Cumpara acum
Prima pagină:

PDF
Descarcă »

Caricatura zilei:

PDF


Anunturi Publicitare Online
Sondaj:

Credeți că pedepsele pentru violatori ar trebui crescute?

Da
Nu
Pedepsele actuale sunt corecte
Nu stiu, nu mă interesează

Comentarii (4) »
Sondaje vechi »

Contact:

Adresa:
Str. Cristian Popisteanu nr. 2-4
Sector 1, Bucuresti
Telefon/Fax:
021.527.19.13
0758.256.441
E-mail:
office@curierul national.ro

trafic@curierul national.ro
« Alte articole din categoria Extern

Germania: Negocierile UCD-SPD, sub semnul întrebării. Prea multe deosebiri de opinii într-o multitudine de dosare. Nu este exclus un eșec

Extern - Maria Capitaine
(citeste alte articole de acelasi autor »)sursa foto: newmoney.gr

Data adaugarii: 2018-01-08

Versiunea pentru tiparire
Trimite prin e-mail

Marimea textului:Angela Merkel este totuși optimistă în privința șanselor de a ajunge la un acord de principiu cu SPD privind formarea unui nou guvern al "marii coaliții". "Eu cred că putem reuși să ajungem la un acord", a declarat domnia sa la sosirea, duminică, la sediul SPD din Berlin... Eu abordez discuțiile cu optimism".

"Trebuie să găsim un acord" a declarat la rândul său Horst Seehofer, președintele UCS, aripa bavareză a UCD. Cu spatele la zid, relata din Berlin corespondentul ziarului "Les Echos" citând surse informate berlineze,participanții la discuțiile cu SPD din partea UCD/UCS nu mai vor să repete erorile comise, purtând consultări cu liberalii (FDP) și cu Verzii.

Pentru Martin Schulz, liderul SPD, actualele discuții de principiu cu UCD/UCS în vederea ajungerii la un acord privind formarea noului guvern german "sunt decisive".Angela Merkel și echipa sa democrat-creștină au încercat mai întâi, fără succes, să formeze un guvern de coaliție cu liberalii și ecologiștii. Acum, dnei Merkel nu-i mai rămâne drept formulă de coaliție majoritară decât alianța cu social-democrații. Duminică, dna Merkel s-a declarat totuși "optimistă" în privința șanselor de a putea ajunge la un acord de principiu cu SPD vizând formarea unui nou guvern și scoaterea astfel a primei economii europene din impasul politic. "Eu cred că putem reuși să ajungem la un acord", a declarat domnia sa la sosirea, duminică, la sediul SPD din Berlin..


.Eu abordez discuțiile cu optimism"."Trebuie să găsim un acord", a declarat la rândul său Horst Seehofer, președintele UCS, aripa bavareză conservatoare a UCD. Martin Schulz, președintele SPD, a subliniat că este vorba de "consultări decisive". Cu spatele la zid, relata din Berlin corespondentul ziarului "Les Echos" citând surse informate berlineze, participanții la discuții din partea UCD/UCS nu mai vor să repete erorile comise purtând consultări cu liberalii(FDP) și cu Verzii.

Puncte de vedere diferite în numeroase dosare

Este deja bine cunoscut faptul că între conservatori și social-democrați există numeroase subiecte de discordie, în special în ce privește migrația, reformarea Europei în formula concepută de Emmanuel Macron, investițiile publice, sănătatea, fiscalitatea. Apoi, deloc de neglijat este existența unei pronunțate divizări în cadrul SPD în legătură cu oportunitatea continuării guvernării cu democrat-creștinii. Se știa încă de la alegerile legislative din septembrie că, după scorul dezastruos obținut, membrii de la baza SPD sunt majoritar în favoarea unei "cure" în opoziție. Un motiv pentru care, în final, un acord cu UCD/UCS privind formarea unui guvern al "marii coaliții" ar putea fi respins la apropiatul congres al SPD programat pentru 21 ianuarie. În caz de eșec, nu mai rămâne decât: fie formarea unui guvern minoritar, neagreat de Angela Merkel, fie convocarea unui nou scrutin legislativ, de care se tem atât Angela Merkel cât și Martin Schulz. Îndelungata criză politică de până acum ar putea deturna mult mai multe voturi către populiștii formațiunii de extremă dreapta Alternativă pentru Germania(AfD) atât de la UCD, cât și de la SPD.

 
 • Currently nan/5
 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • 5
Noteaza articolul.

 Comentarii

Curierul National nu este responsabilă juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastră vă revine în exclusivitate.

  Timpul de 30 zile în care puteaţi face comentarii pe marginea acestui articol a expirat.


  Recomandat Curierul National
  Ultimele comentarii:

  deja in Anglia este seceta si cu interdictia oblig ...
  Noi achiziţii în apărare: Alte 5 avioane de tip F-16 ar urma să intre în dotarea forţelor armate române

  Din investițiile în armament și dezvoltarea lui ...
  Noi achiziţii în apărare: Alte 5 avioane de tip F-16 ar urma să intre în dotarea forţelor armate române

  bey 1, vrei sa ti repare conducta de apa din Bc,Dr ...
  Vizita ministrului Sanatatii si a ministrului Finantelor Publice la Constanta

  bey 1, vrei sa ti repare conducta de apa din Bc,Dr ...
  Vizita ministrului Sanatatii si a ministrului Finantelor Publice la Constanta

  Ii rugam pe tinerii care nu au cunoscut comunismul ...
  Vizita ministrului Sanatatii si a ministrului Finantelor Publice la Constanta

  Top articole:

  Afişează articolele cele mai:
  Votate | Comentate | Expediate

  Radio Sud

  Tipografia de Sud
  Orologia Primo minuto

  Sumarul ediţiei: