Cumpara acum
Prima pagină:

PDF
Descarcă »

Caricatura zilei:

PDF


Anunturi Publicitare Online
Sondaj:

Care sunt soluţiile pentru eficientizarea sistemului sanitar?

Scăderea birocraţiei
Creşterea transparenţei
Construcţia de spitale noi
Modernizarea spitalelor vechi
Parteneriatul public privat

Comentarii (7) »
Sondaje vechi »

Contact:

Adresa:
Str. Cristian Popisteanu nr. 2-4
Sector 1, Bucuresti
Telefon/Fax:
021.527.19.13
0758.256.441
E-mail:
[email protected] national.ro

[email protected] national.ro
« Alte articole din categoria Extern

Presată de urgenţa formării noului guvern, Angela Merkel face concesii: este gata să plafoneze numărul refugiaţilor acceptaţi în Germania

Extern - Maria Capitaine
(citeste alte articole de acelasi autor »)sursa foto: cnn.com

Data adaugarii: 2017-10-09

Versiunea pentru tiparire
Trimite prin e-mail

Marimea textului:


UCD şi UCS s-au înţeles, în fine, asupra unui text care prevede limitarea la 200.000 a numărului persoanelor acceptate anual, din raţiuni umanitare, pe teritoriul german. Este vorba de fapt de un compromis cu mare impact politic la care au ajuns formaţiunile politice ce o susţin majoritar pe Angela Merkel, ştiut fiind că UCS şi chiar o parte a propriei formaţiuni politice, UCD, au criticat nu o dată politica Angelei Merkel în domeniul migraţiei, considerând-o vinovată de scorul mult diminuat înregistrat la recentele alegeri legislative faţă de scrutinurile anterioare. 

Surse din interiorul UCD consideră concesia făcută de dna Merkel drept un preludiu al altor negocieri, cu alte formaţiuni politice în vederea formării unei coaliţii guvernamentale. 

Duminică, pentru prima oară, dna Merkel s-a declarat gata să facă totuşi o concesie pentru a urgenta formarea noului guvern german: a fost de acord cu plafonarea numărului refugiaţilor acceptaţi din raţiuni umanitare pe teritoriul german. Împreună cu preşedintele UCS, bavarezul Horst Seehofer, a stabilit prezentarea  formulei de compromis în cadrul unei conferinţe de presă stabilite pentru luni la Berlin. Ştiind poziţia fermă a dnei Merkel în chestiunea migraţiei, de la care în campania electorală nu s-a abătut nicio secundă, spunând chiar că, în cazul unor situaţii similare, ar proceda la fel, concesia făcută duminică UCS a surprins  corespondenţii europeni de presă şi presa germană. Ea este interpretată drept un preludiu al altor negocieri, cu alte formaţiuni politice în vederea formării unei coaliţii guvernamentale.
"Vrem să prevenim ajungerea la un număr de migranţi acceptaţi pe teritoriul german din raţiuni umanitare care să nu depăşească 200.000 anual", se spune în textul acordului UCD/UCS citat de presa germană şi franceză de luni. Este de acum certă încetarea disputelor între cele două formaţiuni politice ce au fost cap de afiş în presa germană din ultimii doi ani. Textul prevede, de asemenea, regruparea noilor solicitanţi de azil în câteva centre bine localizate (în timp ce actualmente ei sunt instalaţi în tot felul de cămine, clădiri de capacitate mică pentru perioadele în care se aşteaptă soluţionarea dosarelor de azil).

Reacţiile Verzilor şi ale Liberalilor, potenţiali aliaţi la guvernare

Rămâne de văzut, spun analişti politici berlinezi, cum vor primi cele două partide politice  - Verzii şi Liberalii - partizani ai unei politici în domeniul migraţiei cât mai deschise posibil, compromisul acceptat de dna Merkel  pentru a-l "calma" pe liderul UCS. Acceptând însă o cifră, idee refuzată categoric, până acum, de dna Merkel, considerând că o astfel de plafonare este "nerealistă", dna cancelar face "o concesie politică deloc neglijabilă" faţă de aripa dreaptă a familiei sale politice. Este de notorietate faptul că, de la alegerile legislative, domnia sa s-a aflat sub presiunea scorului modest înregistrat de partidul său (32,9% din sufragii) şi a pericolul pe care-l reprezintă populiştii Alternativei pentru Germania(AfD). Surse din interiorul UCD  au relatat că Angela Merkel ar fi fost supusă unor extrem de dure presiuni din partea aripii conservatoare a partidului care continuă să o considere responsabilă pentru cel mai scăzut scor înregistrat din 1949 până în prezent la ultimele alegeri legislative. I-au reproşat  politica "centristă şi generoasă" în favoarea migranţilor, ceea ce  ar fi fost cauza principală a fugii multor voturi ale suporterilor UCD la populiştii AfD.

 
 • Currently nan/5
 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • 5
Noteaza articolul.

 Comentarii

Curierul National nu este responsabilă juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastră vă revine în exclusivitate.

  Timpul de 30 zile în care puteaţi face comentarii pe marginea acestui articol a expirat.


  Recomandat Curierul National
  Ultimele comentarii:

  cel mai avantajos este sa fii microintreprindere! ...
  Salariaţii aleg independenţa fiscală

  decat dupa ce a cumparat cine trebuie! ...
  Încep exproprierile pentru construcţia de autostrăzi

  remember 2008, 2009, 2010! in curand se va opri ro ...
  Salariul mediu brut a ajuns la 3327 lei

  Slaba miscarea cu IT-ul asta. Cu o floare nu faci ...
  Industria IT şi-a dublat veniturile în 6 ani. Piaţă de 5 miliarde de euro în România

  Ce conteaza salariul brut daca sunt doar 3 salaria ...
  Salariul mediu brut a ajuns la 3327 lei

  Top articole:

  Afişează articolele cele mai:
  Votate | Comentate | Expediate

  Radio Sud

  Tipografia de Sud
  Orologia Primo minuto

  Sumarul ediţiei:

  IT&C

  Transporturi