Cumpara acum
Prima pagină:

PDF
Descarcă »

Caricatura zilei:

PDF


Anunturi Publicitare Online
Sondaj:

Considerați normal să plătiți vizita la medicul de familie?

Da
Nu
Casa de Sănătate trebuie să intervină

Comentarii (5) »
Sondaje vechi »

Contact:

Adresa:
Str. Cristian Popisteanu nr. 2-4
Sector 1, Bucuresti
Telefon/Fax:
021.527.19.13
0758.256.441
E-mail:
office@curierul national.ro

trafic@curierul national.ro
« Alte articole din categoria Extern

Spre deosebire de cea mai mare parte a statelor UE, Londra curtează regimul lui Erdogan

Extern - Maria Capitaine
(citeste alte articole de acelasi autor »)
Data adaugarii: 2017-04-19

Versiunea pentru tiparire
Trimite prin e-mail

Marimea textului:

Surprinzător, în ciuda unor proteste inclusiv în plan intern faţă de demersurile şi „victoria”, fie ea şi modestă, a lui Erdogan la referendumul ce-i conferă puteri dictatoriale, Regatul Unit - încă membru al Uniunii Europene -  promovează, în plan diplomatic, o strategie total diferită. Comentatori politici europeni , citaţi de presa franceză, remarcă faptul că, deşi UE şi cea mai mare parte a ţărilor membre sunt „crispate” în faţa recentei „victorii” a lui Erdogan, Londra depune eforturi intense pentru a-şi amplifica relaţiile cu Ankara, în perspectiva finalizării procesului Brexit.
 
Reţine atenţia, înainte de toate, vizita, în luna ianuarie, a dnei premier Theresa May la Ankara. Domnia sa nu a făcut prea mare caz de problema drepturilor omului în cadrul convorbirilor cu oficialii turci, preferând să creeze cadrul propice pentru a semna un contract militar de peste 100 milioane de lire sterline şi să „reactiveze” o relaţie veche de 400 de ani cu Turcia. Şi mai recent, înaintea vizitei la Ankara a ministrului britanic de Externe, Boris Johnson, Parlamentul britanic a dat publicităţii un raport care face numeroase referiri în acelaşi sens la relaţiile „tradiţionale” cu Turcia. Parlamentarii britanici recunosc în mod expres că Brexit nu împiedică „o apropiere” de Turcia. 

Încurajări discrete, dar palpabile, faţă de politica lui Erdogan

Surprinzătoare este aprecierea din raportul mai sus menţionat, conform căreia sumele de bani promise de UE Turciei pentru a păstra pe teritoriul ei milioanele de migranţi proveniţi din Siria sunt „prea mici” şi, mai ales, au fost transferate „prea lent”.
Chiar dacă recunosc că nici Turcia nu şi-a respectat toate obligaţiile asumate, parlamentarii britanici consideră - la fel ca guvernul turc - că „UE nu a vărsat resursele promise pentru ameliorarea suferinţelor reale ale refugiaţilor”. Raportul britanic îl citează pe Sir Alan Duncan, secretar de stat la MAE britanic, care spune că „nu există suficientă înţelegere din partea membrilor UE privind dificultăţile cu care se confruntă Turcia după lovitura de stat eşuată din vara anului trecut”... „Ar fi  trebuit mai întâi înţeleasă situaţia înainte de a formula critici”, a adăugat Alan Duncan, lansând o opinie ce a surprins lumea politică britanică - aceea că guvernul britanic ar trebui felicitat că a susţinut măsurile luate de Turcia împotriva pericolului unor alte lovituri de stat şi a terorismului. Dar ceea ce a surprins şi mai mult a fost poziţia lui Alan Duncan în sprijinul - deşi discret, dar repede înţeles - faţă de ideea lui Erdogan potrivit căreia Fethullah Gulen ar fi avut un rol în pregătirea tentativei de lovitură de stat de anul trecut. „Ne este imposibil să confirmăm că toate activităţile adepţilor lui Gulen sunt strict filantropice”, a spus Alan Duncan. „O muzică dulce pentru urechile lui Recep Erdogan” care, la sfârşitul lunii martie, declara că ţara sa „nu va uita niciodată sprijinul şi solidaritatea” britanicilor de după lovitura de stat nereuşită din 2016.
 
 • Currently nan/5
 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • 5
Noteaza articolul.

 Comentarii

Curierul National nu este responsabilă juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastră vă revine în exclusivitate.

 1. de :
  cu erdogan ,turcii o vor duce mai bine.
  2017-04-19, 09:48:15 (adresa: 80.240.139.*)
 2. de pt. 2 copeici:
  vor spune ca o duc mai bine!
  2017-04-19, 17:52:39 (adresa: 95.77.216.*)

Timpul de 30 zile în care puteaţi face comentarii pe marginea acestui articol a expirat.


Recomandat Curierul National
Ultimele comentarii:

Cautam moderatori de anunturi. Primiti plata pentr ...
CFR Calatori: Trenul Unirii va face legatura intre Bucuresti si Iasi in 24 ianuarie, de Ziua Micii Uniri

Cautam moderatori de anunturi. Primiti plata pentr ...
Telekom România pune capăt colaborării cu Poşta Română pentru serviciile de plată a facturilor

Cautam moderatori de anunturi. Primiti plata pentr ...
Germania: Partidul de extrema dreapta AfD obtine sefia comisiei pentru Buget din Bundestag

Cautam moderatori de anunturi. Primiti plata pentr ...
Alegerile parlamentare europene: un proiect privind prezentarea de liste transnaționale a fost validat de o comisie a PE

Cautam moderatori de anunturi. Primiti plata pentr ...
Alegerile parlamentare europene: un proiect privind prezentarea de liste transnaționale a fost validat de o comisie a PE

Top articole:

Afişează articolele cele mai:
Votate | Comentate | Expediate

Radio Sud

Tipografia de Sud
Orologia Primo minuto

Sumarul ediţiei:

Eveniment

Economie

Finante Banci

Specializat

Politic

Actualitate

Turism

IT&C

Piata farma

Extern

Util