Cumpara acum
Prima pagină:

PDF
Descarcă »

Caricatura zilei:

PDF


Anunturi Publicitare Online
Sondaj:

Credeți că pedepsele pentru violatori ar trebui crescute?

Da
Nu
Pedepsele actuale sunt corecte
Nu stiu, nu mă interesează

Comentarii (4) »
Sondaje vechi »

Contact:

Adresa:
Str. Cristian Popisteanu nr. 2-4
Sector 1, Bucuresti
Telefon/Fax:
021.527.19.13
0758.256.441
E-mail:
office@curierul national.ro

trafic@curierul national.ro
« Alte articole din categoria Eveniment

Lauder-Reut - școală de aur la nivel mondial

Eveniment

imagine-articol-1

Roxana Diaconu, profesor de Geografie, alături de Victor Vescu (stânga) şi Omar Hamod (dreapta)


Data adaugarii: 2017-08-11

Versiunea pentru tiparire
Trimite prin e-mail

Marimea textului:


8 august 2017,  Aeroportul „Henri Coandă”, Bucureşti. Emoţii. Bucurii. Zâmbete. Glume. Aşteptări. Părinţi. Foşti olimpici naţionali şi internaţionali. Profesori. Camere de filmat. Camere de filmat şi reporteri. Şi iar aşteptări. Ce îi leagă pe toţi aceştia?! Nimeni alţii decât olimpicii internaţionali la geografie, care se întorc de la Belgrad, Serbia, ţara în care s-a desfăşurat ediţia a XIV-a a Olimpiadei Internaţionale de Geografie. 
Acest eveniment academic a avut loc în perioada 2-8.08.2017. Lotul României a fost compus din elevii Victor Vescu, clasa a XI-a, elev la Complexul Educaţional Lauder-Reut, Bucureşti, Omar Hamod, clasa a XI-a, de la Colegiul Naţional „Mihai Viteazul”, Sabina Calisevici, clasa a XII-a, Colegiul Militar Câmpulung-Moldovenesc şi Iulia Armencea, clasa a XII-a, Colegiul Naţional „Costache Negri”, Galaţi.
Team-leaderi au fost profesorii Fiscutean Cornelia şi Fiscutean Dorin, de la Colegiul Naţional din Iaşi. Toţi reprezintă o elită a şcolii româneşti de geografie, participând alături de 45 de ţări de pe toate continentele şi 160 de elevi remarcabili din toate ţările. 
Lotul României merită respectul nostru, al tuturor, pentru că prin rezultatele lor au poziţionat România pe locul II pe naţiuni, după Polonia. Mare surpriză şi bucurie a adus Victor Vescu, elev al Complexului Educaţional Lauder-Reut, care a obţinut la individual cel mai mare punctaj dintre toţi cei 160 de participanţi!
La momentul revenirii în ţară a lotului României, reporterul de la Naţional TV era curios care este secretul unui astfel de rezultat. Nu este un secret. Este vorba de pasiuni: pasiunea pentru geografie, pasiunea de a studia, cea de a lucra cu elevii, munca în echipă, prietenia, precum cea dintre Victor şi Omar, de care ambii sunt foarte mândri. Trebuie să-i amintim astfel pe cei care fac parte din această echipă: Victor Vescu, Andrada Pantelimon, familiile lor, profesorii, Roxandra Cristescu şi Roxana Diaconu, foştii şi actualii olimpici, doamna inspector Cătălina Şerban, doamna Tova Ben Nun Cherbis şi echipa Complexului Educaţional Lauder-Reut care i-au susţinut, încurajat şi au crezut în ei mereu.
Cronologic vorbind, elevii Complexului Lauder-Reut au repurtat o a doua victorie anul acesta. În iunie 2017, eleva Andrada-Ioana Pantelimon a îmbogăţit performanţa lui Victor Vescu de anul trecut (medalia de argint), cucerind medalia de aur la Balcaniada de Geografie 2017, ediţia a III-a, desfăşurată la Ruše, în Slovenia, în perioada 25 - 30 iunie, unde România s-a clasat pe locul I între naţiunile participante. 
Rezultatele lor au făcut din Lauder-Reut o şcoală de aur, după spusele Tovei, preşedinta Complexului Educaţional Lauder-Reut, care a reuşit prin eforturi susţinute şi conjugate să stimuleze performanţa şi succesul în marea familie Lauder.
Ca un corolar, satisfacţia muncii de profesor se datorează şansei de a întâlni elevi atât de pasionaţi, cu asemenea rezultate remarcabile: „să fii primul geograf al lumii între elevi”, să transformi informaţiile în pasiune sunt lucruri de neegalat. Cu siguranţă, Terra poate fi salvată cu asemenea OAMENI, acum tineri geografi. Dacă am reuşit să dau o altă formă curiozităţii lor pentru geografie şi nu numai, dacă am reuşit să dezvolt la elevi o pasiune pentru studiu şi mediu, atunci înseamnă că am respectat regulile jocului în care am intrat împreună, afirmă doamna profesor Roxana Diaconu, antrenorul elevilor Victor Vescu şi Andrada Pantelimon. 
„În jurul nostru, în contexte diferite, performanţa este recompensată, invidiată sau dorită în funcţie de natura fiecăruia dintre noi. Când este însă dublată de modestie şi de echilibru în toate, de o bună-cuviinţă ce o accentuează, ea devine remarcabilă şi remarcată de toţi. Astfel am caracteriza rezultatele excepţionale ale elevului Victor Vescu, model în educaţie şi în şcoala noastră, atât pentru colegii, cât şi pentru dascălii săi. Pasiunea lui, în genere pentru ştiinţe, a fost susţinută de-a lungul anilor de curiozitate şi de cercetare la o vârstă deschisă acestora. Felicitări lui şi profesorilor dăruiţi să intuiască şi să susţină astfel de tineri! Şi mulţumiri că suntem parte a acestui succes!”, transmite Florina Jambore, profesor diriginte al Complexului Educaţional Lauder-Reut.

Roxana Diaconu, Profesor de Geografie
Cristina Marin, Lauder-Reut Projects & PR Manager
 
 • Currently 5.00/5
 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • 5
Noteaza articolul.

Nota curentă: 5.0 din 1 vot

 Comentarii

Curierul National nu este responsabilă juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastră vă revine în exclusivitate.

  Timpul de 30 zile în care puteaţi face comentarii pe marginea acestui articol a expirat.


  Recomandat Curierul National
  Ultimele comentarii:

  Din investițiile în armament și dezvoltarea lui ...
  Noi achiziţii în apărare: Alte 5 avioane de tip F-16 ar urma să intre în dotarea forţelor armate române

  bey 1, vrei sa ti repare conducta de apa din Bc,Dr ...
  Vizita ministrului Sanatatii si a ministrului Finantelor Publice la Constanta

  bey 1, vrei sa ti repare conducta de apa din Bc,Dr ...
  Vizita ministrului Sanatatii si a ministrului Finantelor Publice la Constanta

  Ii rugam pe tinerii care nu au cunoscut comunismul ...
  Vizita ministrului Sanatatii si a ministrului Finantelor Publice la Constanta

  21 iulie ziua nationala a Belgiei, sarbatorita cu ...
  WhatsApp anunță schimbări importante. Cum sunt afectați utilizatorii.

  Top articole:

  Afişează articolele cele mai:
  Votate | Comentate | Expediate

  Radio Sud

  Tipografia de Sud
  Orologia Primo minuto

  Sumarul ediţiei: