Cumpara acum
Prima pagină:

PDF
Descarcă »

Caricatura zilei:

PDF


Anunturi Publicitare Online
Sondaj:

Credeți că pedepsele pentru violatori ar trebui crescute?

Da
Nu
Pedepsele actuale sunt corecte
Nu stiu, nu mă interesează

Comentarii (4) »
Sondaje vechi »

Contact:

Adresa:
Str. Cristian Popisteanu nr. 2-4
Sector 1, Bucuresti
Telefon/Fax:
021.527.19.13
0758.256.441
E-mail:
office@curierul national.ro

trafic@curierul national.ro
« Alte articole din categoria Extern

Strasbourg: prima sesiune plenară din acest an a Parlamentului European

Extern - Maria Capitaine (corespondenţă din Strasbourg)
(citeste alte articole de acelasi autor »)


imagine-articol-1

Maria Capitaine


Data adaugarii: 2018-01-17

Versiunea pentru tiparire
Trimite prin e-mail

Marimea textului:


Antonio Tajani a deschis lucrările primei sesiuni plenare a PE din 2018 criticând actele grave și repetate de încălcare a drepturilor omului în Turcia. La 30 de ani de la decernarea primului premiu Saharov, a spus Tajani, PE trebuie să continue să-i susțină pe cei cărora le-a fost decernat, întrucât unii dintre ei sunt și azi persecutați.

Leyla Zana, laureată a premiului Saharov în 1995, a anunțat Tajani, este un exemplu. Ea a fost demisă din funcțiile pe care le-a deținut în Parlamentul turc. "Nu este acceptabil ca o persoană aleasă de popor să fie destituită", a subliniat el, exprimând, în numele PE, solidaritatea cu această militantă în apărarea drepturilor omului. Președintele PE s-a declarat extrem de preocupat de violarea repetată a drepturilor omului în Turcia, acțiuni ce vizează nu doar opoziția politică, ci și reprezentanții societății civile, îndeosebi jurnaliști și cadre universitare. După ce a menționat numele mai multor personalități actualmente persecutate de regimul Erdogan, Antonio Tajani a avertizat că Parlamentul European va continua să susțină lupta acestora pentru libertate și justiție.

O agendă în care predomină subiecte fierbinți ale actualității europene

O dezbatere plenară va fi consacrată concluziilor summitului european din decembrie anul trecut, în prezența președintelui Consiliului European, Donald Tusk, și a președintelui Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker. Așa cum se știe, liderii europeni au luat atunci o decizie extrem de importantă pe care acum Tusk și Juncker o fac cunoscută Parlamentului European: au fost de acord să declare că la negocierile legate de Brexit au fost înregistrate "progrese suficiente" care să permită trecerea la a doua fază ce va include negocieri privind viitorul relațiilor UE cu Regatul Unit. Tot atunci, liderii europeni au salutat lansarea cooperării europene structurate permanente în materie de apărare și au dezbătut probleme sociale, ale migrației și ale reformării zonei euro. Miercuri, după prezentarea președinției bulgare semestriale a Consiliului UE, prilej cu care președintele Boiko Borisov va expune prioritățile președinției țării sale, va avea loc prima dezbatere (dintr-o serie) referitoare la viitorul Europei. Debutant este premierul Irlandei, Leo Varadkar. Este vorba, așa cum a precizat în ședința de deschidere Antonio Tajani, de un nou format care va permite "o dezbatere mai interactivă vizând plasarea PE în inima discuțiilor privind viitorul Uniunii Europene". Mai reține atenția din agenda actualei sesiuni plenare a PE o dezbatere privind impactul propagandei ruse asupra țărilor UE și presupusele tentative ale acesteia de a influența alegerile din unele state membre prin difuzarea de informații false. O dezbatere și un vot se vor referi la un regim vizând extinderea controlului asupra exporturilor europene de instrumente de cybersupraveghere, pentru a împiedica astfel regimurile autoritare să-și spioneze propriii cetățeni (interceptări telefonice, piratarea computerelor). Din actualitatea internațională, rețin atenția situația din Iran, procesul de pace din Columbia, situația din Kenya, problema pescuitului (practici utilizate de unele țări europene) , cazuri concrete de încălcare a drepturilor fundamentale ale omului față de care PE urmează să ia poziție.
 
 • Currently 5.00/5
 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • 5
Noteaza articolul.

Nota curentă: 5.0 din 1 vot

 Comentarii

Curierul National nu este responsabilă juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastră vă revine în exclusivitate.

  Timpul de 30 zile în care puteaţi face comentarii pe marginea acestui articol a expirat.


  Recomandat Curierul National
  Ultimele comentarii:

  Dacă Sistemul Juridic e defect în 0glindă : Dem ...
  Analist american: „E vremea să facem curat în România! SUA trebuie să sancționeze clar politicienii români corupți şi să elimine astfel influenţa lui Putin”

  decat 2900 de milioane de euro am scos, din romani ...
  Ți-ai făcut ITP-ul?Acum poți rămâne fara masina!

  carmen dan spune un banc, dancila rade, dar nu int ...
  Cine gestionează şi răspunde pentru pesta porcină

  daca nu scoti 2900 lei si suspendarea inmatricular ...
  Ți-ai făcut ITP-ul?Acum poți rămâne fara masina!

  3 pupa l n dorsala pe bufonul din latul habspurcic ...
  Analist american: „E vremea să facem curat în România! SUA trebuie să sancționeze clar politicienii români corupți şi să elimine astfel influenţa lui Putin”

  Top articole:

  Afişează articolele cele mai:
  Votate | Comentate | Expediate

  Radio Sud

  Tipografia de Sud
  Orologia Primo minuto

  Sumarul ediţiei:

  Eveniment

  Economie

  Actualitate Companii

  Specializat

  Politic

  Economie mondiala

  Actualitate