Cumpara acum
Anunturi Publicitare Online
Sondaj:

Considerați normal să plătiți vizita la medicul de familie?

Da
Nu
Casa de Sănătate trebuie să intervină

Comentarii (9) »
Sondaje vechi »

Contact:

Adresa:
Str. Cristian Popisteanu nr. 2-4
Sector 1, Bucuresti
Telefon/Fax:
021.527.19.13
0758.256.441
E-mail:
office@curierul national.ro

trafic@curierul national.ro
« Alte articole din categoria Extern

Rusia este determinată să contribuie la unificarea Ucrainei?

Extern - Cristian Soare
(citeste alte articole de acelasi autor »)Sursa foto: Valdai Discussion Club

Data adaugarii: 2017-10-21

Versiunea pentru tiparire
Trimite prin e-mail

Marimea textului:


Pe 19 octombrie, Vladimir Putin a vorbit la ultima şedinţă plenară a celei de-a 14-a reuniuni anuale a Clubului Internaţional de Discuţii Valdai intitulată “The World of the Future: Moving Through Conflict to Cooperation” (Lumea viitorului: de la conflict la cooperare). 
Rusia va face tot posibilul pentru a contribui la unificarea Ucrainei, a declarat preşedintele rus Vladimir Putin la o reuniune a Clubului Internaţional de Discuţii Valdai.

"Mai devreme sau mai târziu, unificarea va deveni realitate, adică nu unificarea interstatală, ci restaurarea legăturilor", a spus el. "Cu cât se va întâmpla mai repede, cu atât mai bine, vom face totul pentru a contribui la această unificare", a spus Putin, citat de TASS.
Preşedintele Vladimir Putin a subliniat că a avut o afecţiune pentru Ucraina şi poporul ucrainean şi le-a considerat o parte a poporului rus. "Deşi nu mă adresez nici naţionaliştilor ruşi, nici celor ucraineni, aceasta este poziţia mea", a spus el.

Legăturile dintre Rusia şi Ucraina trebuie restabilite 

Legăturile dintre Rusia şi Ucraina trebuie restaurate în timp util, deoarece ambele ţări au nevoie de acest lucru, a spus Vladimir Putin.
"Cred că este necesară restabilirea legăturilor, de asemenea şi pentru Rusia", a spus el.
Putin a reiterat faptul că Rusia a primit aproximativ un milion de ucraineni, deoarece ţara lor de origine se confruntă cu mari probleme economice. "Aceasta este problema Ucrainei. Dezindustrializarea este în desfăşurare, marile întreprinderi industriale s-au închis, piaţa rusă a fost pierdută, nimeni nu are nevoie de produse", a continuat el.
"Industria metalurgică funcţionează în continuare, dar industria maşinilor, aeronavelor şi sectorul spaţial nu mai funcţionează, cu alte cuvinte, sfere promiţătoare de înaltă tehnologie, se află într-o situaţie critică acolo", a spus preşedintele.
Comentând situaţia referitoare la refugiaţii din Ucraina în Rusia, Vladimir Putin a spus că guvernul şi instituţiile în cauză au oferit ajutor acestora pentru a-şi uşura viaţa în Rusia.
"Acest lucru trebuie făcut cu atenţie, având în vedere posibilităţile noastre, având în vedere consecinţele sociale, disponibilitatea sau lipsa pregătirii infrastructurii sociale", a continuat Putin. "Dar cred că este corect şi trebuie să sprijinim aceşti oameni, iar cei care vor să rămână în Rusia trebuie să aibă o şansă pentru a face asta", a adăugat preşedintele.

De ce statele occidentale ar trebui să influenţeze Kievul pentru a rezolva criza ucraineană?

În viziunea lui Putin, Vestul ar trebui să aibă influenţă asupra Kievului pentru a rezolva conflictul din Ucraina, deoarece situaţia actuală din această ţară este evident inacceptabilă.
"Abordarea Rusiei nu este suficientă, ele ar trebui să influenţeze poziţia Kievului", a spus Putin. Nimic nu se va întâmpla până când Occidentul nu va înţelege că această problemă nu poate fi rezolvată fără influenţă în Ucraina, a spus el. "Dar sper că această realizare va veni în cele din urmă", a spus Putin, adăugând că a văzut interesul partenerilor europeni în rezolvarea acestei probleme. Intolerabilitatea situaţiei actuale devine evidentă pentru majoritatea cetăţenilor ucraineni, a spus acesta. 
În cazul în care se va lua o hotărâre de a închide graniţa rusă cu autoproclamatele republici din estul Ucrainei, va urma o baie de sânge.
"Atât timp cât problemele politice rămân nerezolvate, aceste teritorii nu se bucură de un statut special, iar legislaţia privind amnistierea nu există, decizia de a închide graniţa dintre Rusia şi republicile nerecunoscute va aduce o situaţie similară celei care a apărut în Srebrenica. O baie de sânge va fi pusă acolo, nu putem lăsa să se întâmple asta şi nu vom lăsa să se întâmple niciodată ", a spus Putin.

Poroshenko, în imposibilitatea de a pune în aplicare acordurile Minsk 

Putin a spus că nu şi-a imaginat cum preşedintele ucrainean, Piotr Poroshenko, a reuşit să pună în aplicare acordurile Minsk pe fondul situaţiei actuale din Ucraina.
După cum a vorbit în cadrul şedinţei plenare concludente a Clubului Internaţional de Discuţii Valdai din Sochi, Putin a declarat că actualul guvern de la Kiev a încălcat acordurile de la Minsk.
"Toată lumea şi-a dat seama de mult timp că autorităţile ucrainene nu reuşesc să îndeplinească condiţiile", a spus el. "Şi acum că situaţia din ţară s-a degradat la maximum din punctul de vedere al economiei şi al politicii interne, acum că poliţia foloseşte gaze lacrimogene pentru a risipi protestatarii, nu văd cum ar putea să pună în aplicare acordurile, nu văd cum s-ar putea face acest lucru", a spus Putin.

Putin este de părere că situaţia actuală din Ucraina este rezultatul loviturii de stat

Situaţia actuală din Ucraina rezultă dintr-o preluare anticonstituţională, iar Europa este responsabilă pentru acest lucru, potrivit lui Putin.
"Situaţia de astăzi este rezultatul unei lovituri anticonstituţionale în Ucraina, iar Europa este de vină pentru aceasta deoarece a susţinut lovitura de stat", a spus Putin.
Preşedintele a declarat că situaţia a degenerat într-o lovitură de stat "din cauza unei poziţii neconstructive a Comisiei Europene". Acesta a adăugat că SUA şi Europa au sprijinit financiar şi politic revoltele din Ucraina la sfârşitul lui 2013, după ce preşedintele Viktor Ianukovici a semnat suspendarea  acordul de asociere cu Uniunea Europeană.
 
 • Currently 3.67/5
 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • 5
Noteaza articolul.

Nota curentă: 3.7 din 3 voturi

 Comentarii

Curierul National nu este responsabilă juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastră vă revine în exclusivitate.

 1. de Rusia este determinată:
  "Rusia este determinată" - de cine poate fi determinata Rusia sa faca ceva? Poate ati vrut sa scrieti "Rusia este hotarata sa..." dar ati folosit un americanism prost tradus
  2017-10-21, 01:03:42 (adresa: 92.81.35.*)
 2. de alta intrebare:
  mai degraba vedem dezmembrarea rusiei?!
  2017-10-21, 15:37:45 (adresa: 95.77.216.*)
 3. de :
  unificare ucrainei se poate cu ajutorul Rusiei
  2017-10-21, 16:36:21 (adresa: 65.19.167.*)

Timpul de 30 zile în care puteaţi face comentarii pe marginea acestui articol a expirat.


Recomandat Curierul National
Ultimele comentarii:

Presedintele si premierul au fost declarati proeu ...
Contract intre doua firme ale Primariei Bucuresti pentru inchirierea unor corpuri de iluminat de 22.500 de euro

Bravo baieti!!!V-am vazut odata intr-un local pe P ...
The ŞlagărBusters - sau rememorarea hit-urilor trecutului într-o manieră amuzantă

In sectorul medical astea sunt povesti vanatoresti ...
Angajații din sectorul public primesc vouchere de vacanta

Ofertă lucru online Căutăm operator PC pentr ...
Absorbția banilor europeni lovită de cincinalul sabatic, în care ne ocupăm de orice altceva paralel cu obiectivul prioritar, cu rate de 0-5% pe patru programe operaționale cheie

Ofertă lucru online Căutăm operator PC pentr ...
1.236 locuri de muncă vacante în Spaţiul Economic European

Top articole:

Afişează articolele cele mai:
Votate | Comentate | Expediate

Radio Sud

Tipografia de Sud
Orologia Primo minuto

Sumarul ediţiei: