Cumpara acum
Prima pagină:

PDF
Descarcă »

Caricatura zilei:

PDF


Anunturi Publicitare Online
Sondaj:

Credeți că pedepsele pentru violatori ar trebui crescute?

Da
Nu
Pedepsele actuale sunt corecte
Nu stiu, nu mă interesează

Comentarii (4) »
Sondaje vechi »

Contact:

Adresa:
Str. Cristian Popisteanu nr. 2-4
Sector 1, Bucuresti
Telefon/Fax:
021.527.19.13
0758.256.441
E-mail:
office@curierul national.ro

trafic@curierul national.ro
« Alte articole din categoria Extern

Evaziunea fiscală în UE : șapte țări sunt în vizorul Comisiei Europene

Extern - Maria Capitaine
(citeste alte articole de acelasi autor »)Pierre Moscovici Foto: ekathimerini.com

Data adaugarii: 2018-03-07

Versiunea pentru tiparire
Trimite prin e-mail

Marimea textului:


Toate țările vizate, cu excepția Ungariei, aparțin zonei euro. Evaziunea fiscală în Europa, a dezvăluit Pierre Moscovici, comisarul pentru probleme fiscale, provoacă, anual, în Uniunea Europeană pierderi uriașe, evaluate la 50 până la 70 miliarde euro.

Corespondenții permanenți la Bruxelles ai ziarului "Les Echos" semnalează o acțiune din ce în ce mai intensă a instituțiilor europene împotriva diverselor metode de evaziune fiscală. În colimatorul Comisiei europene urmează a se afla în aceste zile șapte țări membre ale UE, prioritar Irlanda, Luxemburgul sau Olanda, pentru practicile "ce compromit echitatea", a precizat Moscovici. Pentru prima oară, Comisia insistă asupra problemei unei planificări fiscale agresive în cele șapte țări europene: Belgia, Cipru, Ungaria, Irlanda, Luxemburg, Malta și Olanda. Semnalul comisarului Moscovici vine în contextul prezentării analizei anuale a Comisiei Europene privind situația economică și socială în statele UE.
 
"Este încă mult de făcut"
 
"Deși trebuie să recunoaștem că unele state membre au adoptat recent unele măsuri vizând adaptarea modelului lor fiscal", a relevat Moscovici, "rămâne încă mult de făcut...
Noi trebuie să procedăm în așa fel încât o fiscalitate echitabilă să devină o regulă, fără nicio excepție". Evaziunea fiscală în Uniunea Europeană, relevă Moscovici, reprezintă - conform calculelor Comisiei Europene - o pagubă de 50 până la 70 miliarde de euro anual. Țările vizate sunt toate, cu excepția Ungariei, membre ale zonei euro. 
 
Anchete asupra avantajelor fiscale acordate de state ale UE unor multinaționale
 
Pierre Moscovici s-a referit insistent la acordurile fiscale pe care unele state membre ale UE le-au încheiat cu grupuri multinaționale, acorduri care fac în prezent obiectul unor anchete inițiate de Comisia Europeană. În astfel de cazuri, a reamintit Moscovici, au fost pronunțate deja sentințe ce o obligă la recuperarea sumelor pierdute prin avantajele fiscale pe care le-au acordat. Un exemplu elocvent este cel al Irlandei, căreia Bruxellesul i-a cerut - în august 2016 - să recupereze 13 miliarde de euro de la grupul Apple, favorizat vreme de mai mulți ani cu taxe fiscale mult reduse. Luxemburgul, Belgia și Olanda au fost și ele condamnate recent sau fac încă obiectul unor astfel de anchete. Comentatorii economici de la "Les Echos" relevă de la fața locului demersurile insistente pe care le face în prezent Comisia Europeană pentru a pune capăt practicilor fiscale agresive ale multinaționalelor, îndeosebi ale giganților IT. În ziua de 21 martie, Comisia Europeană urmează să prezinte la Bruxelles primele sale propuneri privind taxarea corectă a grupurilor IT. Ele urmează să fie analizate și aprobate de șefii de stat și de guvern ai țărilor UE la summitul din 22-23 martie, de la Bruxelles.


 
 • Currently 4.75/5
 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • 5
Noteaza articolul.

Nota curentă: 4.8 din 4 voturi

 Comentarii

Curierul National nu este responsabilă juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastră vă revine în exclusivitate.

 1. de Totitacu:
  Aceasta lista a tarilor celor mai corupte din Europa este incompleta lipsind Bulgaria si Romania. Am vrea sa citim articolul in original. These are fake news.
  2018-03-07, 15:23:43 (adresa: 109.98.38.*)

Timpul de 30 zile în care puteaţi face comentarii pe marginea acestui articol a expirat.


Recomandat Curierul National
Ultimele comentarii:

Shantajul Greciei impotriva Republicii Macedonia ( ...
Acord după 27 de ani de negocieri: Grecia și Macedonia au semnat o înțelegere pentru schimbarea numelui fostei republici iugoslave

Dragnea, presedinte PSD ,presedintele camerei depu ...
Concluziile şedinţei de urgenţă PSD de după condamnarea lui Dragnea

Mai voi sunteti in toate mintile .Dupa ce Fierea ...
Concluziile şedinţei de urgenţă PSD de după condamnarea lui Dragnea

Mai voi sunteti in toate mintile .Dupa ce Fierea ...
Concluziile şedinţei de urgenţă PSD de după condamnarea lui Dragnea

sunt ferm hotarat ,sa NU te votez. ...
Iohannis: Sunt ferm hotărât să candidez pentru încă un mandat de președinte

Top articole:

Afişează articolele cele mai:
Votate | Comentate | Expediate

Radio Sud

Tipografia de Sud
Orologia Primo minuto

Sumarul ediţiei: