« Alte articole din categoria Eveniment
Fondul Proprietatea („Fondul”) a cerut convocarea adunarii ordinare a actionarilor Hidroelectrica pentru a solicita revocarea a patru membri din Consiliul de Supraveghere (“Consiliul”). Cei patru membri sunt: Ioana Andreea Lambru (Presedintele Consiliului de Supraveghere), Laurentiu Dan Tudor (membru), Horia Marian Gambuteanu (membru) si Andreea Negru Ciobanu (membru).
Cererea Fondului este determinata de faptul ca respectivii membri ai Consiliului nu s-au opus la propunerea ca, in mod arbitrar, domnul Petronel Chiriac, membru al Directoratului sa fie inlocuit cu domnul Adrian Constantin Volintiru, fara a implementa mai intai un proces de selectie transparent.
In legatura cu situatia curenta de la Hidroelectrica, considerata cea mai valoroasa companie romaneasca, Greg Konieczny, CEO Fondul Proprietatea si Manager de Portofoliu, declara: „Numirea unor noi membri ai Directoratului pentru o perioada 4 luni, fara niciun fel de experienta in companie si in conducerea executiva a unei companii din domeniul productiei de energie electrica, prin inlocuirea unor profesionisti calificati, pune in pericol rezultatele excelente ale Hidroelectrica si actioneaza impotriva intereselor companiei si ale actionarilor. Managementul defectuos a fost una dintre principalele cauze ce au dus Hidroelectrica in insolventa inainte de anul 2012, cand numirile in Consiliul de Supraveghere si la nivel de management executiv erau facute pe baza conexiunilor politice si cu o lipsa totala de interes fata de experienta profesionala si cu lipsa de interes pentru un proces de selectie transparent si competitiv”.
In legatura cu situatia curenta de la Hidroelectrica, considerata cea mai valoroasa companie romaneasca, Greg Konieczny, CEO Fondul Proprietatea si Manager de Portofoliu, declara:
„Numirea unor noi membri ai Directoratului pentru o perioada 4 luni, fara niciun fel de experienta in companie si in conducerea executiva a unei companii din domeniul productiei de energie electrica, prin inlocuirea unor profesionisti calificati, pune in pericol rezultatele excelente ale Hidroelectrica si actioneaza impotriva intereselor companiei si ale actionarilor. Managementul defectuos a fost una dintre principalele cauze ce au dus Hidroelectrica in insolventa inainte de anul 2012, cand numirile in Consiliul de Supraveghere si la nivel de management executiv erau facute pe baza conexiunilor politice si cu o lipsa totala de interes fata de experienta profesionala si cu lipsa de interes pentru un proces de selectie transparent si competitiv”.
00:55 Romania, tara care ofera intregii Europe cel mai mare numar de soferi de camion 00:53 Cât de important este să te informezi atunci când îți cumperi o centrală termică 00:48 Ți-ai cumpărat un telefon nou, ce faci cu cel vechi? 20:00 Dezbaterea de afaceri „Investitori în viitorul economiei locale“ a ajuns la Craiova 18:21 28 aprilie - Ziua internaţională a securităţii şi sănătăţii în muncă 18:14 28 aprilie - Ziua internaţională a securităţii şi sănătăţii în muncă 17:43 Doi români vor să ușureze munca nutriționiștilor cu ajutorul unui asistent virtual 17:02 CALENDAR 16:59 PE SCURT 15:52 București: Adevărul despre interzicerea mașinilor cu norme de poluare Euro 0, 1, 2, 3! Alte stiri de ultima ora »