Cumpara acum
Anunturi Publicitare Online
Sondaj:

Considerați normal să plătiți vizita la medicul de familie?

Da
Nu
Casa de Sănătate trebuie să intervină

Comentarii (9) »
Sondaje vechi »

Contact:

Adresa:
Str. Cristian Popisteanu nr. 2-4
Sector 1, Bucuresti
Telefon/Fax:
021.527.19.13
0758.256.441
E-mail:
office@curierul national.ro

trafic@curierul national.ro
« Alte articole din categoria Eveniment

9 septembrie, ziua copiilor născuți prematur, sărbătorită la Maternitatea Cantacuzino

Eveniment

imagine-articol-1

Sursa foto: Organizația Salvați Copiii


Data adaugarii: 2017-09-09

Versiunea pentru tiparire
Trimite prin e-mail

Marimea textului:


Peste 80 de copii născuți prematur au participat astăzi la petrecerea pe care medicii de la Maternitatea Cantacuzino, cei care i-au adus pe lume și le-au salvat viața, o organizează anual împreună cu Organizația Salvați Copiii. Întâlnirea dintre medici și copii, între care două familii de cvadrupleți, a căror supreviețuire este o adevărată recompensă pentru dedicația cadrelor medicale, a avut loc la Insula Copiilor din Parcul Herestrău, începând cu ora 11, potrivit unui comunicat remis Curierului Național. 

Numai în 2016, la maternitatea bucureșteană s-au născut 1.787 de copii, dintre care 404 au fost nașteri premature. Rata de prematuri îngrijiți în secția de terapie intensivă este de 22,7%, dublă față de media națională (10%).
Ziua Prematurului organizată de Maternitatea Cantacuzino a ajuns deja cea de-a treia ediție. 
Maternitatea Canzacuzino este prima unitate medicală dotată de Salvați Copiii, în 2012, în cadrul programului de combatere a mortalității infantile. Din 2012 până în prezent, Salvați Copiii a donat Maternității Cantacuzino echipamente medicale performante în valoare de peste 185.000 de euro, ajutând astfel sute de copii născuți în acest spital să supraviețuiască.
”Salvarea unui copil născut  prematur, și de multe ori e vorba despre copii a căror greutate este sub 1.000 de grame, este ca o zi de sărbătoare pentru toată maternitatea. Nu există bucurie mai mare și satisfacție profesională mai deplină decât cea din ziua în care prematurul pleacă acasă, la părinți. Fiecare copil care a câștigat lupta pentru viață e unic, are un nume și o poveste numai a lui, pe care medicul care l-a adus pe lume o cunoaște. De aceea e atât de importantă pentru noi această întâlnire anuală, o petrecere a vieții, în cele din urmă”, a precizat Iuliana Pășălan, asistentă șefă Secția Neonatologie, Spitalul Clinic Dr.
I. Cantacuzino.
Demersul Organizației Salvați Copiii de a spijini maternitățile în a asigura tratament medical adecvat și imediat copiilor născuți prematur este consistent, iar progresul este vizibil: în șase ani, rata mortalității infantile a scăzut, dar a rămas în continuare una care plasează România pe primul loc din Uniunea Europeană.
”Suntem pe drumul cel bun în combaterea mortalității infantile, dar încă departe de capătul acestei lupte. Medicii sunt partenerii noștri principali, cei care reușesc de multe ori imposibilul. Nimic nu se compară cu ziua în care un copil născut prematur poate să plece acasă. Suntem recunoscători că suntem parte a acestor minuni, pe care le sărbătorim anual, alături de copiii care au învins. Suntem conștienți că efortul de a reduce rata mortalității infantile în România nu poate fi decât unul asumat pe termen lung. Am decis să ni-l asumăm, pentru că rezultatele se văd, iar ele se cuantifică în vieți puse pe un făgaș firesc”, a declarat Gabriela Alexandrescu, Președinte Executiv al Organizației Salvați Copiii România. 
Astfel, în 2010, la startul programului Salvați Copiii de reducere a mortalității infantile, România înregistra o rată a mortalităţii infantile de 10,1 la mia de copii născuți vii. În doar șase ani, țara noastră a coborât până la o rată de de 7,4 la 1000 de nou-născuţi vii, în 2016. Chiar și așa, România rămâne pe primul loc în Uniunea Europeană în ceea ce privește rata mortalității infantile, din cauze prevenibile ori afecțiuni tratabile, atâta vreme cât maternitatea are la îndemână aparatura medicală necesară. 
Până acum, datorită investițiilor făcute de Salvați Copiii România, în valoare de 3 milioane de euro, 31.000 de nou-născuți au primit o șansă la viață, pentru că au primit asistență medicală adecvată. Numai în 2017, Salvați Copiii România a dotat cu aparatură medicală de specialitate 36 de maternităţi, oferind astfel o șansă la viață nou-născuților prematur.
 
 • Currently nan/5
 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • 5
Noteaza articolul.

 Comentarii

Curierul National nu este responsabilă juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastră vă revine în exclusivitate.

  Timpul de 30 zile în care puteaţi face comentarii pe marginea acestui articol a expirat.


  Recomandat Curierul National
  Ultimele comentarii:

  Presedintele si premierul au fost declarati proeu ...
  Contract intre doua firme ale Primariei Bucuresti pentru inchirierea unor corpuri de iluminat de 22.500 de euro

  Bravo baieti!!!V-am vazut odata intr-un local pe P ...
  The ŞlagărBusters - sau rememorarea hit-urilor trecutului într-o manieră amuzantă

  In sectorul medical astea sunt povesti vanatoresti ...
  Angajații din sectorul public primesc vouchere de vacanta

  Ofertă lucru online Căutăm operator PC pentr ...
  Absorbția banilor europeni lovită de cincinalul sabatic, în care ne ocupăm de orice altceva paralel cu obiectivul prioritar, cu rate de 0-5% pe patru programe operaționale cheie

  Ofertă lucru online Căutăm operator PC pentr ...
  1.236 locuri de muncă vacante în Spaţiul Economic European

  Top articole:

  Afişează articolele cele mai:
  Votate | Comentate | Expediate

  Radio Sud

  Tipografia de Sud
  Orologia Primo minuto

  Sumarul ediţiei: