Cumpara acum
Prima pagină:

PDF
Descarcă »

Caricatura zilei:

PDF


Anunturi Publicitare Online
Sondaj:

Credeți că pedepsele pentru violatori ar trebui crescute?

Da
Nu
Pedepsele actuale sunt corecte
Nu stiu, nu mă interesează

Comentarii (4) »
Sondaje vechi »

Contact:

Adresa:
Str. Cristian Popisteanu nr. 2-4
Sector 1, Bucuresti
Telefon/Fax:
021.527.19.13
0758.256.441
E-mail:
office@curierul national.ro

trafic@curierul national.ro
« Alte articole din categoria Eveniment

Ruşii se tem de un război comercial

Eveniment - b1.ro
(citeste alte articole de acelasi autor »)B1.ro

Data adaugarii: 2018-07-19

Versiunea pentru tiparire
Trimite prin e-mail

Marimea textului:

Ruşii se tem de un război comercial: Şi-a lichidat 85% din titlurile deținute la Trezoreria americană.Ruşia şi-a lichidat aproape în totalitate titlurile deţinute la Trezoria Statelor Unite în contextul războaielor comerciale declanşate începând din aprilie pe fondul măsurilor economice luate de administraţia Donald Trump. Astfel, titlurile au scăzut de la 96 de miliarde de dolari în martie la numai 9 miliarde de dolari în luna mai. 
Datele oficiale arată că bănci centrale şi alte instituţii din întreaga lume au vândut cele mai multe titluri de Trezorerie americane după ianuarie 2016, respectiv 48,3 miliarde de dolari, probabil din cauza îngrijorării că alţii vor vinde mai întâi, amplificând creşterea randamentelor.
 Vânzările au continuat în luna mai, când au fost vândute titluri de 24 de miliarde de dolari, iar randamentele au atins 3,11%, cel mai ridicat nivel din 2018.
Contrar unor zvonuri, vânzările nu au venit din partea Beijingului, pentru că după ce a vândut titluri de 6 miliarde de dolari în aprilie, China a cumpărat apoi titluri în valoare de 1,2 miliarde de dolari în luna mai.
Japonia a vândut la rândul ei în aprilie titluri ale Trezoreriei americane de 12 miliarde de dolari, dar a recuperat în mai, când a cumpărat obligaţiuni de acest tip de 17,5 miliarde de dolari, ajungând la o deţinere de 1.048,8 miliarde de dolari, ceea ce înseamnă că în ultimele două luni a ajuns cumpărător net de titluri ale Trezoreriei americane.
 Între timp, al treilea cel mai important deţinător, fondurile de hedging, respectiv Insulele Cayman, a cumpărat titluri de Trezorerie pentru a doua lună consecutiv, adăugând alte 5 miliarde de dolari.
În luna aprilie explicaţia a fost simplă: Vladimir Putin a lichidat jumătate din deţinerile de titluri ale Trezoreriei americane, care s-au redus cu 47,4 miliarde de dolari, la 48,7 miliarde de dolari, cel mai scăzut nivel din 2008, de la 96 de miliarde de dolari în luna martie.
În timp ce preşedintele american Donald Trump a continuat să vorbească despre mai multe sancţiuni împotriva Rusiei, Putin nu s-a oprit, iar în luna mai a continuat să lichideze deţinerile de titluri ale guvernului american, care au coborât cu alte 40 de miliarde de dolari, respectiv cu  82%, de la 48,7 miliarde de dolari la doar 9 miliarde de dolari în luna mai.
Se pare că Putin a vorbit serios atunci când a avertizat că va diversifica rezervele de stat ale Rusiei, în afara titlurilor Trezoreriei americane.
 
 • Currently nan/5
 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • 5
Noteaza articolul.

 Comentarii

Curierul National nu este responsabilă juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastră vă revine în exclusivitate.

  Timpul de 30 zile în care puteaţi face comentarii pe marginea acestui articol a expirat.


  Recomandat Curierul National
  Ultimele comentarii:

  ITALIA 12 HRISTOS 12; I.T.ALIA. I.T.-Ilie Tișbitu ...
  Bilanțul catastrofei de la Genova, în continuă creștere. Funeralii naționale în absența sicrielor unora dintre victime, ale căror familii condamnă guvernul

  weber a ajuns un manipulat ...
  Iohannis: Condamn ferm intervenţia brutală a Jandarmeriei; ministrul de Interne trebuie să dea urgent explicaţii

  19-08-2018. 1+9+8+2+1-8=13 ALLAH; 20+1+8-8=21 MAHO ...
  Un al doilea seism puternic, duminică, în largul coastelor insulei indoneziene Lombok

  NEA EXPLICAT : LAPTELE DE BIVOLIŢĂ E NEGRU ... ...
  Iohannis: Condamn ferm intervenţia brutală a Jandarmeriei; ministrul de Interne trebuie să dea urgent explicaţii

  chichirau si gotiu la troaca ...
  Cine gestionează şi răspunde pentru pesta porcină

  Top articole:

  Afişează articolele cele mai:
  Votate | Comentate | Expediate

  Radio Sud

  Tipografia de Sud
  Orologia Primo minuto

  Sumarul ediţiei: