Cumpara acum
Prima pagină:

PDF
Descarcă »

Caricatura zilei:

PDF


Anunturi Publicitare Online
Sondaj:

Considerați normal să plătiți vizita la medicul de familie?

Da
Nu
Casa de Sănătate trebuie să intervină

Comentarii (9) »
Sondaje vechi »

Contact:

Adresa:
Str. Cristian Popisteanu nr. 2-4
Sector 1, Bucuresti
Telefon/Fax:
021.527.19.13
0758.256.441
E-mail:
office@curierul national.ro

trafic@curierul national.ro
« Alte articole din categoria Eveniment

Curtea de Arbitraj Comercial Bucureşti, o alternativă la soluţionarea litigiilor comerciale în instanţă

Eveniment - Andreea Andrei
(citeste alte articole de acelasi autor »)Foto: Andreea Andrei

Data adaugarii: 2018-01-30

Versiunea pentru tiparire
Trimite prin e-mail

Marimea textului:


Ieri, 29 ianuarie, la sediul Camerei de Comerţ şi Industrie a Municipiului Bucureşti (CCIB), în cadrul unei conferinţe de presă susţinute de Sorin Dumitru, preşedintele CCIB, Victor Babiuc, preşedintele Curţii de Arbitraj Comercial Bucureşti şi vicepreşedinţii Curţii, Augustin Fuerea şi Octavian Popescu, a avut loc lansarea Curţii de Arbitraj Comercial Bucureşti (CACB) de pe lângă CCIB. 
 
La eveniment au participat, alături de jurnalişti, manageri, antreprenori, avocaţi şi consilieri juridici interesaţi de soluţionarea alternativă a litigiilor comerciale. Principalele subiecte abordate în cadrul conferinţei au vizat: rolul şi misiunea Curţii, avantajele de care beneficiază companiile care apelează la Curtea de Arbitraj Comercial Bucureşti, modalităţile prin care antreprenorii pot apela la serviciile oferite de arbitrii Curţii, detalii cu privire la procedura arbitrală. 
Aria de experienţă extinsă şi reputaţia profesională a arbitrilor, pe plan intern şi internaţional, stabilitatea instituţională a Curţîi, confidenţialitatea, independenţa actului juridic, celeritatea şi flexibilitatea procedurii arbitrale sunt doar câteva dintre avantajele soluţionării litigiilor comerciale de către echipa Curţii de Arbitraj de pe lângă Camera bucureşteană.

Sectoare de activitate

Echipa de arbitri ai CACB soluţionează litigii comerciale în toate sectoarele economice: de la infrastructură, construcţii, finanţare de proiecte, contracte comerciale, distribuţie sau leasing de echipamente, până la servicii bancare şi pieţe de capital, asigurări, achiziţii publice, energie, petrol şi gaze naturale.


Despre CACB

Curtea de Arbitraj Comercial Bucureşti este o instituţie permanentă de arbitraj, fără personalitate juridică, independentă în exercitarea atribuţiilor ce îi revin, organizată şi funcţionând în conformitate cu Legea camerelor de comerţ din România nr.335/ 2007, cu modificările şi completările ulterioare.
Curtea este condusă de un Colegiu alcătuit din preşedinte, doi vicepreşedinţi şi doi membri. Colegiul Curţii este desemnat de Colegiul de Conducere al Camerei, pe funcţii, la propunerea preşedintelui Curţii, dintre arbitrii înscrişi în Lista de arbitri. Mandatul este de patru ani şi poate fi reînnoit. Este important de menţionat faptul că poate fi arbitru orice persoană, cetăţean român sau străin, care are capacitatea deplină de exerciţiu al drepturilor sale, studii juridice superioare şi experienţă semnificativă în relaţiile civile şi comerciale, interne şi internaţionale şi o bună reputaţie profesională şi civică.
 
 • Currently 5.00/5
 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • 5
Noteaza articolul.

Nota curentă: 5.0 din 1 vot

 Comentarii

Curierul National nu este responsabilă juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastră vă revine în exclusivitate.

  Adauga comentariul tau:
  * Nume: Email:

  * Mesaj:

  caractere rămase.

  Câmpurile notate cu * sunt obligatorii. Adresa de e-mail nu va fi publicată pe site. Mesajele sunt citite de redactorii Curierul National şi pot fi publicate in ziar.


  Recomandat Curierul National
  Ultimele comentarii:

  RIO de JA.NEIRO. RIO-România, JA-Jar, NEIRO-Ordin ...
  Brazilia: Armata va prelua controlul securităţii în Rio de Janeiro

  da,dar daca ai scanat din greseala un produs de do ...
  Carrefour extinde serviciul "Casa ta - Self Service"

  In numele parlamentului romaniei unde am o partici ...
  Președintele Comisiei pentru afaceri europene din Bundestag cere Comisiei Europene să activeze Articolului 7 în cazul României dacă vor continua atacurile asupra justiției

  Cine din Romania nu doreste pace sociala ,dreptat ...
  Presedintele Asociatiei Autism Europa a sesizat Consiliul pentru Combaterea Discriminarii, pentru ca premierul Viorica Dancila a folosit termenul “autist” in mod jignitor

  Biroul de presa al Fundatiei Judetene pentru Tin ...
  FNT raspunde acuzatiilor aduse

  Top articole:

  Afişează articolele cele mai:
  Votate | Comentate | Expediate

  Radio Sud

  Tipografia de Sud
  Orologia Primo minuto

  Sumarul ediţiei:

  Opinii

  Eveniment

  Economie

  Fonduri Europene

  Finante Banci

  Actualitate Companii

  Politic

  Actualitate

  Turism

  IT&C