Cumpara acum
Prima pagină:

PDF
Descarcă »

Caricatura zilei:

PDF


Anunturi Publicitare Online
Sondaj:

Care sunt soluţiile pentru eficientizarea sistemului sanitar?

Scăderea birocraţiei
Creşterea transparenţei
Construcţia de spitale noi
Modernizarea spitalelor vechi
Parteneriatul public privat

Comentarii (6) »
Sondaje vechi »

Contact:

Adresa:
Str. Cristian Popisteanu nr. 2-4
Sector 1, Bucuresti
Telefon/Fax:
021.527.19.13
0758.256.441
E-mail:
[email protected] national.ro

[email protected] national.ro
« Alte articole din categoria Eveniment

România a preluat preşedinţia Asociaţiei Internaţionale a Consiliilor Economice şi Sociale

Eveniment


Sursa foto: Radio România Actualități

Data adaugarii: 2017-09-12

Versiunea pentru tiparire
Trimite prin e-mail

Marimea textului:


Consiliul Economic şi Social (CES) din România a participat în perioada 6-8 septembrie 2017 la reuniunea Adunării Generale a Asociaţiei Internaţionale a Consiliilor Economice şi Sociale şi a Instituţiilor Similare (AICESIS), organizată de Consiliul Economic şi Social din Republica Dominicană la Santo Domingo. CES România este membru fondator al AICESIS, organizaţie cu sediul la Bruxelles, a cărei înfiinţare a fost decisă la Reuniunea Consiliilor Economice şi Sociale din întreaga lume ce a avut loc în 1999 în Mauritius. 
Alcătuită în prezent din 70 de membri de pe patru continente (Africa, America Latină, Asia şi Europa), asociaţia are ca obiective dezvoltarea cooperării dintre membrii săi, prin încurajarea schimburilor de experienţe şi bune practici, promovarea dialogului social şi al democraţiei participative la nivel mondial şi sprijinirea creării de noi consilii economice şi sociale în ţările unde acestea nu există. 
AICESIS colaborează cu Comitetul Economic şi Social European, Uniunea Consiliilor Economice şi Sociale din Africa, Asociaţia MERCOSUR, precum şi cu organizaţii şi instituţii internaţionale, precum Consiliul Economic şi Social al Naţiunilor Unite, Organizaţia Mondială a Comerţului, Organizaţia Internaţională a Muncii. Preşedinţia Asociaţiei alternează la fiecare doi ani între continente, fiind preluată prin rotaţie de consiliile economice şi sociale membre.
Reuniunea din septembrie 2017 a Adunării Generale a AICESIS, care, alături de Consiliul de Administraţie şi Secretariatul General, asigură funcţionarea organizaţiei, a marcat sfârşitul mandatului domnului Agripino Nunez Collado, preşedintele Consiliului Economic şi Social dominican, în fruntea asociaţiei, şi preluarea preşedinţiei de către CES România. Astfel, cu acest prilej, domnul Iacob Baciu, preşedintele CES România, a fost învestit în funcţia de preşedinte al AICESIS pentru perioada 2017-2019. 
În timpul celor trei zile de reuniune, reprezentanţii celor 70 de consilii economice şi sociale membre au început dezbaterile asupra temei principale de lucru propuse de CES România pe durata mandatului său, şi anume impactul revoluţiei digitale asupra viitorului omenirii. Subiectul a fost foarte apreciat de participanţi, care au recunoscut importanţa schimbărilor economice şi sociale anunţate de revoluţia digitală. Reprezentanţii instituţiilor membre ale AICESIS vor dezbate această temă pe durata celor doi ani de mandat prezidenţial al CES România şi vor concepe măsuri ce pot fi sugerate guvernelor, la nivel mondial, în vederea abordării acestei chestiuni care, în opinia lor, influenţează tot mai puternic dezvoltarea naţiunilor.
Odată cu învestirea sa în funcţia de preşedinte al AICESIS, domnul Iacob Baciu a preluat şi preşedinţia Consiliului de Administraţie al Asociaţiei. Domnul Baciu a mulţumit membrilor AICESIS pentru încrederea acordată domniei sale şi CES România şi a oferit asigurări că instituţia română şi domnia sa personal vor participa deplin la dezvoltarea şi progresul asociaţiei.
 
 • Currently nan/5
 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • 5
Noteaza articolul.

 Comentarii

Curierul National nu este responsabilă juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastră vă revine în exclusivitate.

  Timpul de 30 zile în care puteaţi face comentarii pe marginea acestui articol a expirat.


  Recomandat Curierul National
  Ultimele comentarii:

  Era normal ca propunerea lui Basescu ca Moldova sa ...
  Iohannis: Intrarea Republicii Moldova în UE via unirea cu România nu cred că e o soluție foarte fezabilă în acest moment

  conceptul este :,oameni in functii de institute ...
  Premierul Tudose se delimitează în premieră de "statul paralel" invocat de Liviu Dragnea: "Nu înţeleg conceptul, sincer. Eu îmi văd de Guvern"

  ha ha ha ati ramas fara obiectul muncii? ...
  Seful Ordinului Arhitectilor Bucuresti, critici pentru Gabriela Firea: Acum ca vine vacanta de iarna, speram sa va faceti timp si pentru problemele de arhitectura si urbanism ale Capitale

  bnr ,unul din statul paralel. ...
  BNR a anuntat indicatorii monetari

  cu alegeri anticipate merkel nu mai E. ...
  Partidele din Germania, incapabile să-și asume responsabilitățile guvernării

  Top articole:

  Afişează articolele cele mai:
  Votate | Comentate | Expediate

  Radio Sud

  Tipografia de Sud
  Orologia Primo minuto

  Sumarul ediţiei:

  Politic

  Business Style

  Actualitate

  IT&C

  Transporturi