Cumpara acum
Anunturi Publicitare Online
Sondaj:

Considerați normal să plătiți vizita la medicul de familie?

Da
Nu
Casa de Sănătate trebuie să intervină

Comentarii (9) »
Sondaje vechi »

Contact:

Adresa:
Str. Cristian Popisteanu nr. 2-4
Sector 1, Bucuresti
Telefon/Fax:
021.527.19.13
0758.256.441
E-mail:
office@curierul national.ro

trafic@curierul national.ro
« Alte articole din categoria Extern

Recenta rundă de negocieri de la Bruxelles privind plecarea Regatului Unit din UE nu a ajuns la o concluzie privind perioada de tranziție

Barnier le cere britanicilor să "deblocheze jocul" în mai multe puncte esențiale ale tratativelor

Extern - Maria Capitaine
(citeste alte articole de acelasi autor »)sursa foto: verdict.co.uk

Data adaugarii: 2018-02-11

Versiunea pentru tiparire
Trimite prin e-mail

Marimea textului:


Dacă în decembrie se ajunsese la un acord privind liniile mari ale viitorului "divorț" între Londra și "cei 27" membri ai UE, extrem de multe probleme au rămas spre a fi negociate. Motiv pentru care Michel Barnier, negociatorul-șef din partea UE, a ținut să sublinieze în conferința de presă de vineri, la încheierea noii runde de negocieri cu Londra, că este imperios necesar "ca britanicii să deblocheze jocul în privința mai multor puncte esențiale" ale tratativelor. Mergând la detalii, Barnier a spus că există în mod clar un pericol. "Ca să fiu franc, a spus Barnier, chestiunea tranziției nu este în acest moment soluționată". Cu alte cuvinte, perioada de 21 luni de după Brexit, în care ar urma să fie menținut statu quo-ul și să permită părților a se pregăti mai bine în perspectiva șocului rupturii, este încă departe de a fi garantată.Mai multe dezacorduri "substanțiale" între UE și Regatul Unit, a avertizat Michel Barnier, ar putea repune totalmente în cauză faza de tranziție reclamată de Londra după Brexit. Surse apropiate negocierilor purtate săptămâna trecută la Bruxelles spun că trei puncte divergente au apărut în cursul acestei runde. Primul se referă la drepturile cetățenilor europeni aflați pe teritoriul britanic. Londra recunoaște principiul liberei circulații a persoanelor în perioada de tranziție, dar nu este de acord să acorde cetățenilor sosiți în perioada de tranziție, îndată ce aceasta expiră,aceleași drepturi de care beneficiază cei sosiți înainte de Brexit.


De fapt, guvernul britanic vrea să continue a se opune noilor reguli votate în perioada de tranziție dacă nu-i convin.

În materie de justiție și afaceri interne, guvernul britanic vrea să aibă în continuare posibilitatea de a participa la unele dosare ale UE. Uniunea Europeană, la rândul său, revendică protejarea "integrității" pieței sale unice în perioada de tranziție, în cursul căreia Regatul Unit va continua să participe la piața comună și la Uniunea vamală. Și încă ceva: europenii vor să se asigure că mecanismele de punere în aplicare a acordului de plecare din Uniune vor include un rol pentru Curtea de Justiție a UE (CJUE) în cazul în care se impune referirea la Dreptul european. Londra vede însă în această revendicare a UE "o ingerință europeană". Dacă aceste dezacorduri vor persita, a subliniat Barnier vineri, la finele noii runde de negocieri, vom avea în mod cert o problemă. Și-a exprimat totuși speranța că punctele de dezacord vor fi soluționate cu prilejul rundelor viitoare de negocieri. 
 • Currently nan/5
 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • 5
Noteaza articolul.

 Comentarii

Curierul National nu este responsabilă juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastră vă revine în exclusivitate.

  Adauga comentariul tau:
  * Nume: Email:

  * Mesaj:

  caractere rămase.

  Câmpurile notate cu * sunt obligatorii. Adresa de e-mail nu va fi publicată pe site. Mesajele sunt citite de redactorii Curierul National şi pot fi publicate in ziar.


  Recomandat Curierul National
  Ultimele comentarii:

  poluator la micro ...
  Treci pe centrală termică de apartament? Avantaje și dezavantaje

  la ct nu poti sa tii un geam intredeschis ca ti in ...
  Treci pe centrală termică de apartament? Avantaje și dezavantaje

  la ct nu poti sa tii un geam intredeschis ca ti in ...
  Treci pe centrală termică de apartament? Avantaje și dezavantaje

  expert de carton si a lansat raportul anul, o nuli ...
  Expert Forum şi-a lansat raportul anual: Guvernarea de tip bazar

  sa nu cada reteaua ca dispare pokemonul ...
  3 din 4 români aleg smartphone-ul în locul televizorului

  Top articole:

  Afişează articolele cele mai:
  Votate | Comentate | Expediate

  Radio Sud

  Tipografia de Sud
  Orologia Primo minuto

  Sumarul ediţiei: