/5
 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • 5
Noteaza articolul.

Nota curentă: 1.0 din 1 vot

 Comentarii

Curierul National nu este responsabilă juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastră vă revine în exclusivitate.

  Adauga comentariul tau:
  * Nume: Email:

  * Mesaj:

  caractere rămase.

  Câmpurile notate cu * sunt obligatorii. Adresa de e-mail nu va fi publicată pe site. Mesajele sunt citite de redactorii Curierul National şi pot fi publicate in ziar.


  Recomandat Curierul National
  Ultimele comentarii:

  mai bine le dati pe alea care nu sunt surpate! ...
  Circulaţie oprită pe trei drumuri naționale, pe două se circulă îngreunat

  poate sfantul prooporc! seamana cu o chelie cu o n ...
  Tulcea: Turişti români, răsturnaţi cu ambarcaţiunea în apropiere de Sulina, salvaţi de poliţiştii de frontieră

  si motociclisti francezi cu permisul,,copy paste " ...
  Impresionantă paradă militară la Paris, de Ziua Națională a Franței

  decat ca din bugetul sanatatii furam aproape tot! ...
  Gabriel Oprea a pierdut procesul cu Ministerul Educației

  simonele romance sunt mai putori de putori! ...
  Impresionantă paradă militară la Paris, de Ziua Națională a Franței

  Top articole:

  Afişează articolele cele mai:
  Votate | Comentate | Expediate

  Radio Sud

  Tipografia de Sud
  Orologia Primo minuto

  Sumarul ediţiei: