Cumpara acum
Prima pagină:

PDF
Descarcă »

Caricatura zilei:

PDF


Anunturi Publicitare Online
Sondaj:

Care sunt soluţiile pentru eficientizarea sistemului sanitar?

Scăderea birocraţiei
Creşterea transparenţei
Construcţia de spitale noi
Modernizarea spitalelor vechi
Parteneriatul public privat

Comentarii (6) »
Sondaje vechi »

Contact:

Adresa:
Str. Cristian Popisteanu nr. 2-4
Sector 1, Bucuresti
Telefon/Fax:
021.527.19.13
0758.256.441
E-mail:
[email protected] national.ro

[email protected] national.ro
« Alte articole din categoria Extern

Valoarea globală a tranzacţiilor din energie şi utilităţi a scăzut în 2016

ExternData adaugarii: 2017-02-15

Versiunea pentru tiparire
Trimite prin e-mail

Marimea textului:

Activele reglementate au reprezentat 46% din valoarea totală a tranzacţiilor, cumulând 89,3 miliarde USD
Valoarea în creştere a tranzacţiilor din Europa şi din cele două Americi este estimată să scadă în 2017
Oportunităţile din regiunea Asia-Pacific şi de pe pieţele emergente atrag investiţiile

Valoarea globală a tranzacţiilor din energie şi utilităţi a scăzut cu 4% în 2016, la 192,3 miliarde USD în 2016, faţă de 200 miliarde USD în 2015, conform raportului EY Power transactions and trends: 2016 review and 2017 outlook. 
Activele reglementate au cumulat cea mai mare cotă din valoarea tranzacţiilor din 2016 (46%), respectiv 89,3 miliarde USD, pe măsură ce investitorii au căutat randamente stabile. De asemenea, interesul pentru activele din energie regenerabilă a rămas foarte ridicat, valoarea tranzacţiilor totalizând 28,4 miliarde USD - inclusiv tranzacţiile de peste 10 miliarde USD. Doar în cele două Americi au avut loc 46 de tranzacţii din domeniul energiilor regenerabile, care au totalizat 8,3 miliarde USD.
De asemenea, anul trecut s-a remarcat ca tendinţă - chiar dacă la scară mai mică - a unora dintre cele mai mari companii globale de utilităţi investiţia în noi tehnologii energetice, în special în noi tehnologii de stocare. Enel, Innogy şi National Grid s-au numărat printre aceste companii. Tranzacţiile care au implicat noi tehnologii energetice (de stocare, de măsurare inteligentă şi de încărcare a vehiculelor electrice) au totalizat 898 milioane USD.

Europa are parte de cea mai mare creştere anuală a valorii tranzacţiilor din 2012 până în prezent

Valoarea tranzacţiilor din energie şi utilităţi a atins în Europa 51 miliarde USD anul trecut - cea mai mare valoare din 2012 până în prezent.
Activitatea tranzacţională din trimestrul al patrulea a reprezentat mai bine de jumătate din valoarea tranzacţiilor din întregul an, totalizând 27,8 miliarde USD. Tranzacţiile din zona de transport şi distribuţie de energie (T&D) au cumulat 22,7 miliarde USD din valoarea totală din regiunea europeană. Excluzând activele din transport şi distribuţie, valoarea tranzacţiilor a scăzut cu 7% faţă de 2015, pe măsură ce investiţiile în generarea de energie şi în energii regenerabile au scăzut de la un an la altul.

Incertitudinea umbreşte perspectiva activităţii de tranzacţionare în cele două Americi

Sectorul energiei şi al utilităţilor din zona celor două Americi a încheiat anul 2016 la o valoare ridicată, de peste 99 miliarde USD, pentru al şaselea an consecutiv. Începutul anului a fost cea mai intensă perioadă pentru tranzacţionare, alimentată de încrederea investitorilor şi de abundenţa capitalurilor. Cu toate acestea, valoarea tranzacţiilor a scăzut în trimestrul al patrulea la 13,9 miliarde USD de la 26,3 miliarde USD în trimestrul trei al anului.
Statele Unite au fost în fruntea activităţii de tranzacţionare din regiune, cu o valoare a tranzacţiilor totalizând 8,2 miliarde USD în trimestrul al patrulea din 2016. Cu toate acestea, creşterea ratelor dobânzilor ar putea încetini activitatea de tranzacţionare în 2017, în vreme ce impactul schimbărilor din politica energetică a acestei ţări este încă incert.
Oportunităţile de investiţii abundă în regiunea Asia-Pacific

Valoarea tranzacţiilor din energie şi utilităţi în regiunea Asia-Pacific a atins 23 miliarde USD în trimestrul al patrulea din 2016 - de patru ori mai mult decât valoarea înregistrată în trimestrul al treilea al aceluiaşi an (5,7 miliarde USD). 55% (12,7 miliarde USD) din valoarea totală a tranzacţiilor din regiune a provenit din active T&D. 
 
 • Currently nan/5
 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • 5
Noteaza articolul.

 Comentarii

Curierul National nu este responsabilă juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastră vă revine în exclusivitate.

  Timpul de 30 zile în care puteaţi face comentarii pe marginea acestui articol a expirat.


  Recomandat Curierul National
  Ultimele comentarii:

  porci, la soci! ...
  Summit Putin-Erdogan-Rohani la Soci, pentru a discuta viitorul Siriei

  2000 de posturi in firmele primariei din bucale! t ...
  Industria, cel mai mare angajator în 2016

  doar pentru tineri, pentru oamenii ramasi nu?! ...
  Eurodeputatul PSD Răzvan Popa susține creșterea investițiilor în programele menite să creeze locuri de muncă pentru tineri

  decat de ziua nationala?! ...
  Tudose, Dragnea şi Tăriceanu fug din Bucureşti de Ziua Naţională

  anticipate, cu zdrobirea partidelor infiltrate de ...
  Criza politică din Germania - încă departe de a fi soluționată. Partidele politice germane sunt incapabile să-și asume responsabilitățile pentru soarta guvernării

  Top articole:

  Afişează articolele cele mai:
  Votate | Comentate | Expediate

  Radio Sud

  Tipografia de Sud
  Orologia Primo minuto

  Sumarul ediţiei:

  Eveniment

  Economie

  Finante Banci

  Actualitate Companii

  Politic

  Economie mondiala