Cumpara acum
Anunturi Publicitare Online
Sondaj:

Credeți că pedepsele pentru violatori ar trebui crescute?

Da
Nu
Pedepsele actuale sunt corecte
Nu stiu, nu mă interesează

Comentarii (4) »
Sondaje vechi »

Contact:

Adresa:
Str. Cristian Popisteanu nr. 2-4
Sector 1, Bucuresti
Telefon/Fax:
021.527.19.13
0758.256.441
E-mail:
office@curierul national.ro

trafic@curierul national.ro
« Alte articole din categoria Eveniment

Dorinţe împlinite cu Terapie prin Artă

Eveniment - Mădălin Iulian Mihai
(citeste alte articole de acelasi autor »)
Data adaugarii: 2017-12-16

Versiunea pentru tiparire
Trimite prin e-mail

Marimea textului:


1.200 de pachete-cadou se pregătesc zilele acestea pentru oameni aflaţi în spital! Ca într-un adevărat atelier al lui Moş Crăciun, punem bomboane colorate în punguţe, decorăm plase de cadou cu fundiţe festive, agăţăm panglici la globuri, repetăm momente artistice de pantomimă, alcătuim repertoriul muzical şi ne pregătim să facem faţă emoţiilor de a vizita două spitale clujene, salon cu salon şi cabinet cu cabinet. 

Arta de a fi mai bun (nu neapărat de Crăciun) ne stă în fire încă din vara lui 2012, când a avut loc prima ediţie de Terapie prin Artă într-un spital, pe care am numit-o „Create.Act.Enjoy” şi de unde ne-am păstrat numele asociaţiei. De atunci, în fiecare an, mergem în spitale cu momente artistice, ateliere, concerte şi cadouri pentru pacienţi, ceea ce înseamnă că le oferim atât celor internaţi, cât şi celor care lucrează în spitale ocazia de a trăi nişte experienţe demne de ţinut minte o viaţă întreagă. Ca dovadă, holurile Spitalului de Recuperare, ale Spitalului Militar şi ale Spitalului Clinic de Urgenţă pentru Copii din Cluj-Napoca sunt decorate cu fotografii din timpul activităţilor desfăşurate de noi.
Anul acesta, pentru a doua oară, Create.Act.Enjoy realizează, pe lângă ediţia de 4 săptămâni din vară, Ediţia de Crăciun a proiectului de Terapie prin Artă, ediţie ce poartă numele „Dorinţe Împlinite”. În 18, respectiv 19 decembrie, toţi cei pe care îi vom întâlni la Spitalul Clinic de Recuperare Cluj-Napoca şi la Spitalul Militar de Urgenţă „Dr. Constantin Papilian” Cluj-Napoca vor primi pachete-cadou de la mimi muzicali, tineri artişti care vor colinda toate saloanele şi cabinetele cu momente artistice de pantomimă, însoţiţi de o coloană sonoră „portabilă”. Ca şi până acum, ne aşteptăm să se înfiripe hore ad-hoc pe holurile spitalelor. 
În plus, la Spitalul de Recuperare, pacienţii şi cadrele medicale vor avea ocazia să participe la un atelier hand-made în care să creeze decoraţiuni de Crăciun, ascultând pe fundal muzică la pian. Pentru prima dată la Spitalul Militar, vom organiza un concert în interpretarea unor tineri absolvenţi ai Academiei de Muzică „Gheorghe Dima”, actuali colaboratori ai Operei Naţionale din Cluj-Napoca.
Cei trei muzicieni - soprană, bariton şi pianistă - vor oferi un repertoriu de colinde, arii şi duete din operă şi operetă pentru pacienţi şi personalul medical.  
Ediţia de Crăciun „Dorinţe Împlinite” a fost posibilă numai cu ajutorul comunităţii, din partea căreia am primit sponsorizări, donaţii, timp, susţinere şi încurajări. Ne-au sprijinit iniţiativa ONG-uri, firme, companii, conducerea spitalelor şi voluntari - între care medici rezidenţi! O parte din bugetul ediţiei l-am strâns la evenimentul „Arta de a fi mai bun (nu neapărat de Crăciun)” - Transylvanian Donosphere (TDS). Întreaga implicare a comunităţii ne face să ne simţim privilegiaţi că am reuşit să creăm un mediu de încredere reciprocă şi bucurie de a colabora. Dincolo de definiţie, terapia prin artă este despre întâlnirile între oameni - unii care au nevoie de ajutor, alţii cărora le stă în putere să ajute.
Începând cu 2015, Terapie prin artă by Create.Act.Enjoy a fost recunoscută drept cea mai amplă acţiune de gen din România, atât prin diversitatea activităţilor propuse, cât şi prin numărul de beneficiari. Din 2012 şi până acum, am interacţionat cu peste 500 de pacienţi în cadrul atelierelor creative şi am vizitat peste 10.000 de pacienţi, cadre medicale şi aparţinători prin intermediul intervenţiilor artistice. Peste 20 de materiale video motivaţionale au fost distribuite în comunitate cu scopul conştientizării importanţei terapiei prin artă. Materialele foto-video rezultate în urma ediţiilor precedente se pot vizualiza pe site-ul oficial Create.Act.Enjoy sau pe canalul de Youtube - Create.Act.Enjoy. 
 
 • Currently nan/5
 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • 5
Noteaza articolul.

 Comentarii

Curierul National nu este responsabilă juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastră vă revine în exclusivitate.

  Timpul de 30 zile în care puteaţi face comentarii pe marginea acestui articol a expirat.


  Recomandat Curierul National
  Ultimele comentarii:

  cu ,...copy - paste,nu. ...
  Peste 10.000 de candidați pentru cele 1.600 de locuri de la școlile de poliție

  europeni arabi,!!!? ...
  Regatul Unit promite facilitarea vieții europenilor care vor să rămână pe teritoriul britanic după Brexit

  Credeam ca se bat sa intre la scoala profesionala ...
  Peste 10.000 de candidați pentru cele 1.600 de locuri de la școlile de poliție

  Va va fi la fel de bine ca in Romania, dragi europ ...
  Regatul Unit promite facilitarea vieții europenilor care vor să rămână pe teritoriul britanic după Brexit

  Pe tatuku bostru DRAG NE-A fost sa il vedem la bul ...
  Iohannis: Dragnea ar trebui să dispară pur și simplu din viața politică

  Top articole:

  Afişează articolele cele mai:
  Votate | Comentate | Expediate

  Radio Sud

  Tipografia de Sud
  Orologia Primo minuto

  Sumarul ediţiei: