Cumpara acum
Anunturi Publicitare Online
Sondaj:

Credeți că pedepsele pentru violatori ar trebui crescute?

Da
Nu
Pedepsele actuale sunt corecte
Nu stiu, nu mă interesează

Comentarii (4) »
Sondaje vechi »

Contact:

Adresa:
Str. Cristian Popisteanu nr. 2-4
Sector 1, Bucuresti
Telefon/Fax:
021.527.19.13
0758.256.441
E-mail:
office@curierul national.ro

trafic@curierul national.ro
« Alte articole din categoria Eveniment

Întreprinderile mici şi mijlocii au ajuns la 25 de ani de reprezentare

Eveniment


Sursa foto: CNIPMMR

Data adaugarii: 2017-07-15

Versiunea pentru tiparire
Trimite prin e-mail

Marimea textului:


Sub egida celebrării a 25 de ani de la înfiinţarea CNIPMMR, vineri, 14 iulie 2017, a avut loc lansarea versiunii în limba română a lucrării "Carta Albă a IMM-urilor din România, 2017", ediţia a XV-a, editată de Consiliul Naţional al Întreprinderilor Private Mici şi Mijlocii din România (CNIPMMR) în parteneriat cu Ministerul pentru Mediul de Afaceri, Comerţ şi Antreprenoriat.

Printre personalităţile care au onorat evenimentul s-au numărat:
- Florin JIANU, preşedinte CNIPMMR
- Cosmin MARINESCU, consilier prezidenţial
- Prof. Univ. Dr. Ovidiu NICOLESCU, preşedinte de onoare CNIPMMR
- Eugen Orlando TEODOROVICI, consilier onorific, Guvernul României 
- Ilan LAUFER, ministru, Ministerul pentru Mediul de Afaceri, Comerţ şi Antreprenoriat 
- Victor NEGRESCU, ministru, Ministerul pentru Afaceri Europene 
- Gabriel PETREA, ministru, Ministerul pentru Consultare Publică şi Dialog Social 
- Alessio MENEGAZZO, director pentru Sustenabilitate şi Afaceri Instituţionale al companiilor ENEL
- Ionuţ STANIMIR, director comunicare BCR
- Sven MARINUS, country CEO Sodexo
- Nicoleta VATLAVEC, director Groupama
- Virgil ANGHEL, director FNGCIMM

Actualul raport de cercetare are la bază interviuri cu 833 de întreprinzători, principalele concluzii desprinse fiind următoarele: 
Concurenţa neloială (46,97%), birocraţia (46,13%), scăderea cererii interne (44,19%), fiscalitatea excesivă (41,65%), creşterea nivelului cheltuielilor salariale (39,83%), corupţia (37,53%) şi controalele excesive (32,45%) sunt principalele probleme
11,07% dintre persoanele investigate anticipează o evoluţie pozitivă a situaţiei economice a României în anul 2017
24,58% dintre întreprinderi au estimat că evoluţia mediului de afaceri românesc pe întreg anul 2017 va favoriza derularea activităţilor antreprenoriale
0,12% dintre întreprinderi au primit aprobarea pentru proiectul depus
72,03% dintre întreprinzători nu intenţionează să acceseze fondurile structurale în anul 2017
74,09% dintre IMM-uri se vor autofinanţa
În cadrul evenimentului, domnul preşedinte Florin Jianu a precizat: „Stabilitatea şi predictibilitatea, debirocratizarea, asigurarea necesarului de forţă de muncă şi de calificare sunt foarte importante pentru mediul de afaceri. Şomajul în rândul tinerilor trebuie să scadă sub 5%, existând şi instrumente cu finanţare europeană în acest domeniu. Pentru preşedinţia României din 2019, una din principalele teme de ţară ar trebui să fie antreprenoriatul, inclusiv în rândul tinerilor şi antreprenoriatul social”.
De asemenea, dl. Cosmin Marinescu, care a transmis mesajul domnului preşedinte Klaus Iohannis, a menţionat în cadrul evenimentului: „Aşa cum probabil cunoaşteţi, la iniţiativa Administraţiei Prezidenţiale şi ca etapă de consultare în cadrul Proiectului de ţară, am avut recent o largă dezbatere cu reprezentanţii mediului de afaceri din România, oameni de afaceri români şi investitori străini, companii mari şi întreprinderi mici şi mijlocii. În acest cadru, toţi reprezentanţii mediului de afaceri au arătat că stabilitatea şi predictibilitatea sunt cele mai importante exigenţe ale mediului economic, în special în contextul evoluţiilor politice recente.
Consider că este pe deplin justificată îngrijorarea oamenilor de afaceri în privinţa implicaţiilor pe care unele măsuri recent anunţate le pot avea asupra economiei. Aşa cum am spus şi la momentul învestirii Guvernului, schimbarea programului de guvernare, mai ales în aspectele esenţiale ale acestuia - atât fiscale cât şi sociale, nu oferă deloc semnalul de încredere şi linişte pe care românii şi mediul investiţional îl aşteaptă. În încheiere, doresc să menţionez consultările pe care le-am avut cu mediul de afaceri în cadrul Proiectului de ţară, care mi-au întărit convingerea că trebuie reclădit parteneriatul dintre stat şi mediul de afaceri. Oamenii de afaceri şi mediul economic, în general, trebuie să devină un partener de dialog real în dezbaterea politicilor publice”.
În cadrul intervenţiei sale, ministrul pentru Consultare Publică şi Dialog Social, domnul Gabriel Petrea, a menţionat „La mulţi ani, CNIPMMR! Pentru viitoarea lucrare mi-aş dori un capitol dedicat şi dialogului social. Pentru modificarea legii 62/2011 a dialogului social vom continua consultările cu partenerii sociali. Dacă până acum, negocierile dintre patronate şi sindicate erau concentrate pe salarii, trebuie să se meargă mai departe să se discute despre formarea profesională, dezvoltarea companiilor, care sunt alte teme importante”.
În cadrul intervenţiei domniei sale, domnul Ilan Laufer, ministrul pentru Mediul de Afaceri, Comerţ şi Antreprenoriat, a precizat: „Elementele de educaţie şi cultură antreprenorială sunt esenţiale pentru dezvoltarea sectorului IMM-urilor. Regândirea incubatoarelor de afaceri şi reconstrucţia ecosistemelor economice în România sunt o prioritate. Carta Albă a IMM-urilor din România este un ghid de care trebuie să ţinem cont, fiind importantă pentru elaborarea de politici coerente care să satisfacă nevoile IMM-urilor. Măsurile care urmează să fie implementate: programul pentru susţinerea internaţionalizării IMM-urilor cu un buget multianual de 71 milioane lei, din care 5 milioane de lei în anul 2017, absorbţia de 100% a fondurilor destinate programelor pentru IMM-uri, legea prevenirii se află în procedura parlamentară de implementare, dorindu-se intrarea ei în vigoare până la 1 octombrie 2017”.
 
 • Currently 3.00/5
 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • 5
Noteaza articolul.

Nota curentă: 3.0 din 2 voturi

 Comentarii

Curierul National nu este responsabilă juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastră vă revine în exclusivitate.

  Timpul de 30 zile în care puteaţi face comentarii pe marginea acestui articol a expirat.


  Recomandat Curierul National
  Ultimele comentarii:

  Din investițiile în armament și dezvoltarea lui ...
  Noi achiziţii în apărare: Alte 5 avioane de tip F-16 ar urma să intre în dotarea forţelor armate române

  bey 1, vrei sa ti repare conducta de apa din Bc,Dr ...
  Vizita ministrului Sanatatii si a ministrului Finantelor Publice la Constanta

  bey 1, vrei sa ti repare conducta de apa din Bc,Dr ...
  Vizita ministrului Sanatatii si a ministrului Finantelor Publice la Constanta

  Ii rugam pe tinerii care nu au cunoscut comunismul ...
  Vizita ministrului Sanatatii si a ministrului Finantelor Publice la Constanta

  21 iulie ziua nationala a Belgiei, sarbatorita cu ...
  WhatsApp anunță schimbări importante. Cum sunt afectați utilizatorii.

  Top articole:

  Afişează articolele cele mai:
  Votate | Comentate | Expediate

  Radio Sud

  Tipografia de Sud
  Orologia Primo minuto

  Sumarul ediţiei: