Cumpara acum
Prima pagină:

PDF
Descarcă »

Caricatura zilei:

PDF


Anunturi Publicitare Online
Sondaj:

Considerați normal să plătiți vizita la medicul de familie?

Da
Nu
Casa de Sănătate trebuie să intervină

Comentarii (9) »
Sondaje vechi »

Contact:

Adresa:
Str. Cristian Popisteanu nr. 2-4
Sector 1, Bucuresti
Telefon/Fax:
021.527.19.13
0758.256.441
E-mail:
office@curierul national.ro

trafic@curierul national.ro
« Alte articole din categoria Extern

Macron, critici la adresa UE: “Este prea slabă, lentă şi ineficientă”

Extern - Anca Dumitraşcu (gds.ro)
(citeste alte articole de acelasi autor »)Sursa foto: Albuquerque Journal

Data adaugarii: 2017-09-26

Versiunea pentru tiparire
Trimite prin e-mail

Marimea textului:

 
Emmanuel Macron, preşedintele Franţei, a pledat marţi pentru reformarea Europei statelor “suverane şi unite” prin acţiuni comune axate pe domenii fundamentale precum securitatea, apărarea, politicile economice şi fiscale, relatează publicaţiile Le Monde şi Le Figaro, citate de Mediafax.

Într-un discurs rostit la Universitatea Sorbona, Emmanuel Macron a propus “refondarea” Europei statelor “suverane”, “unite” şi “democratice”, criticând o Uniune Europeană “prea slabă, lentă şi ineficientă”. “Primul este securitatea.Trebuie să intensificăm acţiunile pentru combaterea propagandei teroriste. Este necesar un Parchet european pentru combaterea terorismului. În al doilea rând, Europei îi lipseşte o cultură comună strategică în materie de apărare. Propun să primim în armatele noastre naţionale militari din toate celelalte ţări europene, pentru activităţi operaţionale şi schimburi de informaţii”, a adăugat liderul Franţei.

Proceduri de azil “disparate” pentru combaterea imigraţiei

Preşedintele Franţei, Emmanuel Macron, a cerut, în discursul de marţi, proceduri de azil “disparate” pentru combaterea imigraţiei, “o provocare majoră” pentru Europa, relatează FranceTV.info. “Avem de ales, fie revenim la frontierele naţionale, fie construim un spaţiu comun al frontierelor, al drepturilor la azil şi al imigraţiei. Este necesar un oficiu european pentru azil, în scopul armonizării procedurilor; treptat, este necesară o poliţie europeană a frontierelor şi un vast program de integrare a refugiaţilor”, a afirmat Emmanuel Macron. “În materie de politică externă, este necesar un parteneriat cu Africa. Dacă Europa nu va face aceste lucru, îl vor face alţii”, a adăugat Macron. Pentru a face faţă catastrofelor naturale, liderul de la Paris a pledat pentru înfiinţarea unei “forţe europene de protecţie civilă”. Emmanuel Macron, preşedintele Franţei, a cerut depăşirea problemelor generate de “standardele duble” privind alimentele la nivel european, propunând înfiinţarea unei agenţii a Uniunii Europene pentru verificarea standarelor produselor alimentare. “Vara aceasta, am avut criza ouălor.
Trebuie să creăm o forţă europeană pentru verificarea standardelor alimentare. Şi sugerez să punem capăt în toată Europa standardelor duble”, a afirmat Emmanuel Macron. “Avem nevoie de o Europă a securităţii şi a suveranităţii alimentare. Oare Politica noastră Agricolă Comună îi protejează bine pe agricultori şi pe consumatori? Uitându-mă la aceşti ani, nu am în totalitate acest sentiment. Vreau să creăm o Politică Agricolă Comună axată pe două obiective: protejarea pieţelor de crizele mondiale şi acordarea unei flexibilităţi mai mari la nivel teritorial”, a spus Macron.

Crearea cadrului legal european în domeniul informatic

Emmanuel Macron, preşedintele Franţei, a cerut marţi crearea cadrului legal european în domeniul informatic, pledând pentru garantarea drepturilor individuale şi protejarea datelor private, relatează FranceTV.info. “Europa trebuie să lanseze revoluţia digitală, inclusiv prin atragerea celor mai buni specialişti în acest domeniu. În momentul de faţă, în domeniul digital nu avem legi suficient de puternice. Europa trebuie să creeze cadrul legal în domeniul cibernetic pentru a permite garantarea drepturilor individuale şi protejarea datelor private”, a spus Macron.

Buget comun al zonei euro şi un post de ministru UE de Finanţe

Emmanuel Macron, preşedintele Franţei, a pledat pentru reformarea politicilor economice şi fiscale în zona euro, exprimând susţinere pentru înfiinţarea unui post de ministru UE al Finanţelor, relatează ziarul Le Monde. “Este necesar un buget comun al zonei euro şi un control economic mai puternic, printr-un ministru comun”, a afirmat Macron. “Avem nevoie de coordonarea politicilor economice, de un buget comun, de atragerea investiţiilor. O putere economică durabilă se poate construi doar în jurul unei monede unice puternice”, a subliniat Macron.

Liste transnaţionale în scrutinul europarlamentar din 2019

Emmanuel Macron, preşedintele Franţei, a pledat pentru organizarea alegerilor europarlamentare din 2019 pe liste transnaţionale, “pentru un proiect european”. “Trebuie să organizăm o dezbatere deschisă, europeană, transparentă, care să confere un conţinut şi o miză alegerilor europene din anul 2019”, a declarat Emmanuel Macron. “În alegerile europarlamentare din 2019 am putea vota aceeaşi listă în întreaga Europă, pentru un proiect european”, a recomandat Macron.
 
 • Currently nan/5
 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • 5
Noteaza articolul.

 Comentarii

Curierul National nu este responsabilă juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastră vă revine în exclusivitate.

  Timpul de 30 zile în care puteaţi face comentarii pe marginea acestui articol a expirat.


  Recomandat Curierul National
  Ultimele comentarii:

  si dupa montaj, le casam? vin cele noi, turk buss ...
  RATB va dota cu aer conditionat 100 de troleibuze

  Recomandare lucru pe net exclusiv: cautam persoane ...
  Avenir Telecom a lansat telefoanele Energizer pe piaţa din România

  Presedintele si premierul au fost declarati proeu ...
  Contract intre doua firme ale Primariei Bucuresti pentru inchirierea unor corpuri de iluminat de 22.500 de euro

  Bravo baieti!!!V-am vazut odata intr-un local pe P ...
  The ŞlagărBusters - sau rememorarea hit-urilor trecutului într-o manieră amuzantă

  In sectorul medical astea sunt povesti vanatoresti ...
  Angajații din sectorul public primesc vouchere de vacanta

  Top articole:

  Afişează articolele cele mai:
  Votate | Comentate | Expediate

  Radio Sud

  Tipografia de Sud
  Orologia Primo minuto

  Sumarul ediţiei: