Cumpara acum
Prima pagină:

PDF
Descarcă »

Caricatura zilei:

PDF


Anunturi Publicitare Online
Sondaj:

Are cine să rezolve problemele din sectorul construcțiilor, dacă Guvernul nu se implică?

Da
Nu
Nu știu
Nu mă interesează

Comentarii (3) »
Sondaje vechi »

Contact:

Adresa:
Str. Cristian Popisteanu nr. 2-4
Sector 1, Bucuresti
Telefon/Fax:
021.527.19.13
0758.256.441
E-mail:
office@curierul national.ro

trafic@curierul national.ro
« Alte articole din categoria Eveniment

România a devenit membru al Consiliului Economic și Social al ONU

EvenimentData adaugarii: 2017-06-16

Versiunea pentru tiparire
Trimite prin e-mail

Marimea textului:

România a fost aleasă, la 15 iunie 2017, membru al Consiliului Economic și Social al ONU (ECOSOC), ca reprezentant al Grupului est-european, la alegerile din cadrul celei de-a 71-a sesiune a Adunării generale a ONU, cu 172 de voturi.

Alegerea României pentru acest nou mandat, care va fi exercitat la New York în perioada 2018-2019, reprezintă o consecință directă a implicării susținute a țării noastre în majoritatea palierelor de activitate ale ONU și confirmă, totodată, aprecierea de care se bucură țara noastră pe plan internațional, precum și sistemul consolidat de relații bilaterale și multilaterale.

În campania de promovare a candidaturii, România a acționat pentru construirea unui profil care să definească vocația sa de stat care aparține unei regiuni angajată în promovarea valorilor europene și a unor standarde înalte de dezvoltare economică și socială.

România este pe deplin angajată să consolideze în continuare activitatea ECOSOC și să răspundă, în cadrul mandatului său, noului cadru general în care toți partenerii de dezvoltare se vor strădui să atingă Obiectivele de Dezvoltare Durabilă stabilite în Agenda globală pentru Dezvoltare Durabilă adoptată în 2015. România va susține, și în calitate de membru, rolul ECOSOC ca forum pentru dialog și recomandări politice, integrare echilibrată a dezvoltării durabile, pentru a răspunde provocărilor emergente, precum și o platformă de responsabilizare cu privire la angajamentele globale, de monitorizare și raportare a progreselor înregistrate.

Informații suplimentare:

Consiliul Economic și Social (ECOSOC) este al treilea organ principal ca importanță din sistemul ONU. Este compus din 54 de state membre, alese în cadrul Adunării generale a ONU pentru mandate de trei ani.
ECOSOC asigură linii directoare clare, coerente și armonizate privind politicile în chestiuni economice, sociale și de mediu.

ECOSOC este principalul organ de discutare a chestiunilor internaționale de mediu, umanitare, sociale, economice și pentru formularea recomandărilor de politici adresate statelor membre și sistemului ONU. Prin dezbaterile sale, Consiliul joacă un rol cheie în susținerea cooperării internaționale pentru dezvoltarea și stabilirea de norme, standarde și priorități globale de acțiune.

ECOSOC a promovat o abordare integrată, coordonată și unificată de examinare și monitorizare a rezultatelor conferințelor majore și summit-urilor ONU. Agenda 2030 privind dezvoltarea durabilă (adoptată în septembrie 2015) a setat repere importante spre o agendă de dezvoltare unificată.

În subordinea ECOSOC se află diverse comisii sau comitete specializate cu o componență limitată, cum ar fi: Comitetul ONU pentru Drepturile Omului, Comisia pentru Statistică, Comisia pentru Populație și Dezvoltare, Comisia privind Combaterea Traficului, Consumului și Abuzului de Stupefiante, Comitetul pentru Resurse Naturale ș.a.

Mandatul precedent al României în ECOSOC s-a desfășurat în perioada 2007-2009. România a mai deținut următoarele mandate în ECOSOC: 1965-1967, 1974-1976, 1978-1980, 1982-1987, 1990-1998, 2001-2003.
 
 • Currently nan/5
 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • 5
Noteaza articolul.

 Comentarii

Curierul National nu este responsabilă juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastră vă revine în exclusivitate.

  Timpul de 30 zile în care puteaţi face comentarii pe marginea acestui articol a expirat.


  Recomandat Curierul National
  Ultimele comentarii:

  pe cand si la frontiera noastra? ...
  Republica Bulgaria - regim special de lucru la frontiere în perioada 8 - 10 aprilie 2018

  tefelista(puturoasa) Ina treci la voluntariat si c ...
  Ministerul Apelor şi Pădurilor împreună cu Administraţia Naţională Apele Române şi Academia de Ştiinţe Agricole şi Silvice Gheorghe Ionescu au organizat, pe 22 martie Simpozionul de Ziua Mondială a Apei

  pe langa partidul popular spaniol ,psd ul nostru c ...
  Catalonia: Măsuri drastice împotriva liderilor mișcării separatiste

  politistii prin statut nu au voie la protest, doar ...
  Carmen Dan le răspunde poliţiştilor care protestează: Vi s-au mărit salariile de trei ori în şase luni!

  pastrez decat ranch-ul, fermele, teldrumul si beli ...
  Europarlamentarul Cătălin Ivan vrea confiscarea averilor ilegale scoase în afara UE

  Top articole:

  Afişează articolele cele mai:
  Votate | Comentate | Expediate

  Radio Sud

  Tipografia de Sud
  Orologia Primo minuto

  Sumarul ediţiei: