Cumpara acum
Prima pagină:

PDF
Descarcă »

Caricatura zilei:

PDF


Anunturi Publicitare Online
Sondaj:

Credeți că pedepsele pentru violatori ar trebui crescute?

Da
Nu
Pedepsele actuale sunt corecte
Nu stiu, nu mă interesează

Comentarii (3) »
Sondaje vechi »

Contact:

Adresa:
Str. Cristian Popisteanu nr. 2-4
Sector 1, Bucuresti
Telefon/Fax:
021.527.19.13
0758.256.441
E-mail:
office@curierul national.ro

trafic@curierul national.ro
« Alte articole din categoria Extern

Berlinul intenţionează să testeze gratuitatea transportului în comun pentru reducerea poluării mediului

Extern - Maria Capitaine
(citeste alte articole de acelasi autor »)sursa foto: ohioglobalfiles.wordpress.com

Data adaugarii: 2018-02-14

Versiunea pentru tiparire
Trimite prin e-mail

Marimea textului:


Experimentul va interveni mai întâi în cinci oraşe-pilot între care Bonn, Essen sau Reutlingen. În caz de succes, va fi extins la alte localităţi unde emisiile de particule poluante depăşesc normele europene
 
Ameninţat cu demers la Curtea de Justiţie a Uniunii Europene, ca şi în cazul altor state membre ale Uniunii, Germania trece la acţiune. Berlinul, respectiv miniştrii Mediului, al Transporturilor şi al Finanţelor, a propus Comisiei Europene testarea gratuităţii transportului public în cinci oraşe germane, cu scopul de a se reduce numărul automobilelor particulare în circulaţie. O propunere în acest sens a sosit deja la Bruxelles pe adresa Comisarului european pentru problemele de mediu, Karmenu Vella. Propunerea, relatează corespondenţii ziarului "Les Echos" la Berlin şi Bruxelles, a suscitat reacţii diverse. Verzii au calificat-o drept "praf în ochii cetăţenilor" şi au cerut măsuri împotriva constructorilor de automobile. "Sistemul existent nu ar fi capabil să suporte o creştere subită şi rapidă a pasagerilor", previne Federaţia societăţilor de transport(VDV) şi cere o compensare evaluată la 12 miliarde de euro a pierderii câştigului din biletele de transport. "Guvernul federal german trebuie să ne spună cum va fi finanţată o astfel de măsură", a declarat Federaţia regiilor comunale de transport (VKU).
 
Este aşteptată o decizie a Tribunalului administrativ federal german
 
Angela Merkel consideră că trebuie evitată totuşi interzicerea circulaţiei vehiculelor pe diesel în oraşele vizate pentru experiment, fiind vorba de mari metropole precum Bonn sau Essen. Presiunile cresc, în aşteptarea la 22 februarie a confirmării sau nu, de către Tribunalul administrativ federal, a unei sentinţe date de tribunalul din Stuttgart în favoarea unui ONG care a cerut interzicerea vehiculelor diesel pe străzile acestui oraş. În faţa acestor ameninţări, guvernul german a propus de asemenea Bruxelles-ului "măsuri tehnice suplimentare care să fie eficace şi fezabile economic". VW, Daimler sau BMW refuză însă să-şi asume operarea unor astfel de intervenţii care ar permite reducerea cu 90% a emisiilor de gaze toxice, dar care reprezintă un cost de 1.300 euro per vehicul.
Cele 9 ţări convocate la 30 ianuarie la Bruxelles pentru avertismente privind poluarea mediului primiseră un termen-limită de zece zile pentru a prezenta propuneri vizând ameliorarea situaţiei în privinţa protejării mediului înconjurător. Franţa a transmis un plan de ameliorare a calităţii aerului. La fel, celelalte ţări europene vizate. Comisia Europeană a anunţat că peste o lună de zile,după analizarea planurilor fiecărei ţări, va veni cu o reacţie şi va acţiona, dacă va fi cazul, în consecinţă.
 
 
 
 
 

 
 • Currently 5.00/5
 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • 5
Noteaza articolul.

Nota curentă: 5.0 din 1 vot

 Comentarii

Curierul National nu este responsabilă juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastră vă revine în exclusivitate.

  Timpul de 30 zile în care puteaţi face comentarii pe marginea acestui articol a expirat.


  Recomandat Curierul National
  Ultimele comentarii:

  1 bla bla bla ...
  FTMB a aniversat 28 de ani de la înființare

  1 bla bla bla ...
  FTMB a aniversat 28 de ani de la înființare

  A controlat cineva vreodata afacerile acestei gog ...
  FTMB a aniversat 28 de ani de la înființare

  Compania japoneza NIDEC are o cifra de afaceri ame ...
  Japonezii de la Nidec au inaugurat în Argeș cea mai mare fabrică de motoare electrice din România.

  In sfarsit o veste buna , afacerile militienesti d ...
  Târgu Jiu: Investitorii străini se relochează în țări vecine României, din lipsa forței de muncă

  Top articole:

  Afişează articolele cele mai:
  Votate | Comentate | Expediate

  Radio Sud

  Tipografia de Sud
  Orologia Primo minuto

  Sumarul ediţiei: