Prima pagină:

PDF
Descarcă »

Caricatura zilei:

PDF


Anunturi Publicitare Online
Sondaj:

Poate face fata sistemul de urgenta din Romania unui cutremur asemanator celui din 1977?

DA - Comentati ca sa explicati
NU- Comentati ca sa explicati
NU STIU/ NU RASPUND

Comentarii (24) »
Sondaje vechi »

Contact:

Adresa:
Str. Cristian Popisteanu nr. 2-4
Sector 1, Bucuresti
Telefon/Fax:
021.527.19.13
0758.256.441
E-mail:
office@curierul national.ro

trafic@curierul national.ro5 secunde - stiri instant« Alte articole din categoria Eveniment

Schweighofer a rămas fără certificat pentru procesarea lemnului

Eveniment - Afrodita Cicovschi / afrodita.cicovschi@curierulnational.ro
(citeste alte articole de acelasi autor »)


Data adaugarii: 2017-02-17

Versiunea pentru tiparire
Trimite prin e-mail

Marimea textului:

FSC a retras definitiv certificarea și s-a disociat de companie. În urma acestei decizii, Schweighofer nu va mai putea vinde pe pieţele internaţionale
Austriecii, surprinşi de acest anunţ, au afirmat că îşi va intensifica eforturile de a implementa și optimiza sistemele de control pentru a asigura un lanț de aprovizionare sustenabil în România


După câteva luni de verificări şi prelungirea perioadei de probă, Organizația Forest Stewardship Council (FSC) a anunțat că retrage definitiv certificarea pentru lemnul procesat de compania austriacă Schweighofer.

„În urma acestei decizii, lemnul tăiat ilegal din pădurile României nu va mai fi certificat ca fiind sustenabil și nu va mai putea fi vândut sub marca FSC pe piețele internaționale. FSC a considerat că prelungirea perioadei de probă pentru Schweighofer este inacceptabilă în condițiile de în care compania nu respectă standardele de sustenabilitate”, a informat organizaţia.

În replică, Schweighofer s-a arătat susprins de această decizie, anunţând că îşi va intensifica eforturile de a implementa și optimiza sistemele de control pentru a asigura un lanț de aprovizionare sustenabil în România.

“Grupul Schweighofer primește decizia FSC de a se dezasocia de grup ca un prilej de a intensifica și mai mult eforturile sale de a implementa și optimiza sistemele de control pentru a asigura un lanț de aprovizionare sustenabil în România. La jumătatea lui ianuarie 2017, compania a prezentat un set de măsuri complete care au scopul de a stabili o nouă arhitectură a siguranței, fără precedent în industria forestieră din România și care depășește toate cerințele legale. În 2017, Grupul Schweighofer investește aproximativ 1 milion de euro în noul său sistem de control. Compania este hotărâtă să facă tot ce îi stă în putere să convingă FSC și ceilalți factori interesați, de eficiența acestui nou sistem. Holzindustrie Schweighofer își propune să dezvolte împreună cu FSC un plan de reasociere cât de curând posibil”.

 

Pe de altă parte, Schweighofer susţine că FSC a aprobat planul său de acțiuni care a fost implementat în ultimele trei luni și a admis că este un punct de plecare bun pentru a continua dialogul și pentru a dezvolta un plan de reasociere.

Stiri similare:

» FSC retrage definitiv certificarea și se disociază de Schweighofer
» Schweighofer a rămas fără certificat pentru procesarea lemnului
» Listarea la BVB a unei companii costă între 4.800 şi 22.200 lei„FSC a luat decizia pe baza informațiilor cu privire la posibile încălcări ale standardelor de măsurare a lemnului care i-au fost aduse în atenție în timpul perioadei de probațiune. Consiliul Director al FSC a explicat că noile investigații nu au fost compatibile cu statutul de probațiune și acest lucru a condus la dezasociere. Având în vedere că Holzindustrie Schweighofer și-a calibrat echipamentul de măsurat și are și un sistem de conformitate care respectă foarte strict cadrul legal, aceste acuzații sunt surprinzătoare. Cu toate acestea, compania garantează FSC colaborarea totală în legătură cu investigațiile ce vor urma”, a comunicat compania.

Ancheta a demarat în noiembrie


În decembrie, Forest Stewardship Council anunţau că au dovezi puternice ce arată că Holzindustrie Schweighofer a fost implicată pentru o perioadă mai lungă de timp în tot felul de ilegalităţi.

„Grupul de experţi ce a realizat această investigaţie a concluzionat că există dovezi puternice ce arată că Schweighofer a fost implicată pentru o perioadă mai lungă de timp în exploatarea forestieră ilegală şi în comerţul ilegal cu lemn. Există dovezi clare şi convingătoare că Holzindustrie Schweighofer a fost implicată în comerţul ilegal cu lemn atât prin acceptarea lemnului ilegal în fabricile sale, cât şi prin propriile sale acţiuni din interiorul acestor fabrici”, a declarat Johannes Zahnen, specialist forestier al World Wildlife Fund.

Potrivit WWF, în urma anchetei s-a constatat, de asemenea, că Holzindustrie a dezvoltat un sistem de aprovizionare ce încurajează supraexploatarea nivelurilor de producţie prevăzute legal. În plus, s-a asociat cu firme şi persoane fizice împotriva cărora s-au adus acuzaţii puternice de acţiuni ilegale şi corupţie, iar în unele cazuri, compania austriacă a şi prefinanţat activităţile forestiere ale acestor firme şi persoane.

De cealaltă parte, grupul Schweighofer a admis că au existat nereguli şi ilegalităţi semnalate în lanţul de aprovizionare din România despre care compania nu a avut cunoştinţă şi, de asemenea, operaţiuni de exploatare forestieră care au încălcat politica de protecţie a mediului. Reprezentanţii Holzindustrie spun însă că divizia românească a grupului a acţionat ca şi cumpărător de bună-credinţă.

Investigaţia a fost determinată de o plângere WWF depusă în noiembrie 2015, iar, în urma anchetei, Holzindustrie Schweighofer este supusă unei perioade de probă până în februarie 2017, termen până la care trebuie să intre în legalitate.

 
 • Currently 0.00/5
 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • 5
Noteaza articolul.

 Comentarii

Curierul National nu este responsabilă juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastră vă revine în exclusivitate.

  Adauga comentariul tau:
  * Nume: Email:

  * Mesaj:

  caractere rămase.

  Câmpurile notate cu * sunt obligatorii. Adresa de e-mail nu va fi publicată pe site. Mesajele sunt citite de redactorii Curierul National şi pot fi publicate in ziar.


  Recomandat Curierul National
  Ultimele comentarii:

  p asta-l bate nevasta daca vine de la minister mai ...
  Ministrul Mediului vrea o soluţie modernă care să înlocuiască timbrul de mediu

  cerem ca soferii care conduce masini proaste sa pl ...
  Ministrul Mediului vrea o soluţie modernă care să înlocuiască timbrul de mediu

  securistii isi amintesc cu placere cum furau ei se ...
  Adjunctul secretarului de stat american: Protestele românilor au fost o sursă de inspiraţie pentru că reprezintă democraţia în acţiune

  3 esti dus vrei sa reinvie ciocoii,iar despre scut ...
  Adjunctul secretarului de stat american: Protestele românilor au fost o sursă de inspiraţie pentru că reprezintă democraţia în acţiune

  in timp ce putin era la budapesta,conform procedur ...
  Adjunctul secretarului de stat american: Protestele românilor au fost o sursă de inspiraţie pentru că reprezintă democraţia în acţiune

  Top articole:

  Afişează articolele cele mai:
  Votate | Comentate | Expediate

  Diverse:Stare vreme

  Vremea:
  Acum: °C.
  La noapte: °C.
  Mâine: °C. Detalii »

  Curs valutar:
  EUR: Tendinta 4.5190 lei
  USD: Tendinta 0.1587 lei

  Radio Sud

  Alege TV

  Tipografia de Sud
  Orologia Primo minuto

  Sumarul ediţiei: