Cumpara acum
Prima pagină:

PDF
Descarcă »

Caricatura zilei:

PDF


Anunturi Publicitare Online
Sondaj:

Credeți că pedepsele pentru violatori ar trebui crescute?

Da
Nu
Pedepsele actuale sunt corecte
Nu stiu, nu mă interesează

Comentarii (4) »
Sondaje vechi »

Contact:

Adresa:
Str. Cristian Popisteanu nr. 2-4
Sector 1, Bucuresti
Telefon/Fax:
021.527.19.13
0758.256.441
E-mail:
office@curierul national.ro

trafic@curierul national.ro
« Alte articole din categoria Eveniment

Anul 2018, anul Câinelui de Pământ în calendarul chinezesc

Eveniment - Mădălin Iulian Mihai
(citeste alte articole de acelasi autor »)Foto: prafdestele.net

Data adaugarii: 2018-02-12

Versiunea pentru tiparire
Trimite prin e-mail

Marimea textului:

20% din populaţia planetei sărbătoreşte anul nou la 16 februarie. De obicei această dată nu este fixă şi pică într-una dintre zilele din intervalul 15 ianuarie - 16 februarie. Fiecare an chinezesc, dintr-un ciclu care durează 12 ani, are un animal care îl patronează (Şobolan, Bivol, Tigru, Iepure, Dragon, Şarpe, Cal, Oaie, Maimuţă, Cocoş, Câine şi Porc).
Anul Nou Chinezesc este cea mai importantă sărbătoare tradiţională a chinezilor. Festivalul începe de obicei în prima zi din prima lună din calendarul chinezesc şi ia sfârşit cu Festivalul Lampioanelor, care are loc în a cincisprezecea zi. Ajunul Anului Nou Chinezesc este denumit chú xī. 
Originea sărbătorii este veche de secole şi este înconjurată de mai multe legende şi obiceiuri. În vechime, perioada aceasta era una în care oamenii reflectau despre cum s-au purtat şi în ce au crezut mai mult în anul trecut.
Anul acesta este cel al Câinelui şi este sărbătorit în China, Filipine, Taiwan, Singapore, Vietnam şi alte ţări asiatice, dar şi în New York, Londra, Brisbane, Vancouver şi Sydney. În această perioadă, în China, toată lumea intră în cel mai lung concediu din an, care durează între 7 şi 12 zile. Studenţii şi elevii au o vacanţă de o lună.
 
Mesajul Papei Francisc pentru cei care sărbătoresc Anul Nou Chinezesc
"La 15 februarie, în Extremul Orient şi în alte părţi ale lumii, milioane de bărbaţi şi de femei vor sărbători Anul Nou lunar. Transmit salutul meu cordial tuturor familiilor lor, însoţit de urarea de mai multă solidaritate, fraternitate şi dorinţă de bine, contribuind la crearea unei societăţi în care fiecare este primit, ocrotit, promovat şi integrat. Vă invit să ne rugăm pentru darul păcii, comoară nestemată de dobândit prin compasiune, clarviziune şi curaj. Pe toţi vă însoţesc şi vă binecuvântez", a declarat Suveranul Pontif în cadrul rugăciunii Angelus, susţinută în faţa miilor de credincioşi reuniţi în Piaţa Sfântul Petru de la Roma.

Previziuni pentru fiecare zodie
Şobolan

Nu asculta de acea voce interioară care îţi spune să vezi totul numai în negru. Priveşte viaţa cu mai multă seninătate şi vei realiza că, de fapt, nu ai absolut niciun motiv să te plângi sau să îţi faci griji. Apreciază tot ceea ce ai şi toate lucrurile bune care ţi se întâmplă!

Bivol

Pentru a amplifica influenţele celeste ale acestui an şi pentru a diminua impactul negativ, va fi în interesul tău să îţi faci un bilanţ al vieţii şi să începi să îţi faci planuri noi. De fiecare dată când ai încredere în tine şi te arăţi întreprinzător şi inovator, norocul îţi va zâmbi. Dar, dimpotrivă, dacă nu încerci să schimbi ceea ce se întâmplă în viaţa ta şi dacă te complaci într-o rutină nesatisfăcătoare, atunci norocul îţi va întoarce spatele.

Tigru

Anul Nou Chinezesc este deosebit de promiţător şi poţi reuşi în tot ce ţi-ai propus. Cel mai bun sfat de care ar trebui să ţii cont este să ai încredere în tine. Mergi înainte fără să îţi pui prea multe întrebări. Dacă eziţi, vei risca să pierzi ocazii speciale care îţi pot apărea în cale.  

Iepure

În general, perspectivele sunt pozitive. Cu toate acestea, anul va fi marcat de unele configuraţii tensionate. Pentru a-ţi păstra liniştea, ar fi în interesul tău să adopţi un stil de viaţă echilibrat chiar de la începutul anului. Fii atent(ă) la dieta ta şi gândeşte-te cum să faci pentru a sta când mai mult la aer proaspăt. 

Dragon

În acest an, vei deveni mai sigur/ă pe tine şi îţi vei susţine originalitatea, mai ales în carieră, unde calităţile tale vor fi recunoscute de superiorii şi colegii tăi. Dar vei avea şi tendinţa de a adopta uneori poziţii prea radicale. Refuzând să faci concesii, îi vei antagoniza chiar şi pe cei care vor doar să te ajute. Aşteaptă ca norocul să îţi zâmbească!

Şarpe

Evoluţia ta personală va fi ieşi în evidenţă în acest an. Vei descoperi lucruri noi care te interesează şi vei înţelege mai bine direcţia destinului tău. Multe dintre voi veţi fi atraşi de tot ce e legat de spiritualitate.  

Cal

Anul poate fi marcat de surprize importante. Acum, ca un nativ al acestui semn, te superi pe tot ce e neprevăzut. Cu toate acestea, va fi în interesul tău să acţionezi rapid dacă schimbările vin şi îţi tulbură programul în mediul profesional. Având în vedere configuraţiile astrale favorabile ale anului, astfel de modificări vor fi în beneficiul tău, cu condiţia să îţi asumi riscuri şi să spui „da” provocărilor.
  

Oaie

Astrele îţi promit un an plin de surprize plăcute, în special în carieră sau în viaţa ta socială. Cu toate acestea, poţi întâmpina unele obstacole în cale. Acum, pentru a face faţă provocărilor anului şi pentru a profita la maximum de ele, va trebuie să te afli într-o formă bună. Prin urmare, este imperativ să acorzi prioritate sănătăţii tale. Un stil de viaţă stabil şi echilibrat, o dietă corectă şi o verificare medicală regulată se vor dovedi a fi cea mai bună metodă de apărare împotriva oricăror probleme de sănătate.

Maimuţă

În acest an, va trebui să depui eforturi măreţe pentru a obţine ceea ce îţi doreşti. Schimbări importante pot avea loc acasă sau la locul de muncă, aşa că trebuie să fii pregătit. Ar fi ideal dacă ai putea rămâne încrezător când simţi că ai obosit. Dacă nu acţionezi cu panică, vei găsi soluţii strălucitoare şi vei triumfa în faţa dificultăţilor. Fii convins că viaţa e făcută pentru reînnoiri şi că schimbările sunt utile pentru că îţi permit să progresezi.

Cocoş

Accentul va fi pus pe sectoarele legate de relaţiile cu ceilalţi. Astfel, va fi în interesul tău să te gândeşti mai mult la alţi oameni. Fie că este vorba de carieră, dragoste sau viaţa de familie, nu lua nicio decizie fără a anticipa consecinţele lor asupra celor din jurul tău. Un câştig mare îţi va bate la uşă dacă vei pune pe primul plan familia şi prietenii.

Câine

Nu ai de ce să te plângi în acest An Nou Chinezesc, pentru că vei avea parte de noroc în marea majoritate a sectoarelor vieţii tale. Vei avea nevoie de răbdare şi tenacitate la locul de muncă. Dacă eşti suficient de înţelept să te adaptezi la noile provocări care apar, îţi vei întări caracterul şi vei dezvolta două calităţi esenţiale: arta negocierii şi abilitatea de a face alegeri delicate.

Mistreţ

Climatul astral se va limpezi acum. După un an destul de haotic, vei începe să te simţi mai bine cu tine însuţi.
Cu toate acestea, mai ai multe lecţii de învăţat. Mai întâi de toate, arată-te extrem de rezonabilă în toate domeniile vieţii tale. Apoi, propune-ţi să fii mai dezinteresat, potrivit eva.ro. În cele din urmă, cu cât eşti mai dispus să îţi modifici planurile în ultimul moment, cu atât vei avea parte de mai multă plăcere în toate aspectele vieţii.

Legenda Zodiacului

Împăratul de Jad (n.r. - zeitatea supremă în taoism) a decis că animalele trebuie să intre într-un calendar, însă doar primele 12 care vor ajunge la palat. Bivolul a ajuns primul, iar şobolanul a fost al doilea, pentru că se suise pe spinarea bivolului sperând ca la poartă să i se suie pe bot şi să fie primul. Dar nu a reuşit. Pe vremea aceea, Pisica şi Şobolanul erau prieteni. Pisica l-a rugat pe Şobolan să o trezească în ziua prezentării la palat, dar Şobolanul nu a făcut-o. De atunci, Pisica mănâncă Şobolani şi de aceea nu e în calendar. Tigrul a ajuns al treilea, Iepurele al patrulea şi Dragonul al cincilea. Câinele a fost retrogradat pe locul 11 pentru că în timpul cursei a încercat să-l muşte pe Iepure. De aceea, ordinea ultimelor şapte a rămas timp de milenii: Şarpe, Cal, Oaie, Maimuţă, Cocoş, Câine şi Porc.

Anul Nou Chinezesc, sărbătorit la Ateneul Român
Intrarea în noul an chinezesc a fost marcată cu muzică şi voie bună la Bucureşti. Ateneul Român a fost gazda unui eveniment de excepţie la care au participat diplomaţi şi oficiali români. Artiştii care au urcat pe scena Ateneului de Anul Nou Chinezesc au venit tocmai din Mongolia Interioară, cea de-a treia provincie a Chinei.
Evenimentul a fost organizat de Ambasada Republicii Populare Chineze la Bucureşti şi Casa România-China, cu sprijinul grupului de firme NIRO Investment.
La spectacol au fost prezenţi şi vicepremierul pentru implementarea parteneriatelor strategice, Ana Birchall, şi fostul preşedinte al României, Emil Constantinescu.

 
 • Currently 1.00/5
 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • 5
Noteaza articolul.

Nota curentă: 1.0 din 1 vot

 Comentarii

Curierul National nu este responsabilă juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastră vă revine în exclusivitate.

  Timpul de 30 zile în care puteaţi face comentarii pe marginea acestui articol a expirat.


  Recomandat Curierul National
  Ultimele comentarii:

  Peste 1000 000 000 ani îi prindem pe CHINEZI...!! ...
  Andreea Paul (INACO): Povestea de succes a Chinei în dezvoltarea inteligenței artificiale

  Moi îs posmagii ... ...
  Andreea Paul (INACO): Rata efectivă de absorbție a banilor europeni la sub 1% pentru capitalul uman românesc și pentru dezvoltare regională în august 2018 te lasă perplex

  nu, unul care face dezacord gramatical cu subiect ...
  Un călător s-a aruncat în fața metroului, dar nu a fost rănit

  aceeasi analfabeta care a mutat intorsura buzaului ...
  Un călător s-a aruncat în fața metroului, dar nu a fost rănit

  victoras, cand inflatia este peste 5% (aia oficial ...
  Veste soc despre plata pensiilor: Ce trebuie să facă urgent toți pensionarii români

  Top articole:

  Afişează articolele cele mai:
  Votate | Comentate | Expediate

  Radio Sud

  Tipografia de Sud
  Orologia Primo minuto

  Sumarul ediţiei: