Cumpara acum
Prima pagină:

PDF
Descarcă »

Caricatura zilei:

PDF


Anunturi Publicitare Online
Sondaj:

Credeți că pedepsele pentru violatori ar trebui crescute?

Da
Nu
Pedepsele actuale sunt corecte
Nu stiu, nu mă interesează

Comentarii (4) »
Sondaje vechi »

Contact:

Adresa:
Str. Cristian Popisteanu nr. 2-4
Sector 1, Bucuresti
Telefon/Fax:
021.527.19.13
0758.256.441
E-mail:
office@curierul national.ro

trafic@curierul national.ro
« Alte articole din categoria Eveniment

Cine va conduce destinele fotbalului în următorii 4 ani?

Eveniment - Mădălin Iulian Mihai
(citeste alte articole de acelasi autor »)
Data adaugarii: 2018-04-18

Versiunea pentru tiparire
Trimite prin e-mail

Marimea textului:


Federaţia Română de Fotbal își va alege astăzi președintele dintre cei patru candidați: Răzvan Burleanu, actual șef al FRF, foștii fotbaliști Ionuț Lupescu și Marcel Pușcaș și Ilie Ștefan Drăgan
 
Răzvan Burleanu este președintele Federației Române de Fotbal din 5 martie 2014. Acesta a terminat Facultatea de Științe Politice și a fost angajat în cadrul Parlamentului României și Administrației Prezidențiale și a fost copreședinte al Institutului European pentru Democrație Participativă.  A urmat cursuri de specializare în domeniul politicilor și a strategiilor de securitate la Universitatea Națională de Apărare Carol I, Colegiul Naţional de Apărare, definitivându-şi studiile prin susţinerea tezei de doctorat în cadrul SNSPA.
 
Ionuț Lupescu și-a făcut junioratul la echipele Mecanică Fină București și Dinamo Bucureşti. A debutat în Divizia A la vârsta de 17 ani, tot la Dinamo. După participarea cu echipa națională a României la Campionatul Mondial din 1990, a fost remarcat de echipa germană Bayer Leverkusen. Cu aceștia a câștigat Cupa Germaniei în 1993 și a ajuns în semifinalele Cupei UEFA în sezonul 1994-1995. În 1996 s-a transferat la rivala din Bundesliga Borussia Mönchengladbach. În 1998 a revenit la Dinamo alături de care a câștigat titlul de campion în 2000. După o escală în Turcia, la Bursaspor, la începutul sezonului 2000-2001, s-a reîntors la Dinamo, cu care a încheiat sezonul respectiv. În octombrie 2001 a semnat un contract cu echipa saudită Al-Hilal, dar după cinci luni a revenit la Dinamo, unde și-a încheiat cariera.
Lupescu a jucat 74 de meciuri pentru reprezentativa României și a marcat 6 goluri. A participat la două Campionate Mondiale, în 1990 și 1994, la cel din Statele Unite făcând parte din generația care a ajuns până în sferturile de finală. A jucat de asemenea la două Campionate Europene, în 1996 și 2000.
 
Marcel Pușcaș a fost fotbalist, antrenor, impresar și președinte de club. Acesta a început fotbalul la clubul Crișul Oradea, debutând în Liga I în anul 1978 la FC Bihor. De-a lungul carierei sale de fotbalist, a mai evoluat ulterior la formaţiile Steaua Bucureşti, Rapid Bucureşti, CS Târgovişte, Steaua Mizil.
Cele mai mari satisfacţii le-a cunoscut la Steaua, echipă cu care a câştigat un titlu naţional şi o Cupă a României în sezonul 1984-1985. La echipa naţională a ajuns o singură dată, a evoluat în meciul amical România-RDG (scor 1-0).
Absolvent al IEFS şi al Facultăţii de Mecanică din cadrul Academiei Militare, Puşcaş a început cariera de tehnician în 1988, când a fost antrenor-jucător la CS Târgovişte în Liga a II-a. Marcel Puşcaş a activat şi ca impresar, el deţinând licenţă FIFA de agent de jucător între 2002 şi 2004.
 
 Ilie Ștefan Drăgan este personajul mai puțin cunoscut dintre candidații la șefia FRF. Are 33 de ani și își dedică aproape tot timpul muncii alături de copii pe terenul de fotbal. A absolvit Liceul Sportiv "Sf. Pantelimon" și Facultatea de Educaţie Fizică şi Sport.
A jucat fotbal numai la nivel de amatori, iar în prezent este preşedinte și antrenor la clubul de juniori "3 Kids Sport" , înființat în anul 2008 și cu sediul în sectorul 3 din București. Toate grupele de copii din cadrul clubului participă la meciuri oficiale din campionatul municipal de fotbal al Bucureștiului, scrie Hotnews.ro

Principalele propuneri ale celor trei candidați
 
Răzvan Burleanu
Solidaritate financiară
Implementarea principiului solidarității financiare aprobat de Adunarea Generală FRF, în urma căruia fotbalul profesionist va susține activitatea cluburilor din Liga 2 și Liga 3, precum și a celorlalte entități din fotbalul amator, notează HotNews.ro.
Reformarea finanțării cluburilor
5 direcții pentru asigurarea unui cadru legal, eficient și transparent de finanțare publică și privată a cluburilor, dar și pentru a crește gradul de dezvoltare a fotbalului: 
-Solicitarea, în colaborare cu Consiliul Concurenței, unei stabiliri clare a condițiilor finanțării publice prin excepție la nivel european, pe modelul ungar, pentru pregătirea și dezvoltarea tinerilor jucători, cheltuieli de personal și infrastructură sportivă. Argumentul principal este că sportul, în general, și fotbalul în particular, vor genera dezvoltarea economiei naționale. 
-Dezvoltarea unui serviciu de asistență permanentă pentru cluburi destinat obținerii sau creșterii finanțărilor publice din partea autorităților locale. 
-Susținerea aplicării unui TVA diferențiat pentru închirierea facilităților sportive, după modelul aplicat deja la nivel de ticketing. 
-Propunerea creșterii investițiilor și finanțărilor publice spre cluburi prin programe sportive care evidențiază obiectivele de politici publice îndeplinite astfel de autoritățile locale și centrale. 
-Propunerea unor măsuri fiscale pentru încurajarea mediului privat spre investiții în cluburile de fotbal.
 
Liga 1 - cluburi solide într-o competiție premium
- Promovarea formatului competițional cu 16 echipe, pentru o competiție mai atractivă în contextul reapariției și al dezvoltării cluburilor cu tradiție din fotbalul românesc, precum și al cluburilor care reprezintă orașe importante cu tradiție în fotbalul nostru. 
- Introducerea sistemului "parachute payment" prin care cluburile retrogradate din Liga 1 să beneficieze, pe model vest-european, de susținere pentru atenuarea șocului financiar produs de retrogradare și evitarea situațiilor de faliment. 
- Creșterea sustenabilității și transparenței financiare a cluburilor printr-un set național de reguli Fair-play Financiar și Monitorizare financiară reală a cluburilor, fiindcă finanțarea reprezintă cea mai importantă funcție în fotbalul modern. 
- Constituirea Comisiei pentru Fotbalul Profesionist, votată de Adunarea Generală FRF în 2017, care va coordona proiectele acestui segment fotbalistic și va reprezenta interesele fotbalului profesionist.
 
- Extinderea principiului jucătorilor homegrown astfel încât să existe obligativitatea unei cote minime de jucători crescuți la nivel național/la nivel de club care să se regăsească pe raportul de joc și nu doar în lista de 25 de jucători, pentru creșterea posibilităților de promovare a jucătorilor autohtoni, o sursă directă de venit pentru cluburi prin transferuri.
 
Ionuț Lupescu
O nouă viziune pentru următorii 8 ani
Reorganizarea activităţii FRF pe două paliere distincte: sportiv şi administrativ. Programul are la bază doi piloni: dezvoltarea jocului de fotbal şi construirea unei organizaţii puternice.
O nouă strategie pentru sportul românesc
Sportul românesc are nevoie de un Plan Naţional de Dezvoltare. Îmi propun să conving autorităţile publice că sportul este un domeniu prioritar pentru dezvoltarea statului român.
Comitetul Strategic pentru Fotbal
Pentru a rescrie ADN-ul fotbalului românesc. Un organism va face propuneri Comitetului Executiv pentru dezvoltarea jocului.
Centralizarea corectă a datelor
Câţi membri numără în prezent familia fotbalului românesc? Este important să centralizăm corect datele privind numărul jocurilor, antrenorilor, arbitrilor şi al fanilor care compun familia fotbalului românesc.
Din nou evenimente sportive internaţionale în ţară
România trebuie să găzduiască în continuare competiţii sportive majore. Îmi propun ca în timpul mandatului să obţinem organizarea unor competiţii internaţionale majore de juniori, fotbal feminin şi fotbal în sală.
Evaluarea permanentă a aplicării Strategiei
Trebuie să respectăm strategia pe care o vom elabora împreună. În cadrul acestei strategii, ne vom asuma doar obiectivele măsurabile pentru următorii 8 ani. Mecanismul de conformitate ne va permite să ne asigurăm că urmăm întotdeauna strategia asumată.
 
Marcel Pușcaș
Readucerea fotbalului românesc într-un cadru juridic legal. Înregistrarea de urgență, în Registrul Special al Asociațiilor și Fundațiilor, atât a Comitetului Executiv, cât și a membrilor afiliați.
Modificarea Statutului FRF și a Regulamentului de Organizare a Activității Fotbalistice.
Descentralizarea totală a fotbalului românesc.
Reorganizarea structurii FRF și reducerea cheltuielilor salariale.
Delimitarea clară a fotbalului profesionist de cel amator.
Accelerarea demersurilor necesare pentru organizarea onorabilă a meciurilor repartizate României la Euro 2020.
Actualizarea, eficientizarea și modernizarea sistemului competițional.
Implementarea unei metodologii adaptate specificului românesc.
Legalizarea și transformarea radicală a Şcolii Federale de Antrenori.
Triplarea veniturilor Federației Române de Fotbal.
Popularizarea fotbalului în toate colțurile țării.
Dezvoltarea unor parteneriate corecte și eficiente cu MTS - LPF - AFAN - UEFA - FIFA - sponsori.
  Ilie Ștefan Drăgan nu a avut o campanie electorală.
 "N-am dus o campanie electorală. De astăzi (n.r. 13 aprilie) încerc să intensific lucrurile. Mă costă timp, voluntariat, îmi neglijez copiii. Nu m-am dus în teritoriu să conving oamenii. M-am dus la cele cinci cluburi să îmi dea propunerea pentru candidatură: Pro Team, Victoria 2010, AFC Rapid, Sport Team și Fairplay București. Și dacă aveam doar o propunere candidam, pentru că atunci când o persoană crede în tine, merită să te lupți", a declarat Ilie Drăgan, într-un interviu pentru Sport Total FM.
 Cum se vor desfășura alegerile
 
Drept de vot au cluburile afiliate la FRF și care își desfășoară activitatea sub egida forului: fotbal (fete și băieți), futsal, fotbal pe plajă etc.
La nivel de fotbal - echipe masculine, dreptul de vot coboară până la nivelul echipelor Under-17. La feminin – inclusiv U-15. La restul (futsal, fotbal pe plajă), au drept de vot toate etajele de vârstă.
Un club votează o singură dată, dacă are un singur CIS (Certificat de Identitate Sportivă recunoscut de MTS), chiar dacă are mai multe secții. Nu votează cluburile-satelit, care, pe deasupra, au interdicția de a promova.
 
Lista cu numărul de reprezentanți care vor participa la vot în funcție de competiție
·        Liga I - 14
·        Liga a II-a - 18
·        Liga a  III-a 59
·        AJF- 42
·        U19 și U17- 70
·        Feminin- 33
·        Fotbal pe plajă- 1
 
 
 

 
 • Currently nan/5
 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • 5
Noteaza articolul.

 Comentarii

Curierul National nu este responsabilă juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastră vă revine în exclusivitate.

 1. de carol priapus dragnea:
  credetz in lupeasca!
  2018-04-18, 12:00:06 (adresa: 83.103.229.*)
 2. de Plasa:
  Suntem un grup de microbisti si am ramas mirati ca FRF primeste anual din bugetul national uriasa suma de 17 milioane euro. Efectiv activitatea FRF nu se simte in cadrul unei miscari fotbalistice nationale. E loc de furat cat vrei, adica vechiul fason de 28 de ani: bani la partid..
  2018-04-18, 16:56:54 (adresa: 109.98.38.*)
 3. de pt. dragnist:
  ”suntem un grup de microbisti”: de ce n-ai ramas uimit pana n-a pierdut candidatul psd-pnl alegerile?
  2018-04-18, 19:38:00 (adresa: 83.103.229.*)

Timpul de 30 zile în care puteaţi face comentarii pe marginea acestui articol a expirat.


Recomandat Curierul National
Ultimele comentarii:

Dacă Sistemul Juridic e defect în 0glindă : Dem ...
Analist american: „E vremea să facem curat în România! SUA trebuie să sancționeze clar politicienii români corupți şi să elimine astfel influenţa lui Putin”

decat 2900 de milioane de euro am scos, din romani ...
Ți-ai făcut ITP-ul?Acum poți rămâne fara masina!

carmen dan spune un banc, dancila rade, dar nu int ...
Cine gestionează şi răspunde pentru pesta porcină

daca nu scoti 2900 lei si suspendarea inmatricular ...
Ți-ai făcut ITP-ul?Acum poți rămâne fara masina!

3 pupa l n dorsala pe bufonul din latul habspurcic ...
Analist american: „E vremea să facem curat în România! SUA trebuie să sancționeze clar politicienii români corupți şi să elimine astfel influenţa lui Putin”

Top articole:

Afişează articolele cele mai:
Votate | Comentate | Expediate

Radio Sud

Tipografia de Sud
Orologia Primo minuto

Sumarul ediţiei: