Cumpara acum
Prima pagină:

PDF
Descarcă »

Caricatura zilei:

PDF


Anunturi Publicitare Online
Sondaj:

Care sunt soluţiile pentru eficientizarea sistemului sanitar?

Scăderea birocraţiei
Creşterea transparenţei
Construcţia de spitale noi
Modernizarea spitalelor vechi
Parteneriatul public privat

Comentarii (5) »
Sondaje vechi »

Contact:

Adresa:
Str. Cristian Popisteanu nr. 2-4
Sector 1, Bucuresti
Telefon/Fax:
021.527.19.13
0758.256.441
E-mail:
[email protected] national.ro

[email protected] national.ro
« Alte articole din categoria Extern

Noi tensiuni diplomatice între Federaţia Rusă şi SUA

Extern


sursa foto: sputniknews.com

Data adaugarii: 2017-10-12

Versiunea pentru tiparire
Trimite prin e-mail

Marimea textului:

Relațiile dintre SUA și Rusia se răcesc tot mai mult pe zi ce trece. După ce vara trecut Rusia a anunţa că va expulza 755 de diplomaţi americani, ca răspuns la un nou set de sancţiuni votat de Congresul Statelor Unite împotriva Moscovei, situaţia diplomatică dintre cele două ţări este agravată şi mai rău după ce s-a dispus înlăturarea drapelului Federaţiei Ruse de pe unele clădiri diplomatice din SUA.
 
Rusia a protestat faţă de înlăturarea drapelului ţării de pe unele clădiri diplomatice din SUA. Iniţial  Rusia a susţinut ideea că steagurile ţării au fost furate de la consulatul din San Francisco şi nu înlăturate în mod oficial.
Potrivit mai multor publicaţii americane, personalul rus a părăsit consulatul luna trecută, după ce Washingtonul a ordonat Moscovei să elibereze o parte din proprietățile sale diplomatice, ca răspuns la deciziile pe care Rusia le-a luat faţă de mai mulţi diplomaţi americani. 
 
Un oficial din cadrul Departamentului de Stat al SUA a transmis că înlăturarea drapelurilor Rusiei de pe clădirea consulatului general din San Francisco a fost făcută cu respectarea simbolurilor naţionale ruse.
 
"Drapelurile de la fostele proprietăţi consulare ruse din San Francisco au fost coborâte în mod respectuos şi sunt depozitate în siguranţă în fiecare clădire. Departamentul de Stat este responsabil pentru siguranţă acestor clădiri şi le menţine într-o stare corespunzătoare", a precizat oficialul american.
 
Între timp, ambasada Rusiei în SUA a confirmat că măsuri similare s-au luat şi în cazul misiunii comerciale a Rusiei de la Washington.
Ambasadorul rus în Statele Unite, Anatoli Antonov, a catalog  acţiunile ca fiind ilegale şi a înaintat o scrisoare de protest către autorităţile americane.
 
"Un protest vehement a fost adresat părţii americane după înlăturarea drapelurilor ruseşti din clădirile noastre diplomatice din San Francisco şi Washington. Anterior, aceste clădiri au fost confiscate de autorităţile americane prin încălcarea normelor dreptului internaţional, a acordurilor bilaterale şi a legilor americane. Confiscarea sistematică a proprietăţilor noastre diplomatice din Statele Unite, alături de acţiuni insultătoare, trebuie să înceteze imediat. Şi să nu se mai repete în viitor", a transmis Antonov.
 
Ambasadorul Federaţiei Ruse este de parer că măsurile luate de autoritatea americană sunt neprietenoase şi contravin asigurărilor anterioare potrivit cărora Washingtonul doreşte normalizarea relaţiilor cu Moscova.
 
"Considerăm că este vorba despre paşi foarte neprietenoşi, care contravin asigurărilor oficiale ale Washingtonului că doreşte să normalizeze relaţiile bilaterale. Astfel de măsuri împiedica dialogul ruso-american. Întreaga responsabilitate pentru încălcarea normelor privind relaţiile interstatale revine doar Washingtonului. Suntem membri permanenţi ai Consiliului de Securitate al ONU şi avem o responsabilitate specială privind pacea şi securitatea internaţională. Vreau în continuare să cred ca Washingtonul se va răzgândi, va trage concluziile corecte, iar relaţiile bilaterale se vor normaliza în cele din urmă", a mai adaugat Anatoli Antonov.
 
 • Currently nan/5
 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • 5
Noteaza articolul.

 Comentarii

Curierul National nu este responsabilă juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastră vă revine în exclusivitate.

  Adauga comentariul tau:
  * Nume: Email:

  * Mesaj:

  caractere rămase.

  Câmpurile notate cu * sunt obligatorii. Adresa de e-mail nu va fi publicată pe site. Mesajele sunt citite de redactorii Curierul National şi pot fi publicate in ziar.


  Recomandat Curierul National
  Ultimele comentarii:

  0 % ...
  Încrederea cetățenilor europeni în UE şi în Parlamentul European

  Crimeea a fost din sec al XVII lea teritoriu ruses ...
  Economia Ungariei, afectată de sancţiunile impuse Rusiei

  mai accelerate. ...
  Negocierile privind Brexit ar trebui să fie accelerate

  Despre ce anexare vorbiti? Crimeea si-a castigat i ...
  Economia Ungariei, afectată de sancţiunile impuse Rusiei

  Si pentru cei din domeniu public? cum vor sa retin ...
  Noi modificări cu privire la scutirea impozitului în IT

  Top articole:

  Afişează articolele cele mai:
  Votate | Comentate | Expediate

  Radio Sud

  Tipografia de Sud
  Orologia Primo minuto

  Sumarul ediţiei:

  Economie mondiala

  Actualitate

  Turism

  IT&C

  Transporturi

  Auto