Cumpara acum
Prima pagină:

PDF
Descarcă »

Caricatura zilei:

PDF


Anunturi Publicitare Online
Sondaj:

Care sunt soluţiile pentru eficientizarea sistemului sanitar?

Scăderea birocraţiei
Creşterea transparenţei
Construcţia de spitale noi
Modernizarea spitalelor vechi
Parteneriatul public privat

Comentarii (7) »
Sondaje vechi »

Contact:

Adresa:
Str. Cristian Popisteanu nr. 2-4
Sector 1, Bucuresti
Telefon/Fax:
021.527.19.13
0758.256.441
E-mail:
[email protected] national.ro

[email protected] national.ro
« Alte articole din categoria Extern

François Hollande cere „mobilizare generală” împotriva atacurilor informatice

Extern - Maria Capitaine
(citeste alte articole de acelasi autor »)
Data adaugarii: 2017-03-03

Versiunea pentru tiparire
Trimite prin e-mail

Marimea textului:

Miercuri, la Elysée s-a întrunit, în formulă restrânsă, Consiliul de apărare şi securitate naţională pentru a examina „măsurile de vigilenţă” puse în aplicare în actuala campanie prezidenţială. Preşedintele François Hollande a cerut mobilizarea tuturor mijloacelor necesare pentru a se face faţă atacurilor cibernetice, evitând astfel influenţarea campaniei electorale şi a votului.
 
Un comunicat oficial al Elysée precizează că „a luat act de măsurile suplimentare de protecţie luate de sistemele informatice implicate în operaţiunile electorale”. În cazul ameninţării printr-un cyberatac asupra unuia dintre candidaţii la prezidenţiale, comunicatul stabileşte că Agenţia naţională pentru securitatea sistemelor de informare (ANSSI) poate fi solicitată de către Comisia naţională de control al alegerilor prezidenţiale (CNCCEP) şi de Consiliul Constituţional, garantul derulării normale a alegerilor. Natura şi originea ameninţărilor cu atacuri cibernetice nu a fost precizată în comunicatul amintit, dar, într-un interviu acordat ziarului „Le Figaro”, Louis Gautier, secretarul general pentru problemele apărării şi securităţii naţionale, arată că pericolele respective pot lua forma neasigurării serviciilor ce se impun, vizând de pildă blocarea unui site, făcându-l indisponibil, până la propagarea de zvonuri şi informaţii false sau, şi mai problematic, până la extragerea şi exploatarea, cu intenţia de a le anula, a mii de documente.
O vigilenţă deosebită este avută în vedere şi în privinţa maşinilor de vot, utilizate în 64 de comune, cu circa 1,3 milioane de alegători, dar şi asupra votului electronic al francezilor din afara graniţelor ţării.

Mii de cyberatacuri asupra site-ului electoral al lui Emmanuel Macron

Încă din 15 februarie, preşedintele Hollande a solicitat definirea clară a „măsurilor specifice de vigilenţă şi protecţie”, ca o reacţie la îngrijorarea provocată de declaraţiile lui Richard Ferrand, secretarul general al mişcării „En March”, condusă de Macron, în care susţinea că, de la declanşarea campaniei electorale, lunar, asupra site-ului candidatului Emmanuel Macron, fostul ministru al Economiei în guvernarea Hollande, sunt comise mii de cyberatacuri. Ferrand a acuzat direct Rusia că se amestecă în alegerile prezidenţiale din Franţa. Bineînţeles, preşedinţia Rusiei, prin purtătorul său de cuvânt, Dmitri Peskov, a calificat acuzaţiile lui Richard Ferrand drept „absurde”. La 19 februarie, într-un interviu acordat ziarului „Journal de Dimanche” (JDD), şeful diplomaţiei franceze, Jean-Marc Ayrault, a calificat cyberatacurile ruseşti drept „o inacceptabilă formă de ingerinţă” în campania electorală din Franţa. Mai mult, Ayrault a acuzat Rusia că se amestecă „preferenţial” în campania din Franţa, în sprijinul, de fapt, al candidatei Frontului Naţional, Marine Le Pen. Ministrul francez de externe a fost dur şi categoric faţă de hackerii ruşi, subliniind că „Rusia este prima căreia îi trebuie reamintit că neamestecul în afacerile interne este un principiu cardinal al vieţii internaţionale”, iar „francezii nu vor accepta să le fie dictată alegerea”.
 
 • Currently nan/5
 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • 5
Noteaza articolul.

 Comentarii

Curierul National nu este responsabilă juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastră vă revine în exclusivitate.

  Timpul de 30 zile în care puteaţi face comentarii pe marginea acestui articol a expirat.


  Recomandat Curierul National
  Ultimele comentarii:

  Ar trebui sa se aprobe mult mai repede aceasta teh ...
  Securitate sporită la metrou

  Un gest care nu ne face cinste : plasarea pe sicr ...
  Ultimul drum al Regelui Mihai I

  sau impiedica acoperirea furturilor cu bani de la ...
  Fondul Proprietatea obstrucționează capitalizarea companiei “Poșta Română”

  pt. nicolae OUT: serios? Şi cum îl dai afară br ...
  Fostul Principe Nicolae al Romaniei: Voi veni înapoi! Sunt alături de țară și popor, cum a fost și bunicul meu

  pozitia f.p. este in spiritul legalitatii si al bu ...
  Fondul Proprietatea răspunde la acuzaţiile aduse

  Top articole:

  Afişează articolele cele mai:
  Votate | Comentate | Expediate

  Radio Sud

  Tipografia de Sud
  Orologia Primo minuto

  Sumarul ediţiei:

  Eveniment

  Economie

  Finante Banci

  Politic