Cumpara acum
Prima pagină:

PDF
Descarcă »

Caricatura zilei:

PDF


Anunturi Publicitare Online
Sondaj:

Credeți că pedepsele pentru violatori ar trebui crescute?

Da
Nu
Pedepsele actuale sunt corecte
Nu stiu, nu mă interesează

Comentarii (4) »
Sondaje vechi »

Contact:

Adresa:
Str. Cristian Popisteanu nr. 2-4
Sector 1, Bucuresti
Telefon/Fax:
021.527.19.13
0758.256.441
E-mail:
office@curierul national.ro

trafic@curierul national.ro
« Alte articole din categoria Extern

Dezbatere la sesiunea PE de la Strasbourg consacrată Viitorului Europei:

Andrej Plenkovic:”Drumul nostru merge înainte, nu înapoi”

Extern - Curierul Naţional
(citeste alte articole de acelasi autor »)sursa foto: total-croatia-news.com

Data adaugarii: 2018-02-07

Versiunea pentru tiparire
Trimite prin e-mail

Marimea textului:

 

 

  - Marţi a avut loc la Strasbourg a doua dezbatere între liderii UE și eurodeputații din seria privind viitorul Europei. Premierul croat Andrej Plenković a fost al doilea lider care a dezbătut tema enunţată.

  - Solidaritatea trebuie să rămână un principiu fundamental al acțiunii UE

  - Viitorul să se bazeze pe egalitatea statelor, cetățenilor și ocaziilor.


 

Drumul nostru trebuie să meargă înainte, nu înapoi, a subliniat premierul croat Andrej Plenkovic. Croația a intrat în Uniunea Europeană pentru a construi și a dezvolta proiectul european împreună cu partenerii noștri, pentru a construi un viitor bazat pe egalitate - egalitatea statelor, cetățenilor, ocaziilor.

 

Prezentând viziunea sa pentru viitorul Europei, premierul croat a subliniat că solidaritatea trebuie să rămână ”unul dintre pilonii acțiunilor noastre” și că Europa unită este cheie, ”pentru că putem să înaintăm doar dacă suntem împreună”.

 

Plenković a subliniat importanța creșterii economice și coeziunii și faptul că UE are nevoie de toți membrii pentru a putea avansa în mod egal. ”Cetățenii noștri trebuie să simtă beneficiile apartenenței la UE, trebuie să îmbrățișeze și să participe activ la această construcție”, a spus el. Plenkovic a subliniat că UE trebuie să investească în educație, cultură, creativitate, cercetare și dezvoltare, oferind, totodată, stabilitate financiară, care să garanteze protecția cetățenilor față de posibile crize financiare.


Antonio Tajani a relevat viziunea pozitivă a premierului croat privind viitorul Europei


 

Salutând venirea premierului croat, președintele Parlamentului European, Antonio Tajani a spus: ”În discursul său, premierul Plenković a subliniat o viziune pozitivă, progresistă privind viitorul Europei în care Croația și UE, lucrând împreună, vor realiza o Uniune mai eficientă. A adus argumente excelente în favoarea apartenenței la UE și a modului în care Croația a beneficiat de acest lucru. Totodată, a menționat corect unele dintre provocările cu care trebuie să ne confruntăm împreună cum ar fi securitatea, migrația necontrolată și șomajul în rândul tinerilor.”

 

Majoritatea liderilor grupurilor politice din PE a salutat angajamentul premierului croat pentru o Europă mai democratică, folosind exemplul recent al țării sale de rupere de un trecut tulburat; ca o dovadă că prin muncă și determinare, un viitor în UE nu e numai posibil, ci și luminos.

 

Unii deputați au subliniat importanța păstrării identității naționale a cetățenilor UE, combinată cu o puternică identitate europeană, fără ca acest lucru să fie perceput ca o contradicție de către naționaliști. Alți deputați au reafirmat nevoia de mai multe investiții pentru a crea locuri de muncă, standarde de viață decente și o Europă care să își asume mai multă responsabilitate socială. Deputații au cerut și reforme instituționale, cum ar fi introducerea unei circumscripții pan-europene și au reiterat angajamentul de a fi alături de alte state din Balcanii de Vest care doresc să adere la UE, de îndată ce disputele privind granițele vor fi rezolvate, iar criteriile Comisiei au fost îndeplinite.


Aceasta a fost a doua dintr-o serie de dezbateri între șefii de stat sau de guvern din UE și deputați, privind viitorul UE. Dezbaterile vor continua în anul 2018.

 

 

 

 

  


 

 
 • Currently nan/5
 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • 5
Noteaza articolul.

 Comentarii

Curierul National nu este responsabilă juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastră vă revine în exclusivitate.

  Timpul de 30 zile în care puteaţi face comentarii pe marginea acestui articol a expirat.


  Recomandat Curierul National
  Ultimele comentarii:

  prin alegerile democratice exprimate de romani in ...
  Analist american: „E vremea să facem curat în România! SUA trebuie să sancționeze clar politicienii români corupți şi să elimine astfel influenţa lui Putin”

  Un necunoscut ...
  Analist american: „E vremea să facem curat în România! SUA trebuie să sancționeze clar politicienii români corupți şi să elimine astfel influenţa lui Putin”

  seamana cu chichirau si gotiu ...
  Cine gestionează şi răspunde pentru pesta porcină

  plata o primiti de la plicusor ban ...
  O nouă seară de protest în Piața Victoriei

  2 mai lasa din yarba ...
  Klaus Iohannis: Intervenția Jandarmeriei a fost puternic disproporţionată

  Top articole:

  Afişează articolele cele mai:
  Votate | Comentate | Expediate

  Radio Sud

  Tipografia de Sud
  Orologia Primo minuto

  Sumarul ediţiei:

  Eveniment

  Economie

  Fonduri Europene

  Finante Banci

  Piata bursiera

  Actualitate Companii

  Specializat

  Politic

  Business Style

  Actualitate

  Turism

  IT&C

  Retail

  Auto

  Extern

  Util

  Publireportaj