Cumpara acum
Prima pagină:

PDF
Descarcă »

Caricatura zilei:

PDF


Anunturi Publicitare Online
Sondaj:

Credeți că pedepsele pentru violatori ar trebui crescute?

Da
Nu
Pedepsele actuale sunt corecte
Nu stiu, nu mă interesează

Comentarii (4) »
Sondaje vechi »

Contact:

Adresa:
Str. Cristian Popisteanu nr. 2-4
Sector 1, Bucuresti
Telefon/Fax:
021.527.19.13
0758.256.441
E-mail:
office@curierul national.ro

trafic@curierul national.ro
« Alte articole din categoria Eveniment

Asirom, profit de 4 mil. lei în 2016 şi petiţii cu 87% mai multe ca în 2015

Eveniment - Afrodita Cicovschi / afrodita.cicovschi@curierulnational.ro
(citeste alte articole de acelasi autor »)
Data adaugarii: 2017-04-20

Versiunea pentru tiparire
Trimite prin e-mail

Marimea textului:

Asigurătorul a anunţat că a înregistrat un volum al veniturilor din prime la nivel agregat (asigurări generale şi asigurări de viaţă) de 1,07 miliarde lei
În ianuarie, ASF anunţa că a aplicat companiei o amendă-record, de 260.000 de lei, pentru nereguli la plata daunelor RCA şi CASCO, printre care şi întârzieri în peste 71% din dosare

Analizând datele financiare furnizate presei de către Asirom VIG, am putea spune că asigurătorul a avut o redresare cel puţin surprinzătoare, având în vedere că a ajuns într-un an de la o pierdere de peste 50 milioane lei la un profit, înainte de plata taxelor, de aproape 4 milioane lei.
În ciuda evoluţiilor enumerate de asigurător, trebuie amintit însă că, la începutul acestui an, Autoritatea de Supraveghere Financiară (ASF) anunţa că a sancţionat Asirom VIG cu o amendă-record, de 260.000 de lei, pentru nereguli descoperite la plata daunelor RCA şi CASCO.
În plus, potrivit informaţiilor furnizate de ASF, Asirom VIG SA a avut cele mai mari procente de dosare plătite peste termenul legal (71,07%), motiv  pentru care, în ianuarie, în urma controalelor efectuate la societate, Consiliul ASF a stabilit în sarcina conducerii societăţii Asirom Vienna Insurance Group SA o serie de măsuri corective pe o perioadă de 6 luni de la data primirii deciziei, conform prevederilor legale în vigoare, privind evoluţia dosarelor aflate în soldul rezervei de daună avizată la data de 31.12.2016 şi evoluţia dosarelor de daună avizate în cursul anului 2017, în perioada menţionată. 
În plus, Consiliul a hotărât ca Asirom Vienna Insurance Group SA să întocmească raportul privind riscul propriu şi evaluarea solvabilităţii pentru perioada 2016 - 2018.
De altfel, în prima jumătate a anului trecut, Asirom VIG întâmpina greutăţi în achitarea daunelor, aflându-se în topul asiguratorilor cei mai reclamaţi la ASF în 2016: City Insurance a atras peste 3.300 de reclamaţii, în creştere cu peste 70%, iar Asirom VIG a avut 1.813 reclamaţii, în creştere cu 87,6%.

Rată de solvabilitate de 145%, conform Solvency II

Cu toate acestea, Asirom VIG a raportat un profit de 3,93 milioane lei (înainte de taxe) şi un volum al veniturilor din prime la nivel agregat (asigurări generale şi asigurări de viaţă) de 1,07 miliarde lei.
Potrivit asigurătorului, rata de solvabilitate a fost de 145%, conform Solvency II, înregistrată de Asirom VIG în 2016, „reflectă soliditatea şi stabilitatea companiei în cadrul sistemului de asigurări din România, precum şi politica prudenţială a VIG”. În plus, volumul total al activelor financiare a crescut anul trecut cu 42,5%, până la 1,35 miliarde lei, de la 947,1 milioane lei în 2015.
„Anul trecut, Asirom VIG a jucat un rol important în stabilizarea industriei şi a absorbit un procent semnificativ de clienţi RCA, în urma procesului de restructurare a pieţei. Astfel, compania şi-a consolidat poziţia de partener financiar de încredere pentru clienţii săi”, susţine asigurătorul în comunicatul remis presei.

421 mil. lei, daunele plătite în 2016

În 2016, Asirom VIG a plătit daune generale de 421 milioane lei, din care 311 milioane lei (49.220 dosare) au reprezentat daune RCA. 
Volumul primelor de asigurări generale ale Asirom VIG a crescut cu 50% în 2016 faţă de 2015, în timp ce asigurările de viaţă au avansat cu 13%. 
La finalul anului trecut, portofoliul Asirom VIG era compus din asigurări generale - 89% şi asigurări de viaţă - 11%. Totodată, poliţele de asigurare RCA au reprezentat 64% din totalul portofoliului.
Asirom VIG are o cotă de piaţă de 11,4%, cu trei puncte procentuale în creştere faţă de 2015, şi este a treia companie din piaţa de asigurări, potrivit datelor pe 2016 ale Autorităţii de Supraveghere Financiară (ASF).
 
 • Currently nan/5
 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • 5
Noteaza articolul.

 Comentarii

Curierul National nu este responsabilă juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastră vă revine în exclusivitate.

  Timpul de 30 zile în care puteaţi face comentarii pe marginea acestui articol a expirat.


  Recomandat Curierul National
  Ultimele comentarii:

  Dragnea, presedinte PSD ,presedintele camerei depu ...
  Concluziile şedinţei de urgenţă PSD de după condamnarea lui Dragnea

  Mai voi sunteti in toate mintile .Dupa ce Fierea ...
  Concluziile şedinţei de urgenţă PSD de după condamnarea lui Dragnea

  Mai voi sunteti in toate mintile .Dupa ce Fierea ...
  Concluziile şedinţei de urgenţă PSD de după condamnarea lui Dragnea

  sunt ferm hotarat ,sa NU te votez. ...
  Iohannis: Sunt ferm hotărât să candidez pentru încă un mandat de președinte

  Se stia asta de la inceput. Romanii nu uita seara ...
  Iohannis: Sunt ferm hotărât să candidez pentru încă un mandat de președinte

  Top articole:

  Afişează articolele cele mai:
  Votate | Comentate | Expediate

  Radio Sud

  Tipografia de Sud
  Orologia Primo minuto

  Sumarul ediţiei:

  Eveniment

  Economie

  Finante Banci

  Politic

  Actualitate

  IT&C

  Transporturi