Cumpara acum
Prima pagină:

PDF
Descarcă »

Caricatura zilei:

PDF


Anunturi Publicitare Online
Sondaj:

Credeți că pedepsele pentru violatori ar trebui crescute?

Da
Nu
Pedepsele actuale sunt corecte
Nu stiu, nu mă interesează

Comentarii (4) »
Sondaje vechi »

Contact:

Adresa:
Str. Cristian Popisteanu nr. 2-4
Sector 1, Bucuresti
Telefon/Fax:
021.527.19.13
0758.256.441
E-mail:
office@curierul national.ro

trafic@curierul national.ro
« Alte articole din categoria Extern

Dezbatere la Strasbourg consacrată viitorului Europei

Extern


Sursa foto: total-croatia-news.com

Data adaugarii: 2018-02-12

Versiunea pentru tiparire
Trimite prin e-mail

Marimea textului:

   
Andrej Plenkovic: Drumul nostru merge înainte, nu înapoi

- Pe 6 februarie a avut loc la Strasbourg a doua dezbatere între liderii UE şi eurodeputaţii din seria privind viitorul Europei. Premierul croat Andrej Plenković a fost al doilea lider care a dezbătut tema enunţată.
- Solidaritatea trebuie să rămână un principiu fundamental al acţiunii UE
- Viitorul să se bazeze pe egalitatea statelor, cetăţenilor şi ocaziilor.
”Drumul nostru trebuie să meargă înainte, nu înapoi”, a subliniat premierul croat Andrej Plenkovic. ”Croaţia a intrat în Uniunea Europeană pentru a construi şi a dezvolta proiectul european împreună cu partenerii noştri, pentru a construi un viitor bazat pe egalitate - egalitatea statelor, cetăţenilor, ocaziilor”.
Prezentând viziunea sa pentru viitorul Europei, premierul croat a subliniat că solidaritatea trebuie să rămână ”unul dintre pilonii acţiunilor noastre” şi că Europa unită este cheie, ”pentru că putem să înaintăm doar dacă suntem împreună”.
Plenković a subliniat importanţa creşterii economice şi coeziunii şi faptul că UE are nevoie de toţi membrii pentru a putea avansa în mod egal. ”Cetăţenii noştri trebuie să simtă beneficiile apartenenţei la UE, trebuie să îmbrăţişeze şi să participe activ la această construcţie”, a spus el.
Plenkovic a subliniat că UE trebuie să investească în educaţie, cultură, creativitate, cercetare şi dezvoltare, oferind, totodată, stabilitate financiară, care să garanteze protecţia cetăţenilor faţă de posibile crize financiare.

Antonio Tajani a relevat viziunea pozitivă a premierului croat privind viitorul Europei

Salutând venirea premierului croat, preşedintele Parlamentului European, Antonio Tajani a spus: ”În discursul său, premierul Plenković a subliniat o viziune pozitivă, progresistă privind viitorul Europei în care Croaţia şi UE, lucrând împreună, vor realiza o Uniune mai eficientă. A adus argumente excelente în favoarea apartenenţei la UE şi a modului în care Croaţia a beneficiat de acest lucru. Totodată, a menţionat corect unele dintre provocările cu care trebuie să ne confruntăm împreună cum ar fi securitatea, migraţia necontrolată şi şomajul în rândul tinerilor.”
Majoritatea liderilor grupurilor politice din PE a salutat angajamentul premierului croat pentru o Europă mai democratică, folosind exemplul recent al ţării sale de rupere de un trecut tulburat; ca o dovadă că prin muncă şi determinare, un viitor în UE nu e numai posibil, ci şi luminos.
Unii deputaţi au subliniat importanţa păstrării identităţii naţionale a cetăţenilor UE, combinată cu o puternică identitate europeană, fără ca acest lucru să fie perceput ca o contradicţie de către naţionalişti. Alţi deputaţi au reafirmat nevoia de mai multe investiţii pentru a crea locuri de muncă, standarde de viaţă decente şi o Europă care să îşi asume mai multă responsabilitate socială. Deputaţii au cerut şi reforme instituţionale, cum ar fi introducerea unei circumscripţii pan-europene şi au reiterat angajamentul de a fi alături de alte state din Balcanii de Vest care doresc să adere la UE, de îndată ce disputele privind graniţele vor fi rezolvate, iar criteriile Comisiei au fost îndeplinite.
Aceasta a fost a doua dintr-o serie de dezbateri între şefii de stat sau de guvern din UE şi deputaţi, privind viitorul UE. Dezbaterile vor continua în anul 2018.
 
 • Currently nan/5
 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • 5
Noteaza articolul.

 Comentarii

Curierul National nu este responsabilă juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastră vă revine în exclusivitate.

 1. de :
  un viitor cu douazeci si sapte de mese.
  2018-02-14, 15:01:20 (adresa: 185.38.14.*)
 2. de :
  sau.....viteze?
  2018-02-14, 15:02:28 (adresa: 185.38.14.*)

Timpul de 30 zile în care puteaţi face comentarii pe marginea acestui articol a expirat.


Recomandat Curierul National
Ultimele comentarii:

huligani faradelege ...
Incredibil! Bugetarii din România care au refuzat minivacanţa guvernului de Sfânta Maria

patru zeci de mii abuza de jandarmerie ...
Peste 40.000 de cetățeni sesizează ONU, după abuzurile Jandarmeriei

Obama a data unda verde pt instalarea socialismulu ...
E oficial! SUA se îndreaptă spre socialism: Un prestigios sondaj Gallup explică noile preferinţe ale generaţiei Millennials

ceea ce tie nu ti place altuia nu i face ...
SUA condamnă sancţiunile impuse de către Turcia asupra importurilor de automobile, alcool şi tutun

2 = o societate de huligani ...
Lovitură pentru guvernul DĂNCILĂ! Dezvaluiri incendiare despre planurile instaurării dictaturii în România! Măcelul aplicat de jandarmi confirmă totul

Top articole:

Afişează articolele cele mai:
Votate | Comentate | Expediate

Radio Sud

Tipografia de Sud
Orologia Primo minuto

Sumarul ediţiei: