Cumpara acum
Anunturi Publicitare Online
Sondaj:

Considerați normal să plătiți vizita la medicul de familie?

Da
Nu
Casa de Sănătate trebuie să intervină

Comentarii (4) »
Sondaje vechi »

Contact:

Adresa:
Str. Cristian Popisteanu nr. 2-4
Sector 1, Bucuresti
Telefon/Fax:
021.527.19.13
0758.256.441
E-mail:
[email protected] national.ro

[email protected] national.ro
« Alte articole din categoria Eveniment

DNA: Statul a fost deposedat în Timişoara de 967 de imobile în perioada 1996-2015, paguba este de 40 mil. euro

EvenimentData adaugarii: 2017-02-18

Versiunea pentru tiparire
Trimite prin e-mail

Marimea textului:

DNA a decis urmărirea penală faţă de primarul Timişoarei, Nicolae Robu, fostul edil Gheorghe Ciuhandu, un fost director din primărie şi doi viceprimari pentru abuz în serviciu cu obţinere de foloase necuvenite pentru sine sau pentru altul. 
În perioada 1996 - 2015, mai mulţi funcţionari publici din cadrul Primăriei municipiului Timişoara, precum şi alte persoane, şi-au încălcat atribuţiile legate de aplicarea Legii 112/1995 şi au deposedat statul român de 967 de imobile, majoritatea aflate în centrul vechi al oraşului, producând un prejudiciu estimat la 40 de milioane euro în dauna statului, potrivit unui comunicat al Direcţiei Anticorupţie.
Potrivit procurorilor, „contextul desfăşurării activităţilor infracţionale este următorul:
În luna ianuarie 1996 a intrat în vigoare Legea 112/1995 pentru reglementarea situaţiei juridice a unor imobile cu destinaţia de locuinţe, trecute în proprietatea statului în perioada regimului comunist.
 
Această lege le dădea drept foştilor proprietari şi moştenitorilor lor să îşi redobândească imobilele confiscate în mod abuziv de regimul comunist sau să primească despăgubiri pentru acele imobile. 
Totodată, legea a dat dreptul chiriaşilor să cumpere imobilele în care locuiau, dar numai acelor chiriaşi care dovedeau că, la dată intrării în vigoare a Legii 112/1996, aveau contracte de închiriere a acelor imobile şi le ocupau la acea dată. 
Cu toate acestea, funcţionarii publici din cadrul primăriei Timişoara au încheiat sute de contracte de vânzare-cumpărare cu persoane influente în mediul social din municipiul Timişoara care nu au avut calitatea de chiriaşi la data intrării în vigoare a Legii 112/1995 şi care, prin urmare, nu aveau nici un drept să dobândească respectivele imobile. 
Funcţionarii din cadrul primăriei Timişoara au vândut în mod fraudulos imobilele persoanelor în cauză, la preţuri modice stabilite în baza Legii 112/1995 şi HG 20/1996, deşi cunoşteau că respectivele dispoziţii nu aveau nicio aplicabilitate în privinţa acelor persoane”.
 
Cine sunt cei urmăriţi penal în dosar:
 
Gheorghe Ciuhandu, fost edil în Timişoara
Nicolae Robu, primarul Timişoarei
Martin Staia, fost director în primărie
- pentru infracţiunea de abuz în serviciu cu obţinere de foloase necuvenite pentru sine sau pentru altul, în formă continuată 
Dan Diaconu, actual viceprimar
Constantin Traian Stoia
- pentru infracţiunea de abuz în serviciu cu obţinere de foloase necuvenite pentru sine sau pentru altul.
 
 • Currently nan/5
 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • 5
Noteaza articolul.

 Comentarii

Curierul National nu este responsabilă juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastră vă revine în exclusivitate.

 1. de Eli:
  Cei de drept în loc să facă legi să pedepsească pe cei vinovați cu averi colosale făcute prin corupție pe nedrept ,vrea să impoziteze chiriile pe care le mai ia cite un amarat din 15 metri pătrați.romania țară hotilor
  2017-02-18, 15:40:21 (adresa: 82.137.24.*)
 2. de Romania:
  S-au găsit tone de aluminiu in trafic fără acte și nu se rezolva nimic ,totul devine tacit ,alea pe unde au ieșit ?Firma de paza ,gestionari etc ce păzesc că primesc salarii nu stau fără salariu??? Nimic nou sub soare
  2017-02-18, 15:52:24 (adresa: 82.137.24.*)
 3. de pop:
  Nu vor pati nimic!Doi ani cu suspendare si cu banii ramasi daca nu in tara prin paradisuri fiscale!
  2017-02-19, 15:15:06 (adresa: 213.233.93.*)

Timpul de 30 zile în care puteaţi face comentarii pe marginea acestui articol a expirat.


Recomandat Curierul National
Ultimele comentarii:

Oferta speciala lucru online: cautam persoane capa ...
Oficial: România, o ţară de minicontabili

CEAUSEL si CEAUSICA= dracNEA -VIORICA LA TARGOVIST ...
Ministrul Teodor Meleșcanu: „România şi Italia continuă să pledeze pentru o Uniune Europeană puternică, unitară, coezivă, pe baza respectului pentru valorile şi principiile fundamentale care formează baza proiectului european”

KIM JONG UN si KIM JONG DOI= dracNEA PENTRU NOI (t ...
Poziție fermă a membrilor Parlamentului European: Europa nu ar trebui să îi ajute pe dictatori să își spioneze propriii cetățeni

Anna mai trebuie sa recunosti ca esti o TeRFeLista ...
Creşterea ROBOR, spaima creditelor în lei

treci la categoria asistati. ...
Ministrul Teodor Meleșcanu: „România şi Italia continuă să pledeze pentru o Uniune Europeană puternică, unitară, coezivă, pe baza respectului pentru valorile şi principiile fundamentale care formează baza proiectului european”

Top articole:

Afişează articolele cele mai:
Votate | Comentate | Expediate

Radio Sud

Tipografia de Sud
Orologia Primo minuto

Sumarul ediţiei:

Eveniment