Cumpara acum
Prima pagină:

PDF
Descarcă »

Caricatura zilei:

PDF


Anunturi Publicitare Online
Sondaj:

Considerați normal să plătiți vizita la medicul de familie?

Da
Nu
Casa de Sănătate trebuie să intervină

Comentarii (4) »
Sondaje vechi »

Contact:

Adresa:
Str. Cristian Popisteanu nr. 2-4
Sector 1, Bucuresti
Telefon/Fax:
021.527.19.13
0758.256.441
E-mail:
[email protected] national.ro

[email protected] national.ro




« Alte articole din categoria Extern

Şanse de ieşire a Germaniei din criza politică. Un acord de principiu privind formarea noului guvern a intervenit între conservatorii UCD-UCS şi social-democraţi

Extern - Maria Capitaine
(citeste alte articole de acelasi autor »)



Sursa foto: weiwenku.net

Data adaugarii: 2018-01-12

Versiunea pentru tiparire
Trimite prin e-mail

Marimea textului:

 

După intense negocieri ce au durat inclusiv în noaptea de joi spre vineri, Angela Merkel şi delegaţia social-democraţilor condusă de Martin Schulz au ajuns la un acord de principiu vizând formarea unui nou guvern care îi va permite dnei Merkel să rămână la putere.
 
Acordul va trebui, însă, să fie validat de forurile conducătoare ale celor trei partide angajate în negocieri - UCD,UCS şi SPD. Surse apropiate conducerii partidelor amintite au confirmat realizarea acordului, textul său fiind difuzat prin internet. Este deja cunoscut faptul că în compromisul realizat figurează puncte ce permit primei economii europene (germane - n.n.) să iasă din impasul politic în care se zbate de peste trei luni. Miza pentru Angela Merkel a fost mare: a dorit supravieţuirea politică a celui de-al patrulea mandat al său de cancelar.

Noul guvern este aşteptat abia către sărbătorile de Paşte

Crucială, spun analişti politici germani, este totuşi poziţia ce va fi adoptată la congresul SPD. Aceasta a fost decizia liderului partidului, Martin Schulz, ştiind că baza partidului, cei peste 430.000 membri ai săi, nu agreează reintrarea SPD într-o "mare alianţă" cu UCD/UCS, acuzând că o astfel de alianţă ce a existat şi înaintea alegerilor din septembrie trecut ar fi defavorizat partidul, l-ar fi lipsit de o bună parte din voturile electoratului său obişnuit, în favoarea partidului populist de extremă dreapta AfD.
Ca atare, numai după dezbaterea şi supunerea la vot în congres a noii decizii a conducerii SPD se va putea trece la negocierea componenţei şi a programului noului guvern de coaliţie. Sunt auzite voci, opinii în presa germană potrivit cărora nu este exclusă o surpriză la congresul SPD. Dar, cu un pic de şansă, Germania ar putea avea un guvern puţin înainte de Paşte.
 
Zona euro
 
Acordul, relevă "Les Echos" citând France Presse, prevede "întărirea" şi "reformarea" zonei euro, împreună cu Franţa, în scopul unei mai eficace rezistenţe la crize. Documentul nu intră totuşi în detaliile propunerii făcute de Emmanel Macron în special privind crearea unui buget al zonei euro, desemnarea unui ministru de Finanţe al ţărilor membre ale Uniunii monetare, crearea unui parlament propriu al zonei euro. El se limitează la a preciza că viitorul guvern german va "examina" diversele propuneri referitoare la acest subiect formulate de Macron şi de Jean-Claude Juncker. Documentul se pronunţă însă de pe acum în favoarea creării unui Fond monetar european, izvorât din Fondul de salvare deja existent pentru ţările confruntate cu crize ale datoriei. (MES)
 
Către o "nouă politică"
 
Liderul social-democrat Martin Schulz, care la fel ca dna Merkel "îşi joacă viitorul politic", a avertizat că, în perspectiva elaborării programului de guvernare, "există încă obstacole", chiar dacă cele trei partide din coaliţie "au făcut progrese în numeroase puncte". El a insistat însă asupra importanţei pe care viitorul guvern german va trebui să o acorde Europei. "Dacă am acceptat să intrăm la guvernare, a spus Schulz, am făcut-o doar cu condiţia întăririi Europei". Analişti politici germani atrag atenţia că între chestiunile încă în discuţie, date fiind poziţiile diferite ale aliaţilor, un loc important îl deţin dosarele migraţiei şi al fiscalităţii.
 
 
 

 
 • Currently 5.00/5
 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • 5
Noteaza articolul.

Nota curentă: 5.0 din 1 vot

 



Comentarii

Curierul National nu este responsabilă juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastră vă revine în exclusivitate.

  Adauga comentariul tau:
  * Nume: Email:

  * Mesaj:

  caractere rămase.

  Câmpurile notate cu * sunt obligatorii. Adresa de e-mail nu va fi publicată pe site. Mesajele sunt citite de redactorii Curierul National şi pot fi publicate in ziar.


  Recomandat Curierul National
  Ultimele comentarii:

  Oferta speciala lucru online: cautam persoane capa ...
  Oficial: România, o ţară de minicontabili

  CEAUSEL si CEAUSICA= dracNEA -VIORICA LA TARGOVIST ...
  Ministrul Teodor Meleșcanu: „România şi Italia continuă să pledeze pentru o Uniune Europeană puternică, unitară, coezivă, pe baza respectului pentru valorile şi principiile fundamentale care formează baza proiectului european”

  KIM JONG UN si KIM JONG DOI= dracNEA PENTRU NOI (t ...
  Poziție fermă a membrilor Parlamentului European: Europa nu ar trebui să îi ajute pe dictatori să își spioneze propriii cetățeni

  Anna mai trebuie sa recunosti ca esti o TeRFeLista ...
  Creşterea ROBOR, spaima creditelor în lei

  treci la categoria asistati. ...
  Ministrul Teodor Meleșcanu: „România şi Italia continuă să pledeze pentru o Uniune Europeană puternică, unitară, coezivă, pe baza respectului pentru valorile şi principiile fundamentale care formează baza proiectului european”

  Top articole:

  Afişează articolele cele mai:
  Votate | Comentate | Expediate

  Radio Sud

  Tipografia de Sud
  Orologia Primo minuto

  Sumarul ediţiei: