Cumpara acum
Anunturi Publicitare Online
Sondaj:

Credeți că pedepsele pentru violatori ar trebui crescute?

Da
Nu
Pedepsele actuale sunt corecte
Nu stiu, nu mă interesează

Comentarii (4) »
Sondaje vechi »

Contact:

Adresa:
Str. Cristian Popisteanu nr. 2-4
Sector 1, Bucuresti
Telefon/Fax:
021.527.19.13
0758.256.441
E-mail:
office@curierul national.ro

trafic@curierul national.ro
« Alte articole din categoria Eveniment

Preluarea președinției Asociației Internaționale a Consiliilor Economice și Sociale și a Instituțiilor Similare de către Consiliul Economic și Social din România în perioada 2017–2019

Eveniment


Sursa foto: Cuget Liber

Data adaugarii: 2017-09-10

Versiunea pentru tiparire
Trimite prin e-mail

Marimea textului:

Consiliul Economic și Social (CES) din România a participat în perioada 6-8 septembrie 2017 la reuniunea Adunării Generale a Asociației Internaționale a Consiliilor Economice și Sociale și a Instituțiilor Similare (AICESIS), organizată de Consiliul Economic și Social din Republica Dominicană la Santo Domingo. CES România este membru fondator al AICESIS, organizație cu sediul la Bruxelles, a cărei înființare a fost decisă la Reuniunea Consiliilor Economice și Sociale din întreaga lume ce a avut loc în 1999 în Mauritius. 

Alcătuită în prezent din 70 de membri de pe patru continente (Africa, America Latină, Asia și Europa), Asociația are ca obiective dezvoltarea cooperării dintre membrii săi, prin încurajarea schimburilor de experiențe și bune practici, promovarea dialogului social și al democrației participative la nivel mondial și sprijinirea creării de noi consilii economice și sociale în țările unde acestea nu există. 

AICESIS colaborează cu Comitetul Economic și Social European, Uniunea Consiliilor Economice şi Sociale din Africa, Asociaţia MERCOSUR, precum şi cu organizaţii şi instituţii internaţionale, precum Consiliul Economic şi Social al Naţiunilor Unite, Organizaţia Mondială a Comerţului, Organizaţia Internaţională a Muncii. Președinția Asociației alternează la fiecare doi ani între continente, fiind preluată prin rotație de consiliile economice și sociale membre.
 

Reuniunea din septembrie 2017 a Adunării Generale a AICESIS, care, alături de Consiliul de Administrație și Secretariatul General, asigură funcționarea organizației, a marcat sfârșitul mandatului domnului Agripino Nunez Collado, președintele Consiliului Economic și Social dominican, în fruntea Asociației, și preluarea președinției de către CES România. Astfel, cu acest prilej, domnul Iacob Baciu, președintele CES România, a fost învestit în funcția de președinte al AICESIS pentru perioada 2017–2019. 

În timpul celor trei zile de reuniune, reprezentanții celor 70 de consilii economice și sociale membre au început dezbaterile asupra temei principale de lucru propuse de CES România pe durata mandatului său, și anume impactul revoluției digitale asupra viitorului omenirii. Subiectul a fost foarte apreciat de participanți, care au recunoscut importanța schimbărilor economice și sociale anunțate de revoluția digitală. Reprezentanții instituțiilor membre ale AICESIS vor dezbate această temă pe durata celor doi ani de mandat prezidențial al CES România și vor concepe măsuri ce pot fi sugerate guvernelor, la nivel mondial, în vederea abordării acestei chestiuni care, în opinia lor, influențează tot mai puternic dezvoltarea națiunilor.

Odată cu învestirea sa în funcția de președinte al AICESIS, domnul Iacob Baciu a preluat și președinția Consiliului de Administrație al Asociației. Domnul Baciu a mulțumit membrilor AICESIS pentru încrederea acordată domniei sale și CES România și a oferit asigurări că instituția română și domnia sa personal vor participa deplin la dezvoltarea și progresul Asociației.
 
 • Currently 5.00/5
 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • 5
Noteaza articolul.

Nota curentă: 5.0 din 1 vot

 Comentarii

Curierul National nu este responsabilă juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastră vă revine în exclusivitate.

  Timpul de 30 zile în care puteaţi face comentarii pe marginea acestui articol a expirat.


  Recomandat Curierul National
  Ultimele comentarii:

  Bacovia,din regatul cel bacovian ...
  Noi dezbateri la Codul de procedură penală şi legea privind organizarea judiciară

  Nu mai este nicio indoiala. Romanii s- au convins. ...
  Noi dezbateri la Codul de procedură penală şi legea privind organizarea judiciară

  Ilie una cu Alah,mai baga ...
  Cutremur puternic luni dimineață: Cel puțin trei persoane au murit și peste 100 au fost rănite

  PROBA e mama justiţiei. Cine frânează şi ASCUN ...
  Noi dezbateri la Codul de procedură penală şi legea privind organizarea judiciară

  COLUMBIA 8 DUMNEZEU 8; COLUMBIA 16 Iisus Hristos 1 ...
  Noul președinte al Columbiei, Ivan Duque, și-a anunțat drept prim obiectiv «corectarea» acordului cu gherilele FARC

  Top articole:

  Afişează articolele cele mai:
  Votate | Comentate | Expediate

  Radio Sud

  Tipografia de Sud
  Orologia Primo minuto

  Sumarul ediţiei: