Cumpara acum
Prima pagină:

PDF
Descarcă »

Caricatura zilei:

PDF


Anunturi Publicitare Online
Sondaj:

Credeți că pedepsele pentru violatori ar trebui crescute?

Da
Nu
Pedepsele actuale sunt corecte
Nu stiu, nu mă interesează

Comentarii (4) »
Sondaje vechi »

Contact:

Adresa:
Str. Cristian Popisteanu nr. 2-4
Sector 1, Bucuresti
Telefon/Fax:
021.527.19.13
0758.256.441
E-mail:
office@curierul national.ro

trafic@curierul national.ro
« Alte articole din categoria Eveniment

Retrospectiva de pictura contemporana româneasca Paris - Bucarest.

Eveniment - Mădălin Iulian Mihai
(citeste alte articole de acelasi autor »)
Data adaugarii: 2017-12-07

Versiunea pentru tiparire
Trimite prin e-mail

Marimea textului:

Deschiderea expozitiei va avea loc în prezenta domnului Ovidiu Iane, Secretar de Stat la Ministerul pentru Românii de Pretutindeni, a reprezentantilor Centrului International de Conferinte - Camera deputatilor, a reprezentantilor asociatiei « Soleil de l’Est » si a pictorilor expozanti.

Expozitia la Palatul Parlamentului reprezinta etapa Bucuresti a proiectului « Retrospectiva de pictura contemporana româneasca Paris - Bucuresti ». Etapa Paris a proiectului a avut loc în prestigioasele spatii ale fundatiei Espace Christnane Peugeot, din capitala Frantei, în luna iunie 2017. In cadrul vernisajului va avea loc o proiectare de reportaje filmate cu pictorii români în Franta, si va fi pus la dispozitia publicului un stand de documentatie artistica.

Obiectivele manifestarii culturale : Obiectivele manifestarii culturale converg în primul rând în a prezenta publicului bucurestean un grup de prestigiosi pictori români din tara si din diaspora, care au reprezentat cu cinste si cu înalta creativitate artistica, o valenta de mare valoare culturala a României, pictura contemporana. Toti acesti pictori au colaborat cu asociatia Soleil de l’Est, pe directia organizarii în Franta si ulterior si în alte tari UE, a unor manifestari culturale de prestigiu, expozitii de pictura, lansari de carte, rezidente de artisti, întâlniri cu membrii comunitatilor românesti din Franta, contacte cu pictorii locali si cu organizatiile lor. Lucrarile pictorilor români au fost prezentate cu succes în cadrul celor peste 150 expozitii organizate de Soleil de l’Est, începând din anul 1990, atât în Franta la Paris, si în alte orase culturale franceze, cât si la Bruxelles, Haga, Viena, Bratislava, Roma, Aarhus din Danemarca capitala europeana a culturii 2017, si la Bucuresti.
Este foarte important ca publicul român sa stie ca lucrarile acestor « ambasadori » ai picturii române, au fost vizionate si apreciate de publicul cunoscator si erudit francez. Ei au reprezentat cu succes, cu multa maiestrie si competenta artistica valori culturale românesti.

Motivatia : Asociatia Soleil de l’Est, creata în anul 1994, organizeaza evenimente culturale de înalt profesionalism si calitate artistica, prin prezentarea în Franta si în alte tari din Uniunea Europeana, o parte de mare interes si importanta a culturii române, în speta pictura contemporana. Prezenta expozitie este un summum a celor peste 150 expozitii de pictura româna, organizate de Soleil de l’Est în prestigioase locatii, precum Fondation Taylor Paris Montmartre, Cité Internationale des Arts, Espace Christiane Peugeot din Paris, Château royal de Collioure, European Pattent Office galeria Foyer Main Building si Ambasada României din Haga, Olanda, Reprezentanta României pe lânga UE Bruxelles Belgia, Viena Austria, Sala festiva a Ministerului Culturii din Bratislava Slovacia, etc.

Precizari despre pictorii expozanti :
In cadrul actualei expozitii Soleil de l’Est prezinta lucrari realizate de pictorii români care au participat la rezidentele de artisti conduse de asociatie în Franta, în perioada 2001 – 2014. Lucrarile expuse pe simeze sunt realizate în tara, dupa întoarcerea de pe meleaguri franceze. Totodata la prezenta expozitie sunt prezenti prin lucrarile lor si un grup de pictori români seniori, ale caror lucrari asociatia le-a prezentat în Franta, între 1990 – 2000, înainte de înfiintarea rezidentei de artisti. Cu aceasta ocazie sunt omagiati si pictorii decedati.
Pictorii expozanti sunt urmatorii : 
Jakab ABRAHAM, Ion ACHITENIE, Petre ACHITENIE, Ion ATANASIU-DELAMARE, Levente ALBERT, Jan ALBU, Tudor BANUS, Cornel BÂRSAN, Dalia BIALCOVSKI, Gabor BIRO, Nicolae BLEI, Constantin BLENDEA, Ilie BOCA, Friederich BÖMCHES, Traian BRADEAN, Angela BRADEAN-POPA, Nicolae CATAVEI, Elena CHELARU-UTA, Viorel CHIREA, Mariana CINTEANU, Dan CIOCA, Nicolae CIOCHINA, Emil CIOCOIU, Bogdana CONTRAS, Gellu COSTEA, Augustin COSTINESCU, Marian CONDRUZ, Daniel CRACIUN, Horea CUCERZAN, Aurel DAN, Radu DARANGA, Victor DIMA, Vasili DIVIZA, Cornel DRAGAN-TÂRGOVISTE, Suzana FÂNTÂNARIU, Adriana FRATILA, Nicolae GAGEANU, Mihail GAVRIL, Val GHEORGHIU, Daniela GRAPA, Ion GRIGORE, Dan HATMANU, Ana-Ruxandra ILFOVEANU, Corneliu IONESCU, Niculae IORGA, Iacob LAZAR, Rodica LAZAR, Lucian LICIU, Dumitru MACOVEI, Waldemar MATTIS-TEUTSCH, Mihaela MODÂLCA, Vasile MURESAN-MURIVALE, Marilena MURARIU, Costin NEAMTU, Lisandru NEAMTU, Mircea NICOLAU, Maria OTETELESANU, Christian PARASCHIV, Stefan PELMUS, Vasile POP-NEGRESTEANU, Marilena PREDA-SÂNC, Ciprian RADOVAN, Gabriel STAN, Valentin TANASE, Vasile TOLAN, Angela TOMASELLI, Corneliu VASILESCU, Petre VELICU, Teodor VESCU, Sergiu ZANCU, Daniela ZBARCEA, Tiberiu ZELEA. Total 71 artisti din România si diaspora
 
 • Currently 5.00/5
 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • 5
Noteaza articolul.

Nota curentă: 5.0 din 1 vot

 Comentarii

Curierul National nu este responsabilă juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastră vă revine în exclusivitate.

  Timpul de 30 zile în care puteaţi face comentarii pe marginea acestui articol a expirat.


  Recomandat Curierul National
  Ultimele comentarii:

  Peste 1000 000 000 ani îi prindem pe CHINEZI...!! ...
  Andreea Paul (INACO): Povestea de succes a Chinei în dezvoltarea inteligenței artificiale

  Moi îs posmagii ... ...
  Andreea Paul (INACO): Rata efectivă de absorbție a banilor europeni la sub 1% pentru capitalul uman românesc și pentru dezvoltare regională în august 2018 te lasă perplex

  nu, unul care face dezacord gramatical cu subiect ...
  Un călător s-a aruncat în fața metroului, dar nu a fost rănit

  aceeasi analfabeta care a mutat intorsura buzaului ...
  Un călător s-a aruncat în fața metroului, dar nu a fost rănit

  victoras, cand inflatia este peste 5% (aia oficial ...
  Veste soc despre plata pensiilor: Ce trebuie să facă urgent toți pensionarii români

  Top articole:

  Afişează articolele cele mai:
  Votate | Comentate | Expediate

  Radio Sud

  Tipografia de Sud
  Orologia Primo minuto

  Sumarul ediţiei:

  Eveniment

  Economie

  Finante Banci

  Politic

  Business Style

  Actualitate

  IT&C

  Transporturi

  Auto

  Piata artei

  Piata farma

  Extern

  Util

  Publireportaj