Cumpara acum
Anunturi Publicitare Online
Sondaj:

Care sunt soluţiile pentru eficientizarea sistemului sanitar?

Scăderea birocraţiei
Creşterea transparenţei
Construcţia de spitale noi
Modernizarea spitalelor vechi
Parteneriatul public privat

Comentarii (7) »
Sondaje vechi »

Contact:

Adresa:
Str. Cristian Popisteanu nr. 2-4
Sector 1, Bucuresti
Telefon/Fax:
021.527.19.13
0758.256.441
E-mail:
[email protected] national.ro

[email protected] national.ro
« Alte articole din categoria Extern

Pe fondul unor relații bilaterale tensionate în ultimele luni, premierul Poloniei, Beata Szydlo, merge la Paris pentru convorbiri cu Emmanuel Macron

Extern - Maria Capitaine
(citeste alte articole de acelasi autor »)sursa foto: express.co.uk

Data adaugarii: 2017-11-19

Versiunea pentru tiparire
Trimite prin e-mail

Marimea textului:


Preşedintele Emmanuel Macron o va primi joia viitoare la Elysée pe Beata Szydlo, agenda convorbirii incluzând, potrivit unor surse informate franceze, în principal chestiunea muncii detașate în Uniunea Europeană. Un subiect în care, ne amintim, președintele Macron a formulat idei, propuneri vizând modificarea reglementărilor europene privind munca detașată, dar care sunt respinse parțial sau total de unele state europene, în special de Polonia.Anunţul privind apropiata întâlnire de la Paris între Emmanuel Macron și dna Beata Szydlo a fost însoțită în presa franceză de comentarii ce reamintesc disputele între cei doi lideri pe tema muncii detașate în UE cu prilejul vizitei făcute de președintele francez în unele țări est-europene. Se face inclusiv aprecierea că Polonia a fost țara cea mai vehement opusă modificării directivei europene în domeniu, promovată de Franța. Schimbul "violent" de replici între președintele Macron și dna premier Sydlo nu a rămas fără consecințe asupra relațiilor franco-poloneze. Beata Szydlo l-a acuzat atunci pe președintele francez că "sapă pilonii UE" și că dorește introducerea protecționismului în Uniune. Emmanuel Macron, la rândul său, i-a răspuns că Polonia se situează în afara Europei și că se poziționează "contra intereselor europene în numeroase subiecte". Cuvinte calificate atunci de dna Szydlo drept "lipsă de experiență" și "aroganță" din partea președintelui francez. Miniștrii europeni ai Muncii au ajuns în cele din urmă, la 23 octombrie, la un compromis privind reformarea directivei referitoare la munca detașată, în ciuda opoziției Poloniei și a altor trei țări - Ungaria, Letonia și Lituania.


Munca detașată nu este unicul subiect în disputa dintre Paris și Varşovia

Relaţiile dintre guvernul conservator polonez și Paris, atât înainte cât și după alegerea lui Emmanuel Macron la președinția Franței, au cunoscut și alte momente de tensiune: de la anularea de către Varșovia a contractului privind achiziționarea elicopterelor franceze Caracal, la polemica Macron-Szydlo, iar mai recent disputa în legătură cu monumentul Papei Ioan Paul II de la Ploermel (departamentul francez Bretania). Consiliul de Stat francez a ordonat eliminarea crucii din componenţa monumentului, în virtutea legii franceze din 1905 privind separația între stat și biserică. Reacțiile în Polonia, țară cu puternice tradiții catolice, au fost extrem de dure și dna Szidlo a propus transferarea monumentului respectiv în Polonia "pentru a-l salva de cenzură" (expresia îi aparține – n.n.).

Ministrul polonez de Externe neagă existența unei "răceli" în relațiile cu Franţa

Într-o declarație de presă, M. Waszczykowski, șeful diplomației poloneze, a negat că Varșovia "ar fi resimțit o răceală" în relațiile sale cu Parisul. El a evidențiat atașamentul polonezilor față de "marea cultură franceză, dominantă de secole în Europa și în lume" și a evocat consistenta prezență a investitorilor și întreprinderilor franceze în Polonia. Recent, a mai relevat Waszczykowski, miniștrii polonezi al Apărării și al Muncii au efectuat vizite fructuoase la Paris. 
 • Currently nan/5
 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • 5
Noteaza articolul.

 Comentarii

Curierul National nu este responsabilă juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastră vă revine în exclusivitate.

 1. de costica:
  Un film original si bani online pentru tine! Avem un vis: Hollywood! Oferta sigura si serioasa: Proiect B! Lucrezi fara stres! Bani online pe drumul spre Hollywood! Aici ai o sansa uriasa! Cea mai buna echipa pentru Hollywood! Oferta exclusiva pentru invingatori! Castigi acasa la tine! Cere acum detalii mai multe la adresa de email: [email protected] gmail com
  2017-11-20, 00:39:43 (adresa: 5.40.239.*)
Adauga comentariul tau:
* Nume: Email:

* Mesaj:

caractere rămase.

Câmpurile notate cu * sunt obligatorii. Adresa de e-mail nu va fi publicată pe site. Mesajele sunt citite de redactorii Curierul National şi pot fi publicate in ziar.


Recomandat Curierul National
Ultimele comentarii:

mi-am luat popcorn, sa urmaresc prabuselnitza in d ...
Sperietoarea Split TVA

de ce sunt permisi fosfatii, nitratii, nitritii, a ...
Aditivii de fosfat în carnea de kebab: propunerea Comisiei merge mai departe

vreau d-alea pe 10 ani cu 1% de toti banii! ...
Programul “Tezaur” de emisiuni de titluri de stat destinate populaţiei va demara în 2018

daca esti pensionar britanic, este mai avantajos s ...
Salariaţii aleg independenţa fiscală

CLIMA. Subiect foarte important pentru intreaga pl ...
Semnal de alarmă lansat de Emmanuel Macron la Summitul climatic de la Paris: "Suntem pe cale să pierdem bătălia. Este nevoie de o mobilizare mult mai puternică"

Top articole:

Afişează articolele cele mai:
Votate | Comentate | Expediate

Radio Sud

Tipografia de Sud
Orologia Primo minuto

Sumarul ediţiei: