Cumpara acum
Prima pagină:

PDF
Descarcă »

Caricatura zilei:

PDF


Anunturi Publicitare Online
Sondaj:

Credeți că pedepsele pentru violatori ar trebui crescute?

Da
Nu
Pedepsele actuale sunt corecte
Nu stiu, nu mă interesează

Comentarii (4) »
Sondaje vechi »

Contact:

Adresa:
Str. Cristian Popisteanu nr. 2-4
Sector 1, Bucuresti
Telefon/Fax:
021.527.19.13
0758.256.441
E-mail:
office@curierul national.ro

trafic@curierul national.ro
« Alte articole din categoria Eveniment

Schweighofer a rămas fără certificat pentru procesarea lemnului

Eveniment - Afrodita Cicovschi / afrodita.cicovschi@curierulnational.ro
(citeste alte articole de acelasi autor »)


Data adaugarii: 2017-02-17

Versiunea pentru tiparire
Trimite prin e-mail

Marimea textului:

FSC a retras definitiv certificarea și s-a disociat de companie. În urma acestei decizii, Schweighofer nu va mai putea vinde pe pieţele internaţionale
Austriecii, surprinşi de acest anunţ, au afirmat că îşi va intensifica eforturile de a implementa și optimiza sistemele de control pentru a asigura un lanț de aprovizionare sustenabil în România


După câteva luni de verificări şi prelungirea perioadei de probă, Organizația Forest Stewardship Council (FSC) a anunțat că retrage definitiv certificarea pentru lemnul procesat de compania austriacă Schweighofer.

„În urma acestei decizii, lemnul tăiat ilegal din pădurile României nu va mai fi certificat ca fiind sustenabil și nu va mai putea fi vândut sub marca FSC pe piețele internaționale. FSC a considerat că prelungirea perioadei de probă pentru Schweighofer este inacceptabilă în condițiile de în care compania nu respectă standardele de sustenabilitate”, a informat organizaţia.

În replică, Schweighofer s-a arătat susprins de această decizie, anunţând că îşi va intensifica eforturile de a implementa și optimiza sistemele de control pentru a asigura un lanț de aprovizionare sustenabil în România.

“Grupul Schweighofer primește decizia FSC de a se dezasocia de grup ca un prilej de a intensifica și mai mult eforturile sale de a implementa și optimiza sistemele de control pentru a asigura un lanț de aprovizionare sustenabil în România. La jumătatea lui ianuarie 2017, compania a prezentat un set de măsuri complete care au scopul de a stabili o nouă arhitectură a siguranței, fără precedent în industria forestieră din România și care depășește toate cerințele legale. În 2017, Grupul Schweighofer investește aproximativ 1 milion de euro în noul său sistem de control. Compania este hotărâtă să facă tot ce îi stă în putere să convingă FSC și ceilalți factori interesați, de eficiența acestui nou sistem. Holzindustrie Schweighofer își propune să dezvolte împreună cu FSC un plan de reasociere cât de curând posibil”.

 

Pe de altă parte, Schweighofer susţine că FSC a aprobat planul său de acțiuni care a fost implementat în ultimele trei luni și a admis că este un punct de plecare bun pentru a continua dialogul și pentru a dezvolta un plan de reasociere.


„FSC a luat decizia pe baza informațiilor cu privire la posibile încălcări ale standardelor de măsurare a lemnului care i-au fost aduse în atenție în timpul perioadei de probațiune. Consiliul Director al FSC a explicat că noile investigații nu au fost compatibile cu statutul de probațiune și acest lucru a condus la dezasociere. Având în vedere că Holzindustrie Schweighofer și-a calibrat echipamentul de măsurat și are și un sistem de conformitate care respectă foarte strict cadrul legal, aceste acuzații sunt surprinzătoare. Cu toate acestea, compania garantează FSC colaborarea totală în legătură cu investigațiile ce vor urma”, a comunicat compania.

Ancheta a demarat în noiembrie


În decembrie, Forest Stewardship Council anunţau că au dovezi puternice ce arată că Holzindustrie Schweighofer a fost implicată pentru o perioadă mai lungă de timp în tot felul de ilegalităţi.

„Grupul de experţi ce a realizat această investigaţie a concluzionat că există dovezi puternice ce arată că Schweighofer a fost implicată pentru o perioadă mai lungă de timp în exploatarea forestieră ilegală şi în comerţul ilegal cu lemn. Există dovezi clare şi convingătoare că Holzindustrie Schweighofer a fost implicată în comerţul ilegal cu lemn atât prin acceptarea lemnului ilegal în fabricile sale, cât şi prin propriile sale acţiuni din interiorul acestor fabrici”, a declarat Johannes Zahnen, specialist forestier al World Wildlife Fund.

Potrivit WWF, în urma anchetei s-a constatat, de asemenea, că Holzindustrie a dezvoltat un sistem de aprovizionare ce încurajează supraexploatarea nivelurilor de producţie prevăzute legal. În plus, s-a asociat cu firme şi persoane fizice împotriva cărora s-au adus acuzaţii puternice de acţiuni ilegale şi corupţie, iar în unele cazuri, compania austriacă a şi prefinanţat activităţile forestiere ale acestor firme şi persoane.

De cealaltă parte, grupul Schweighofer a admis că au existat nereguli şi ilegalităţi semnalate în lanţul de aprovizionare din România despre care compania nu a avut cunoştinţă şi, de asemenea, operaţiuni de exploatare forestieră care au încălcat politica de protecţie a mediului. Reprezentanţii Holzindustrie spun însă că divizia românească a grupului a acţionat ca şi cumpărător de bună-credinţă.

Investigaţia a fost determinată de o plângere WWF depusă în noiembrie 2015, iar, în urma anchetei, Holzindustrie Schweighofer este supusă unei perioade de probă până în februarie 2017, termen până la care trebuie să intre în legalitate.

 
 • Currently nan/5
 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • 5
Noteaza articolul.

 Comentarii

Curierul National nu este responsabilă juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastră vă revine în exclusivitate.

  Timpul de 30 zile în care puteaţi face comentarii pe marginea acestui articol a expirat.


  Recomandat Curierul National
  Ultimele comentarii:

  Asa le trebuie romanilor ca au votat pesede=DUBLAR ...
  E oficial, scad pensiile românilor

  primul comunist pe lista iohanis, cu o avere de sa ...
  E oficial, scad pensiile românilor

  Doamne !!!! Dar ce criminali , idioti , rai , nero ...
  E oficial, scad pensiile românilor

  Da este un articol relevant pentru B1, acesti cori ...
  E oficial, scad pensiile românilor

  cu ,...copy - paste,nu. ...
  Peste 10.000 de candidați pentru cele 1.600 de locuri de la școlile de poliție

  Top articole:

  Afişează articolele cele mai:
  Votate | Comentate | Expediate

  Radio Sud

  Tipografia de Sud
  Orologia Primo minuto

  Sumarul ediţiei: