Cumpara acum
Prima pagină:

PDF
Descarcă »

Caricatura zilei:

PDF


Anunturi Publicitare Online
Sondaj:

Credeți că pedepsele pentru violatori ar trebui crescute?

Da
Nu
Pedepsele actuale sunt corecte
Nu stiu, nu mă interesează

Comentarii (3) »
Sondaje vechi »

Contact:

Adresa:
Str. Cristian Popisteanu nr. 2-4
Sector 1, Bucuresti
Telefon/Fax:
021.527.19.13
0758.256.441
E-mail:
office@curierul national.ro

trafic@curierul national.ro
« Alte articole din categoria Extern

Dezbatere la Strasbourg consacrată viitorului Europei

Extern


Sursa foto: total-croatia-news.com

Data adaugarii: 2018-02-12

Versiunea pentru tiparire
Trimite prin e-mail

Marimea textului:

   
Andrej Plenkovic: Drumul nostru merge înainte, nu înapoi

- Pe 6 februarie a avut loc la Strasbourg a doua dezbatere între liderii UE şi eurodeputaţii din seria privind viitorul Europei. Premierul croat Andrej Plenković a fost al doilea lider care a dezbătut tema enunţată.
- Solidaritatea trebuie să rămână un principiu fundamental al acţiunii UE
- Viitorul să se bazeze pe egalitatea statelor, cetăţenilor şi ocaziilor.
”Drumul nostru trebuie să meargă înainte, nu înapoi”, a subliniat premierul croat Andrej Plenkovic. ”Croaţia a intrat în Uniunea Europeană pentru a construi şi a dezvolta proiectul european împreună cu partenerii noştri, pentru a construi un viitor bazat pe egalitate - egalitatea statelor, cetăţenilor, ocaziilor”.
Prezentând viziunea sa pentru viitorul Europei, premierul croat a subliniat că solidaritatea trebuie să rămână ”unul dintre pilonii acţiunilor noastre” şi că Europa unită este cheie, ”pentru că putem să înaintăm doar dacă suntem împreună”.
Plenković a subliniat importanţa creşterii economice şi coeziunii şi faptul că UE are nevoie de toţi membrii pentru a putea avansa în mod egal. ”Cetăţenii noştri trebuie să simtă beneficiile apartenenţei la UE, trebuie să îmbrăţişeze şi să participe activ la această construcţie”, a spus el.
Plenkovic a subliniat că UE trebuie să investească în educaţie, cultură, creativitate, cercetare şi dezvoltare, oferind, totodată, stabilitate financiară, care să garanteze protecţia cetăţenilor faţă de posibile crize financiare.

Antonio Tajani a relevat viziunea pozitivă a premierului croat privind viitorul Europei

Salutând venirea premierului croat, preşedintele Parlamentului European, Antonio Tajani a spus: ”În discursul său, premierul Plenković a subliniat o viziune pozitivă, progresistă privind viitorul Europei în care Croaţia şi UE, lucrând împreună, vor realiza o Uniune mai eficientă. A adus argumente excelente în favoarea apartenenţei la UE şi a modului în care Croaţia a beneficiat de acest lucru. Totodată, a menţionat corect unele dintre provocările cu care trebuie să ne confruntăm împreună cum ar fi securitatea, migraţia necontrolată şi şomajul în rândul tinerilor.”
Majoritatea liderilor grupurilor politice din PE a salutat angajamentul premierului croat pentru o Europă mai democratică, folosind exemplul recent al ţării sale de rupere de un trecut tulburat; ca o dovadă că prin muncă şi determinare, un viitor în UE nu e numai posibil, ci şi luminos.
Unii deputaţi au subliniat importanţa păstrării identităţii naţionale a cetăţenilor UE, combinată cu o puternică identitate europeană, fără ca acest lucru să fie perceput ca o contradicţie de către naţionalişti. Alţi deputaţi au reafirmat nevoia de mai multe investiţii pentru a crea locuri de muncă, standarde de viaţă decente şi o Europă care să îşi asume mai multă responsabilitate socială. Deputaţii au cerut şi reforme instituţionale, cum ar fi introducerea unei circumscripţii pan-europene şi au reiterat angajamentul de a fi alături de alte state din Balcanii de Vest care doresc să adere la UE, de îndată ce disputele privind graniţele vor fi rezolvate, iar criteriile Comisiei au fost îndeplinite.
Aceasta a fost a doua dintr-o serie de dezbateri între şefii de stat sau de guvern din UE şi deputaţi, privind viitorul UE. Dezbaterile vor continua în anul 2018.
 
 • Currently nan/5
 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • 5
Noteaza articolul.

 Comentarii

Curierul National nu este responsabilă juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastră vă revine în exclusivitate.

 1. de :
  un viitor cu douazeci si sapte de mese.
  2018-02-14, 15:01:20 (adresa: 185.38.14.*)
 2. de :
  sau.....viteze?
  2018-02-14, 15:02:28 (adresa: 185.38.14.*)

Timpul de 30 zile în care puteaţi face comentarii pe marginea acestui articol a expirat.


Recomandat Curierul National
Ultimele comentarii:

1 bla bla bla ...
FTMB a aniversat 28 de ani de la înființare

1 bla bla bla ...
FTMB a aniversat 28 de ani de la înființare

A controlat cineva vreodata afacerile acestei gog ...
FTMB a aniversat 28 de ani de la înființare

Compania japoneza NIDEC are o cifra de afaceri ame ...
Japonezii de la Nidec au inaugurat în Argeș cea mai mare fabrică de motoare electrice din România.

In sfarsit o veste buna , afacerile militienesti d ...
Târgu Jiu: Investitorii străini se relochează în țări vecine României, din lipsa forței de muncă

Top articole:

Afişează articolele cele mai:
Votate | Comentate | Expediate

Radio Sud

Tipografia de Sud
Orologia Primo minuto

Sumarul ediţiei: