Cumpara acum
Prima pagină:

PDF
Descarcă »

Caricatura zilei:

PDF


Anunturi Publicitare Online
Sondaj:

Credeți că pedepsele pentru violatori ar trebui crescute?

Da
Nu
Pedepsele actuale sunt corecte
Nu stiu, nu mă interesează

Comentarii (4) »
Sondaje vechi »

Contact:

Adresa:
Str. Cristian Popisteanu nr. 2-4
Sector 1, Bucuresti
Telefon/Fax:
021.527.19.13
0758.256.441
E-mail:
office@curierul national.ro

trafic@curierul national.ro
« Alte articole din categoria Extern

Avocatul american Hausfeld atacă băncile germane. Cere daune de miliarde

ExternData adaugarii: 2017-01-10

Versiunea pentru tiparire
Trimite prin e-mail

Marimea textului:

Vizate sunt Sparkassen, Volksbanken şi Deutsche Bank, care sunt acuzate de înţelegeri de tip cartel
Aceeaşi casă de avocatură a cerut recent daune pentru clienţii VW din Germania, în contextul scandalului „Dieselgate”

Casa de avocatură Hausfeld din SUA pregăteşte o plângere colectivă împotriva băncilor germane, cerând daune de miliarde. Potrivit informaţiilor Bild am Sonntag (BamS), sunt vizate Sparkassen, Volksbanken şi institute financiare private, cum ar fi Deutsche Bank. Băncile sunt acuzate că, în urma unor înţelegeri de tip cartel, ar fi aplicat comercianţilor taxe exorbitante la plata cu EC-card.
Un reprezentant al biroului din Germania, Christopher Rother, a declarat că Hausfeld reprezintă „clienţi bine-cunoscuţi”. Ar fi vorba despre mari companii petroliere şi comerciale. Ani de zile, acestea ar fi plătit băncilor respective o taxă fixă, de 0,3% din suma tranzacţionată, arată hotnews.ro.
În 2014, sub presiunea Oficiului Federal Anti-Cartel (Bundeskartellamt), instituţiile financiare au promis că vor permite o negociere liberă a taxei, între comerciant şi bancă. Costurile ar fi scăzut astfel cu până la 40%. În anul 2015, volumul de mărfuri tranzacţionat şi plătit cu card bancar prin băncile germane ar fi fost în valoare de aproape 100 de miliarde euro.

Cer comisioanele bancare excesive

Casa de avocatură Hausfeld vrea acum să solicite, în numele clienţilor săi comerciali, comisioanele bancare excesive practicate în trecut. Plângerea colectivă, care ar urma să fie înaintată tribunalului din Frankfurt, ar viza o perioadă retroactivă, de zece ani.
Pentru BamS, un purtător de cuvânt al sectorului bancar german a declarat că „o casă de avocatură reclamantă din America încearcă să instige la litigii pe unii comercianţi germani, contra instituţiilor de creditare”. Iar acestea nu văd o justificare a actualului demers, a adăugat acesta.
Hausfeld Global Litigation Solutions nu se ocupă cu lucruri mici. Iar Michael D. Hausfeld, preşedintele casei de avocatură americane, nici atât.
Născut în 1944 la Brooklyn, ca fiu al unor refugiaţi evrei din Polonia, el şi-a făcut un renume internaţional în 1996, când a intentat o serie de procese în numele unor victime ale Holocaustului, împotriva băncilor elveţiene.

S-a bătut şi cu IBM, General Motors şi Ford...

Mai târziu, el a atacat în instanţă giganţii industriali IBM, General Motors şi Ford, cerând daune pentru muncă forţată a victimelor apartheid-ului din Africa de Sud. Plângerea a fost depusă în numele reclamanţilor şi a tuturor „cetăţenilor de culoare din Africa de Sud” pentru suferinţele pe care le-au îndurat în timpul regimului de apartheid, între 1960 şi 1994.
„Producătorii auto sunt acuzaţi că au livrat vehicule militare blindate care au fost folosite la dispersarea manifestanţilor şi că au ajutat forţele de securitate însărcinate cu identificarea şi torturarea liderilor mişcării anti-apartheid”, relata Hotnews.ro în 2010. Până acum nu s-au înregistrat succese notabile în acest proces.

...şi a sprijinit pescarii din Alaska

Dar neobositul Hausfeld nu s-a oprit. El s-a pus în slujba fumătorilor de „lights” din SUA, a pescarilor din Alaska, a afro-americanilor discriminaţi profesional şi a altor cauze care, dincolo de aspectul lor litigios civil, au importante ecouri politice. În 2007, Michael D. Hausfeld şi-a fondat propria casă de avocatură, la care, între timp, lucrează treizeci de avocaţi. Acţionând pe axa Washington DC-Londra-Bruxelles-Berlin, avocaţii Hausfeld ţintesc cartelurile globale, dar şi mari firme germane, cum ar fi producătorul auto Volkswagen. Ei au cerut recent daune pentru clienţii VW din Germania, în contextul scandalului „Diesel”, de manipulare a emisiilor de gaze la automobilele pe motorină.
 
 • Currently nan/5
 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • 5
Noteaza articolul.

 Comentarii

Curierul National nu este responsabilă juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastră vă revine în exclusivitate.

  Timpul de 30 zile în care puteaţi face comentarii pe marginea acestui articol a expirat.


  Recomandat Curierul National
  Ultimele comentarii:

  Incepem sa ne invatam cu alt tip de infomatii, con ...
  Anunț TERIBIL al autorităților pentru pensionarii români: Nicio pensie nu se mai plătește

  Dupa miscarile neamtului sigur va avea un al doile ...
  Sentința finală în cazul lui Dragnea ar putea fi grăbită.

  Titlull este jenant,continutul este subtirel,pacat ...
  Anunț TERIBIL al autorităților pentru pensionarii români: Nicio pensie nu se mai plătește

  ai numai gainuse ! 3 ...
  Israel: Vizită controversată a lui Viktor Orban

  Din acest articol romanii au aflat doua stiri ...
  Israel: Vizită controversată a lui Viktor Orban

  Top articole:

  Afişează articolele cele mai:
  Votate | Comentate | Expediate

  Radio Sud

  Tipografia de Sud
  Orologia Primo minuto

  Sumarul ediţiei:

  Eveniment