Cumpara acum
Prima pagină:

PDF
Descarcă »

Caricatura zilei:

PDF


Anunturi Publicitare Online
Sondaj:

Considerați normal să plătiți vizita la medicul de familie?

Da
Nu
Casa de Sănătate trebuie să intervină

Comentarii (9) »
Sondaje vechi »

Contact:

Adresa:
Str. Cristian Popisteanu nr. 2-4
Sector 1, Bucuresti
Telefon/Fax:
021.527.19.13
0758.256.441
E-mail:
office@curierul national.ro

trafic@curierul national.ro
« Alte articole din categoria Eveniment

Prima licitaţie de filatelie la Artmark

Eveniment


Sursa foto: Artmark

Data adaugarii: 2017-09-26

Versiunea pentru tiparire
Trimite prin e-mail

Marimea textului:


După ani de zile în care nu au mai avut loc licitaţii publice de filatelie, Artmark reînvie această tradiţie în România. “Regina pasiunilor” în secolul al XIX-lea, filatelia a început la noi în jurul anului 1860. În prezent, timbrele istorice sunt considerate drept adevărate simboluri naţionale, alături de steag, imn şi stemă. 

Fie că este vorba despre un Timbru Cap de Bour de 108 parale, Moldova, 1858 (preţ de pornire între 3.000 şi 5.000 de euro, în funcţie de calităţile acestuia) sau despre un Timbru Black Penny (primul timbru din lume care a apărut în Marea Britanie în 1840) (preţ de pornire 25 de euro), bucuria de a avea în mână o istorie "dantelată" este pentru colecţionari un izvor de admiraţie şi valoare. 
De fapt, pasiunea pentru filatelie este pasiunea pentru istorie. Şi nu de puţine ori filateliştii au ocazia să descopere poveşti absolut inedite. 
„Pe cât era de urât, cu un corp diform, avea un farmec nediscutat şi o autoritate necontestată, de câte ori lua o cauză bună în mână. Acelaşi farmec îl exercita asupra femeilor, care în mare parte au fost cauza neliniştitei sale vieţi şi deselor nevoi de bani”, scria Sabina Cantacuzino (fiica lui Ion C.
Brătianu) despre viaţa amoroasă a lui Kogălniceanu. Înainte de a fi căsătorit şi chiar şi în timpul căsătoriei, marele om politic se lăuda cu un palmares de sute de amoruri.  Nu ştim exact unde se afla Kogălniceanu la 22 iunie 1891, când soţia sa, Ecaterina Jora, primea la Iaşi Ziarul Curierul Român", francat cu un timbru "Carol - cifra în patru colţuri", de 1,5 bani (preţ de pornire 70 de euro). 
Ne întrebăm de asemenea câtă tristeţe era în sufletul reginei Elisabeta atunci când îşi trimitea condoleanţele la 29 mai 1908, de la Palatul Regal din Bucureşti la Strasbourg, printr-o Scrisoare de doliu, francată cu un timbru “Spic de grâu” de 50 de bani (preţ de pornire 50 de euro). 
Nu de puţin interes pentru filatelişti este şi Blocul de timbru suvenir (preţ de pornire 150 de euro), emis cu ocazia Zilei Naţionale a Timbrului (10 oct. 1943) semnat olograf de mareşalul Pétain, cel care îşi câştigase o bună reputaţie după bătălia de la Verdun din 1916, dar aproape că îşi pierduse viaţa din cauza nefericitelor alianţe din timpul regimului de la Vichy. 
Licitaţia Artmark din data de 12 octombrie oferă multe alte surprize pasionaţilor de Filatelie. Câteva dintre acestea ar fi: Perechea verticală tête-bêche "Cap de bour", de 40 de parale, pe hârtie albă, Moldova, 1858 (preţ de pornire 2.500 de euro), Timbrul Napoleon al III-lea, de 5 franci, Franţa, 1868 (preţ de pornire 1.000 de euro), Timbrul Newspapers Periodicals, de 10 dolari, Statele Unite ale Americii, 1895 (preţ de pornire 1.000 de euro), Timbrul Ochi de Bou, de 90 de reali, Brazilia, 1843 (preţ de pornire 450 de euro) etc. 

 
 • Currently nan/5
 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • 5
Noteaza articolul.

 Comentarii

Curierul National nu este responsabilă juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastră vă revine în exclusivitate.

 1. de ILIE GANT:
  Posed citeva timbre romanesti si straine incepind pe la 1880 pina la cele ale regelui Mihai, unele cu stampila, altele fara stampile, unele cu aspect foarte placut altele mai sifonate. ASTEPT MESAJ
  2017-10-10, 21:03:00 (adresa: 86.121.186.*)

Timpul de 30 zile în care puteaţi face comentarii pe marginea acestui articol a expirat.


Recomandat Curierul National
Ultimele comentarii:

1 euro/litru benzina, ca inainte de guvernarea dra ...
Intre un sfert si o treime dintre cei mai titrati analisti financiari din Romania vad un curs euro de 5 lei spre finalul anului (sondaj)

si dupa montaj, le casam? vin cele noi, turk buss ...
RATB va dota cu aer conditionat 100 de troleibuze

Recomandare lucru pe net exclusiv: cautam persoane ...
Avenir Telecom a lansat telefoanele Energizer pe piaţa din România

Presedintele si premierul au fost declarati proeu ...
Contract intre doua firme ale Primariei Bucuresti pentru inchirierea unor corpuri de iluminat de 22.500 de euro

Bravo baieti!!!V-am vazut odata intr-un local pe P ...
The ŞlagărBusters - sau rememorarea hit-urilor trecutului într-o manieră amuzantă

Top articole:

Afişează articolele cele mai:
Votate | Comentate | Expediate

Radio Sud

Tipografia de Sud
Orologia Primo minuto

Sumarul ediţiei: