Cumpara acum
Prima pagină:

PDF
Descarcă »

Caricatura zilei:

PDF


Anunturi Publicitare Online
Sondaj:

Care sunt soluţiile pentru eficientizarea sistemului sanitar?

Scăderea birocraţiei
Creşterea transparenţei
Construcţia de spitale noi
Modernizarea spitalelor vechi
Parteneriatul public privat

Comentarii (5) »
Sondaje vechi »

Contact:

Adresa:
Str. Cristian Popisteanu nr. 2-4
Sector 1, Bucuresti
Telefon/Fax:
021.527.19.13
0758.256.441
E-mail:
[email protected] national.ro

[email protected] national.ro
« Alte articole din categoria Eveniment

Prima licitaţie de filatelie la Artmark

Eveniment


Sursa foto: Artmark

Data adaugarii: 2017-09-26

Versiunea pentru tiparire
Trimite prin e-mail

Marimea textului:


După ani de zile în care nu au mai avut loc licitaţii publice de filatelie, Artmark reînvie această tradiţie în România. “Regina pasiunilor” în secolul al XIX-lea, filatelia a început la noi în jurul anului 1860. În prezent, timbrele istorice sunt considerate drept adevărate simboluri naţionale, alături de steag, imn şi stemă. 

Fie că este vorba despre un Timbru Cap de Bour de 108 parale, Moldova, 1858 (preţ de pornire între 3.000 şi 5.000 de euro, în funcţie de calităţile acestuia) sau despre un Timbru Black Penny (primul timbru din lume care a apărut în Marea Britanie în 1840) (preţ de pornire 25 de euro), bucuria de a avea în mână o istorie "dantelată" este pentru colecţionari un izvor de admiraţie şi valoare. 
De fapt, pasiunea pentru filatelie este pasiunea pentru istorie. Şi nu de puţine ori filateliştii au ocazia să descopere poveşti absolut inedite. 
„Pe cât era de urât, cu un corp diform, avea un farmec nediscutat şi o autoritate necontestată, de câte ori lua o cauză bună în mână. Acelaşi farmec îl exercita asupra femeilor, care în mare parte au fost cauza neliniştitei sale vieţi şi deselor nevoi de bani”, scria Sabina Cantacuzino (fiica lui Ion C.
Brătianu) despre viaţa amoroasă a lui Kogălniceanu. Înainte de a fi căsătorit şi chiar şi în timpul căsătoriei, marele om politic se lăuda cu un palmares de sute de amoruri.  Nu ştim exact unde se afla Kogălniceanu la 22 iunie 1891, când soţia sa, Ecaterina Jora, primea la Iaşi Ziarul Curierul Român", francat cu un timbru "Carol - cifra în patru colţuri", de 1,5 bani (preţ de pornire 70 de euro). 
Ne întrebăm de asemenea câtă tristeţe era în sufletul reginei Elisabeta atunci când îşi trimitea condoleanţele la 29 mai 1908, de la Palatul Regal din Bucureşti la Strasbourg, printr-o Scrisoare de doliu, francată cu un timbru “Spic de grâu” de 50 de bani (preţ de pornire 50 de euro). 
Nu de puţin interes pentru filatelişti este şi Blocul de timbru suvenir (preţ de pornire 150 de euro), emis cu ocazia Zilei Naţionale a Timbrului (10 oct. 1943) semnat olograf de mareşalul Pétain, cel care îşi câştigase o bună reputaţie după bătălia de la Verdun din 1916, dar aproape că îşi pierduse viaţa din cauza nefericitelor alianţe din timpul regimului de la Vichy. 
Licitaţia Artmark din data de 12 octombrie oferă multe alte surprize pasionaţilor de Filatelie. Câteva dintre acestea ar fi: Perechea verticală tête-bêche "Cap de bour", de 40 de parale, pe hârtie albă, Moldova, 1858 (preţ de pornire 2.500 de euro), Timbrul Napoleon al III-lea, de 5 franci, Franţa, 1868 (preţ de pornire 1.000 de euro), Timbrul Newspapers Periodicals, de 10 dolari, Statele Unite ale Americii, 1895 (preţ de pornire 1.000 de euro), Timbrul Ochi de Bou, de 90 de reali, Brazilia, 1843 (preţ de pornire 450 de euro) etc. 

 
 • Currently nan/5
 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • 5
Noteaza articolul.

 Comentarii

Curierul National nu este responsabilă juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastră vă revine în exclusivitate.

 1. de ILIE GANT:
  Posed citeva timbre romanesti si straine incepind pe la 1880 pina la cele ale regelui Mihai, unele cu stampila, altele fara stampile, unele cu aspect foarte placut altele mai sifonate. ASTEPT MESAJ
  2017-10-10, 21:03:00 (adresa: 86.121.186.*)
Adauga comentariul tau:
* Nume: Email:

* Mesaj:

caractere rămase.

Câmpurile notate cu * sunt obligatorii. Adresa de e-mail nu va fi publicată pe site. Mesajele sunt citite de redactorii Curierul National şi pot fi publicate in ziar.


Recomandat Curierul National
Ultimele comentarii:

Bravo , in ritmul asta prin 2050 puteti depasi vi ...
CFR SA a recepţionat peste 100 de km de cale ferată modernizată

”calauzili”! ne permitem decat analfabeti! ...
Polițiștii de frontieră români continuă să salveze vieți, în timpul misiunilor FRONTEX din apele Mării Egee

analfabetul misha a dat decat asigurari! ...
Health Forum - Finanțarea sistemului de sănătate

decat tranzactii ”speciale” si descarcare la g ...
România se află pe podiumul creşterilor din Europa după ce valoarea tranzacţiilor cu acţiuni a urcat cu peste 30% în primele nouă luni

se vor regasi decat pensiile speciale! ...
Legea pensiilor nu se va regăsi în bugetul pe anul 2018

Top articole:

Afişează articolele cele mai:
Votate | Comentate | Expediate

Radio Sud

Tipografia de Sud
Orologia Primo minuto

Sumarul ediţiei: