Cumpara acum
Prima pagină:

PDF
Descarcă »

Caricatura zilei:

PDF


Anunturi Publicitare Online
Sondaj:

Cine va fi noul președinte al Federației Române de Fotbal (FRF)?

Răzvan Burleanu
Ionuț Lupescu
Marcel Pușcaș

Comentarii (1) »
Sondaje vechi »

Contact:

Adresa:
Str. Cristian Popisteanu nr. 2-4
Sector 1, Bucuresti
Telefon/Fax:
021.527.19.13
0758.256.441
E-mail:
office@curierul national.ro

trafic@curierul national.ro
« Alte articole din categoria Eveniment

Ziua oportunităților de afaceri dedicată Turciei, la Palatul CCIB

Eveniment - Andreea Andrei
(citeste alte articole de acelasi autor »)


imagine-articol-1

Data adaugarii: 2018-04-13

Versiunea pentru tiparire
Trimite prin e-mail

Marimea textului:Prof. univ. dr. ing. Sorin Dimitriu, preşedintele Camerei de Comerţ şi Industrie a Municipiului Bucureşti (CCIB), a avut o întâlnire cu ES Osman Koray Ertaș, ambasadorul extraordinar și plenipotențiar al Republicii Turcia în țara noastră, care a fost însoțit de Mukerren Aksoy, consilierul comercial al Turciei în România.
În deschiderea întâlnirii, prof. univ. dr. ing. Sorin Dimitriu a vorbit despre strategia de relații externe a CCIB și a subliniat interesul privind dezvoltarea relațiilor economice și comerciale cu Republica Turcia, o dovadă în acest sens fiind cele opt acorduri de cooperare încheiate de CCIB cu organizații similare din această țară, dar și cu Asociaţia Oamenilor de Afaceri Turci din România, documente în baza cărora sunt organizate evenimente menite să contribuie la o mai bună cunoaștere a celor două comunități de afaceri. 
Potrivit președintelui Camerei bucureștene, organizarea la București a unei „Zile a oportunităților de afaceri dedicate Turciei” și a unei „Săptămâni a produselor turcești în România”, urmate de o misiune economică condusă de CCIB în Turcia ar putea constitui formule excelente pentru o mai bună cunoaştere a companiilor din cele două ţări, pentru identificarea de oportunități de afaceri și investiționale, precum și a unor proiecte cu șanse reale de finalizare și cu beneficii pentru ambele părți.
În plus, prof. univ. dr. ing. Sorin Dimitriu a subliniat că CCIB ia în calcul deschiderea unui birou de reprezentare în Turcia, dublat de o expoziţie permanentă cu produse și servicii oferite de firme din România, după un model care a fost testat cu succes în țările din regiunea Golfului Persic.
ES Osman Koray Ertaș a apreciat potenţialul pieţei româneşti şi a exprimat interesul ţării sale pentru dezvoltarea relaţiilor economice şi de cooperare cu România. Ambasadorul Republicii Turcia şi-a exprimat întreaga deschidere faţă de proiectele prezentate de preşedintele CCIB, subliniind faptul că organizarea Zilei oportunităților de afaceri dedicate Turciei poate fi corelată cu deplasarea în România, a unei delegații cuprinzând reprezentanți ai unor camere de comerț din Turcia, unde ES Osman Koray Ertaș intenționează să organizeze vizite de lucru, în perioada imediat următoare.
La data de 31 decembrie 2017, valoarea schimburilor comerciale româno-turcești se cifra la 5,1 miliarde euro, în creștere cu 16,6%, faţă de anul 2016. Exportul a însumat 2,1 miliarde euro, în creștere cu 15%, iar importul a fost de 3 miliarde euro, cu 18,2% mai mare decât în anul 2016. La data amintită, Turcia era al șaselea partener comercial al României, fiind a șaptea piață de desfacere a produselor românești și a opta piață de origine a mărfurilor intrate în România. 
La 31 decembrie 2017, în România erau înregistrate 15.097 societăți comerciale cu capital turc, valoarea capitalului social subscris fiind echivalentul a 565,4 milioane euro, reprezentând 1,3% din totalul capitalului subscris de investitorii străini. După valoarea capitalului social, Turcia ocupă locul 15 în clasamentul pe ţări de rezidenţă a investitorilor în societăţi comerciale cu participare străină, în perioada 1991 - decembrie 2017, respectiv locul 3 în clasamentul pe ţări de rezidenţă după numărul de societăţi înregistrate în România.

 
 • Currently nan/5
 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • 5
Noteaza articolul.

 Comentarii

Curierul National nu este responsabilă juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastră vă revine în exclusivitate.

  Adauga comentariul tau:
  * Nume: Email:

  * Mesaj:

  caractere rămase.

  Câmpurile notate cu * sunt obligatorii. Adresa de e-mail nu va fi publicată pe site. Mesajele sunt citite de redactorii Curierul National şi pot fi publicate in ziar.


  Recomandat Curierul National
  Ultimele comentarii:

  decat ca nu chiar toate psdizdele-s curvele mele! ...
  Dragnea și Dăncila se duc miercuri în Israel. Vizita, ținută la secret până în ultimul moment

  Domnilor inspectori de la MUNCA, hai sa mergem pe ...
  Inspecția Muncii a aplicat amenzi de un milion de euro pentru muncă nedeclarată

  in perioada 2025 aprile 20-18! ...
  Prim-ministrul Viorica Dăncilă va efectua, în perioada 25-26 aprilie, o vizită oficială în Statul Israel, la invitaţia prim-ministrului Statului Israel, Benjamin Netanyahu

  indicele robor este inca tinut mult sub inflatie! ...
  Indicele ROBOR la 3 luni a crescut din nou! Este vorba despre o creștere majoră! Care sunt efectele|

  decat ca in toate agentiile am pus incompetenti! ...
  Toate contractele la energie au fost modificate

  Top articole:

  Afişează articolele cele mai:
  Votate | Comentate | Expediate

  Radio Sud

  Tipografia de Sud
  Orologia Primo minuto

  Sumarul ediţiei: